HC Stadion Vrchlabí – HC Vrchlabí podepsalo smlouvu o spolupráci s BK Mladá Boleslav
Tiskové zprávy

HC Vrchlabí podepsalo smlouvu o spolupráci s BK Mladá Boleslav

29.05.2008
Tisková zpráva (-rv-)

Na tiskové konferenci v mladoboleslavské Zlatopramen Aréně byla podpisem stvrzena již dříve domluvená spolupráce mezi extraligovým nováčkem BK Mladá Boleslav a HC Vrchlabí. "Pro naše hráče to bude znamenat obrovskou motivaci, aby si svými výkony řekli o zkoušku v extraligovém celku," slibuje si sportovní ředitel HC Vrchlabí Aleš Kmoníček. Boleslavský klub naproti tomu získá možnost využívat větší množství hráčů nebo posílat své hokejisty na rozehrání do první ligy.

"Smlouva byla podepsána na jeden rok. Domluva je taková, že čtyři hráči budou už během letní přípravy uvolněni do Vrchlabí, jehož se pak stanou kmenovými hráči," sdělil Jaromír Šindel, sportovní ředitel BK Mladá Boleslav. Dva hokejisté do Vrchlabí zamíří po několika odehraných přípravných zápasech, další dva až tři hráči budou mít možnost hrát za Vrchlabí formou střídavého startu.

Oba kluby už dříve spolupracovaly s jinými kluby z regionu, Boleslav s Libercem a Vrchlabí s čerstvě prvoligovými Benátkami. Před touto sezónou se ale domluvily na vzájemné spolupráci právě Liberec s Benátkami a tak se daly pro tuto sezónu dohromady Mladá Boleslav s Vrchlabím. Vedle sportovních důvodů přidal předseda představenstva BK Mladá Boleslav Jan Plachý ještě jeden důvod nově navázané spolupráce: "Jak známo, Škoda Auto má ve Vrchlabí pobočný závod."

Boleslavský Jaromír Šindel si od spolupráce na způsob zámořských farem hodně slibuje: "Hledali jsme uplatnění pro naše hráče, kteří budou na hraně kádru a nebo se budou potřebovat někde rozehrát po zranění. Věřím, že právě tuto strategii pochopí i samotní hráči. Musí chápat, že když je pošleme do první ligy, tak že to není něco jako sportovní poprava. Dostanou možnost předvést se v prvoligové soutěži a když se jim bude dařit, vždy se budou moci vrátit zpět."

Dohoda je přínosná i pro vrchlabský celek. "Oproti uplynulé sezóně jsme navýšili cíle, rádi bychom postoupili minimálně do druhého kola play-off," vysvětlil sportovní ředitel Aleš Kmoníček. Spolupráce s mladoboleslavským klubem by k naplnění tohoto cíle měla výrazně napomoci, neboť bude vrchlabský kádr posílen o několik hráčů z Mladé Boleslavi