HC Stadion Vrchlabí – Promění Vrchlabí na Vysočině dva mečboly?
Preview k zápasu

Promění Vrchlabí na Vysočině dva mečboly?

16.02.2008
Jan Hanuš

Osmifinálová série mezi Vrchlabím a Jihlavou se po dvou, pro Vrchlabí vítězných zápasech přesouvá na Vysočinu. Na Horáckém zimním stadionu vypukne v pondělí 18. února třetí vzájemý zápas, pro fanoušky kteří se do Jihlavy nedostanou připraví jihlavští kolegové on-line video přenos.

Vrchlabí zatím úspěšnější

Vrchlabí se ve dvou napínavých duelech střetlo s Jihlavou a pokaždé vítězně. Po jednoznačném prvním utkání, kdy jihlavská Dukla nemohla najít recept jak se prosadit proti horalům, se v pátek hrála naprosto vyrovnaná partie.

Osmifinálovou sérii brankově otevřel v prvním utkání Lukáš Vantuch, který z dorážky poprvé překonal Řehoře v brance Jihlavy. Druhou branku přidal v poslední minutě první části, po chybě Řehoře Petr Horčička. Nebyla ještě odehrána ani polovina zápasu a jihlavští již prohrávali o tři branky, Pajič přiťukl puk Aleši Válovi, který potřetí překonal bezmocného Řehoře. Jihlava se nemohla dostat do herní pohody a k výraznému zlepšení v zápase ji nepomohl ani gól z hole Milana Kopeckého v poslední minutě druhé části. Ve třetí třetině se již žádné branky diváci nedočkali a Vrchlabí se ujímá vedení v sérii.

V druhém utkání viděla zaplněná Elektromont Aréna zcela jiný hokej než den předtím. První gól vstřelili opět domácí, v 6. minutě byl úspěšný Ladislav Gengel.Gengel holubička Ve 13. minutě bylo vyrovnáno, Ševčík byl krátký na Martina Krupku. Za oba zápasy byl tento gól jediný, který padl za plného stavu hráčů na ledě. V 25. minutě se hosté vůbec poprvé v osmifinále dostávají do vedení, ležícího Ševčíka překonává Vladimír Říha, jenže radost jim vydrží pouhých 17 vteřin. Chaloupka poslal do úniku našlápnutého Petra Horčičku, který v plné rychlosti propálil Řehoře. Podruhé vedla Jihlava nad Vrchlabím od 33. minuty,kdy na domácího gólmana vyzrál Martin Krupka. Tentokrát vedení vydrží Dukle až do první minuty poslední části, kdy šikovnou tečí vyrovnal Rok Pajič. O vítězství domácích rozhodl vrchlabský kapitán Aleš Vála, narazil si puk s Pajičem, stojicím vedle branky a 15 vteřin před koncem utkání propálil Řehoře.

Třetí vítězství se pokusí vybojovat Jeřábkova družina na Vysočině v pondělí a případně v úterý. Pokud by se museli vrchlabští hokejisté dvakrát sklonit před jihlavskými, hrál by se rozhodující pátý zápas ve čtvrtek 21.2. ve Vrchlabí. Pakliže se horalům podaří v Jihlavě jednou vyhrát, postupují do dalšího kola, kde není soupeř ještě znám, ale s největší pravděpodobností by se soupeřem HC Vrchlabí stal tým KLH Chomutov. Za jistých okolností by se ve čtvrtfinále mohlo bojovat s brněnskou Kometou.

Horácký zimní stadion Jihlava
18.2. 17:30
HC Dukla Jihlava 1. kolo play-off
3. zápas
HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
0 Stav série 2
Oldřich Bakus 20 g.+ 25 as. Nejproduktivnější hráč Kamil Tvrdek 18 g.+ 18 as.
Ladislav Rytnauer 24 g. Nejlepší střelec Kamil Tvrdek 18 g.
Tomáš Čachotský 30 as. Nejvíce asistencí Rok Pajič 19 as.
Tomáš Čachotský
Oldřich Bakus
oba +11
Nejlepší hráč v +/- Aleš Vála
Martin Rýgl
oba +15
Tomáš Kolafa -12 Nejhorší hráč v +/- Viktor Kováč -10
Petr Štrach 122 min. Nejtrestanější hráč Petr Přeučil 142 min.
Milan Řehoř 3,13
Kaspar Zgraggen 3,90
Pavel Falta 6
Brankový průměr na zápas Petr Ševčík 2,42
Pavel Falta 2,47
Alexandr Hylák 2,3
Milan Řehoř 91,88 %
Kaspar Zgraggen 88,81 %
Pavel Falta 86,36 %
Úspěšnost gólmanů Petr Ševčík 92,48 %
Pavel Falta 92,32 %
Alexandr Hylák 92,66 %
Milan Řehoř 2
Kaspar Zgraggen 0
Pavel Falta 0
Čistá konta Petr Ševčík 3
Pavel Falta 1
Alexandr Hylák 1

Play-off Vrchlabí - Jihlava

1. zápas HC Vrchlabí – HC Dukla Jihlava 3:1
2. zápas HC Vrchlabí – HC Dukla Jihlava 4:3

Sestavy z posledního zápasu

HC Vrchlabí: Ševčík - Matějíček, Vála, Bendík, Chaloupka, Rýgl, Hrach, Vomela, Volek - Gengel, Pajič, Beck, Horčička, Přeučil, Plodek, Rapáč, Vantuch, Nevyhoštěný, Kováč, Brynecký, Jech

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Staněk, Kuchyňa, Ficenc, Kašpar, Míka, Martínka, Duben - Říha, Hanzal, Hradecký, M. Krupka, Bakus, Hrbatý, Kopecký, Suk, Piluša, L. Krupka, Man, Jonáš