HC Stadion Vrchlabí – Cíl Patrika Becka? Zdraví a týmové úspěchy!
Rozhovory

Cíl Patrika Becka? Zdraví a týmové úspěchy!

26.08.2008
Jitka Čechová

V r c h l a b í – Za několik málo dní devětadvacetiletý útočník Patrik Beck měl v zápase proti Slávii pořádnou smůlu, když po střetu s Josefem Beránkem zůstal bezvládně ležet na ledě. Naštěstí se ale ze svého zranění dokázal rychle vzpamatovat a už od začátku tohoto týdne opět trénuje společně se svým týmem v plné zátěži. "Nebyl jsem mimo dlouho, a tak snad nebude těžké zase do toho všeho naskočit," říká přesvědčeně.

Patriku, v zápase proti Slávii jste to odnesl po zákroku Josefa Beránka, co se tam vlastně stalo?

No abych byl upřímný, tak Vám k tomu moc nepovím… Pamatuji si akorát ránu a pak jsem matně vnímal, že ležím. (smích)

A jak vlastně zněla potom lékařská diagnóza?

Otřes mozku a naštípnutý nos… Ale teď už jsem relativně v pořádku, nebylo to zas tak strašné.

Dalo by se říct, že Vás zranění vyřadilo ze hry už ve Vašem předchozím působišti v Mladé Boleslavi. Myslíte si, to přitahujete nebo máte prostě jen smůlu?

Já si myslím, že je to asi spíš ta smůla… Někomu se zranění vyhýbají celou kariéru a někomu zase zkrátka ne. Ale já to beru tak, jak to je, k hokeji tohle prostě patří.

Na diskusi hokejového webu Vrchlabí Vám chodila spousta přání k uzdravení…

Já vím, četl jsem to a jsem za to rád. Moc mě těší tenhle zájem fanoušků. Když se totiž občas člověk na ten web podívá a něco takového si přečte, hned má zase o něco větší motivaci a chuť do práce.

Jak moc bude podle Vás těžké vrátit se zpátky k týmu? První liga začíná už za dva týdny…

Teď od pondělka už zase trénuju, a jestli všechno dobře půjde, tak do pátečního zápasu proti Chrudimi už naskočím. Mimo jsem tudíž byl vlastně jen týden, což není tak moc, takže podle mě to nebude nijak hrozné.

Pojďme teď už přímo k hokeji, Vrchlabí odehrálo zatím sedm přípravných utkání, jak velký význam přikládáte jejich výsledkům?

Tak jsou to sice přátelská utkání a jejich výsledkům se asi nepřikládá zas tak obrovský význam, ale jsou tu kluci, kterým jde vlastně o místo v sestavě, takže je nutné vyhrávat a ukazovat se v co možná nejlepším světle už teď. Vyčkávat na mistrovské zápasy by se nikomu nemuselo vyplatit…

Vidíte určitou motivaci i ve smlouvě, kterou Vrchlabí uzavřelo s Mladou Boleslaví?

I v tomhle samozřejmě určitá motivace je. Je nás tu spousta mladých kluků, kteří by takovou příležitost brali a jestli se v Boleslavi někdo zraní nebo jim to nepůjde podle představ, tak tu ta šance určitě je, že by si odsud Boleslav někoho stáhla.

Vrchlabí čeká druhá sezona v první lize, o které se všeobecně říká, že bývá ještě těžší než ta nováčkovská. Jaký cíl si tým klade?

Minimálně bychom chtěli zopakovat úspěch loňské sezony, ale jak říkáte, druhá sezona bývá o dost těžší… Když bychom v play-off došli ještě o krůček dál, bylo by to skvělé, ale opravdu to nebude snadné.

A jaký je Vás osobní cíl?

Můj osobní cíl? Tak asi hlavně být zdravý! (smích) Potom aby se mi aspoň trošku dařilo na ledě a hlavně aby se vůbec dařilo celému mančaftu. Abychom hráli dobrý hokej, který se bude lidem líbit, aby se chodili dívat a moc na nás nekřičeli… (úsměv)

Děkujeme za rozhovor!