HC Stadion Vrchlabí – Z Mladé Boleslavi míří do Vrchlabí další dva hráči
A Team

Z Mladé Boleslavi míří do Vrchlabí další dva hráči

01.09.2008
Patrik Huber, Jitka Čechová

V R C H L A B Í - Již sedm hráčů přišlo do krkonošského klubu z partnerského klubu, kterým je BK Mladá Boleslav. Dalšími jsou Jozef Lukáč a Rastislav Konečný, kteří budou ve Vrchlabí působit formou střídavého startu. Fanouškům se tito dva nový hráči představí již zítra, kdy Vrchlabí hostí Bílé Tygry z Liberce.

Profil Jozefa Lukáče

Šestadvacetiletý rodák ze slovenských Košic zahájí čtvrtou sezonu svého působení na území České republiky. Postupně prošel Třebíčí, Jihlavou a v loňském ročníku vybojoval postup do O2 Extraligy s Mladou Boleslaví. V každém z těchto týmů byl přitom základním kamenem defenzívy. Určitou zajímavostí je v případě hbitého obránce také jeho hokejová kariéra ve Velké Británii, kde strávil sezonu 2004/2005.

Profil Rastislava Konečného

Také on pochází ze Slovenska, na rozdíl od svého kolegy se ale na českých kluzištích teprve rozkoukává. Dorosteneckou průpravu si odbyl v rodné Povážské Bystrici a poté také v dresu Trnavy. V obou případech rovněž naskakoval na led se staršími juniory. Před dvěma lety si dvacetiletý útočník vyzkoušel, jaké to je za mořem, a v uplynulé sezoně působil ve slovenské reprezentaci do 20 let, kde byl také nejproduktivnějším hráčem.