HC Stadion Vrchlabí – Naším cílem je postoupit, prozradil Ivan Houda
Rozhovory

Naším cílem je postoupit, prozradil Ivan Houda

21.02.2008
Jakub Gabriel, Patrik Huber

Krkonošským juniorům vrcholí sezona a mají před sebou několik rozhodujících duelů finálové skupiny, mají tudíž možnost postoupit do druhé nejvyšší soutěže. O tom, jak vnímá závěr sezony, jsme si povídali s Ivanem Houdou, coby hlavním trenérem juniorů. Junioři jsou ve finálové skupině první o dva body, ovšem čeká je ještě poslední čtveřice utkání. Jestliže tuto skupinu vyhrají, dostávají se do kvalifikace o Ligu juniorů, která předchází postupu. Právě dvě z nich sehrají s největším soupeřem, s celkem Dvůr Králové – Náchod. Tímto Vás zveme na páteční důležité utkání, které začíná v 19:30 na domácím ledě. Přijďte naše juniory povzbudit a vytvořit jim příjemnou hokejovou kulisu.

Dobrý den, Pane Houdo, na úvod otázka, jak by jste zhodnotil dosavadní výsledky týmu?
Do čtyřky jsme se dostali, dá se říct, se štěstím, ale díky tomu, že jsme obnovili a posílili kádr, tak si myslím, že hrajeme slušný hokej a jsme na dobrém místě.

Byla na finálovou skupinu nějaká zvláštní příprava?
Nedá se říct, že byla nějak zvláštní, ten postup je ještě daleko a nás teď čeká důležité utkání a potom ještě další tři a hlavně v těch musíme uspět.

Vaším jediným soupeřem ve skupině už je nyní jen Dvůr Králové – Náchod.
Ano, vlastně je to pravda, uvidíme, jak dopadnou poslední dva duely s ním. Určitě to ale nebude jednoduché.

Jsou v týmu někteří hráči, na které spoléháte v těžkých zápasech?
No, v každém zápase je to jiné. Jednou se daří jednomu, podruhé zase jinému, nedá se to takhle brát, každý zápas je jiný. Samozřejmě, že v týmu máme nějaké opory, ale jmenovat je nebudu.

Má tým v nějakém směru nedostatky?
Po tom, co k nám přišli noví hráči, tak už asi ne. Hráči jsou dobří jak v útoku, tak v obraně, ale taky na postu brankáře.

Kdyby jste vyhráli skupinu, máte cíl uspět v kvalifikaci a postoupit?
Ano, cíl je jasný už od začátku sezony, a to postoupit.

V tom případě přeji hodně štěstí do rozhodujících bitev a děkuji Vám za rozhovor.
Není zač, naschledanou.