HC Stadion Vrchlabí – “Spolupráce nám přinese doplnění a zkvalitnění kádru“ myslí si Aleš Kmoníček
Rozhovory

“Spolupráce nám přinese doplnění a zkvalitnění kádru“ myslí si Aleš Kmoníček

10.06.2008
Redakce

– Po rozvázání spolupráce s extraligovým Libercem muselo vedení Krkonošského celku hledat nového partnera v nejvyšší české soutěži. Vrchlabí se domluvilo na spolupráci s nováčkem v nejvyšší soutěži, s BK Mladá Boleslav. Nyní obě města nespojuje pouze výroba škodovek, ale také spolupráce hokejových klubů.

Po podpisu smlouvy jsou zcela určitě spokojeny obě strany. Vedení Bruslařského klubu z toho, že dostanou prostor hráči, kteří se pohybují na hraně kádru, Vrchlabští si libují, že tým zkvalitní. O fungování spolupráce nám poskytl informace sportovní ředitel horalů Ing. Aleš Kmoníček.

“Spolupráce nám přinese doplnění a zkvalitnění kádru,“ odhalil hlavní výhodu partnerství s extraligovým BK Mladá Boleslav. “Předpokládáme, že všichni hráči, kteří k nám z Boleslavi dorazí, budou kvalitní, aby se pohybovali v základní sestavě,“ doplnil.
Naopak ale sportovní ředitel klubu odmítá, že by měli Mladoboleslavští dostávat prostor na úkor kmenových hráčů Vrchlabí jen kvůli tomu, že přišli z extraligového klubu. “Každý hráč bude bojovat o místo v sestavě. Máme trenéra, který staví ty hráče, jež v jsou daný moment nejlepší,“ dodal.
“Hlavně od těch hráčů, kteří k nám budou chodit vypomáhat v průběhu sezony, tedy budou v základním kádru Mladé Boleslavi, si slibuji posílení a oživení v týmu,“ upřesnil Aleš Kmoníček.
Pro Vrchlabské to nebude první spolupráce s klubem z vyšší soutěže. “S Libercem to v loňské sezoně nebylo špatné, jejich hráči nám rozhodně pomohli, ale nebyl stanoven pevný počet hráčů. Na to jsme doplatili v listopadu a prosinci v době naší marodky. Spolupráce s Mladou Boleslaví už je daná na papíře, což je určitá známka toho, že kluby budou dodržovat to, co si slíbily. Věřím, že bude oproti spolupráci s Libercem lepší,“ přiznal očekávání.

Vrchlabí bylo v loňské sezoně nováčkem první ligy a počínalo si nad očekávání dobře. Nakonec po výborné základní části, kdy obsadilo ve skupině Západ čtvrté místo, proklouzlo do čtvrtfinále play-off. “Chtěli bychom se zase pohybovat do čtvrtého místa. Co se týče vyřazovacích bojů, první kolo chceme “udělat“ a pokusit se i o postup z druhého,“ uzavřel.

Zdroj: www.bkboleslav.cz