HC Stadion Vrchlabí – Play off začíná
Preview k zápasu

Play off začíná

12.02.2008
Jan Pečeňák

Tak jsme se konečně dočkali. Po odehraných 44.kolech v základní části přichází play off. Naším soupeřem bude klub se slavnou historií - HC Dukla Jihlava. V letošní sezóně se naši hokejisté s Duklou už dvakrát utkali, první zápas v Jihlavě naši hokejisté vyhráli 3:2 v prodloužení. Na našem ledě vrchlabští hokejisté podlehli 2:5. První zápas se odehraje na vrchlabském ledě již ve čtvrtek 14.2. od 18:00.

Dukla v letošní sezóně

Tým pyšnící se dvanácti tituly mistra Československa nezačal sezónu moc dobře. Po skončení první části měl na kontě 19 bodů a patřilo mu 6.místo. Ještě hůř si Jihlava vedla v soubojích s celky ze západní skupiny. V první polovině odešla z ledu pokaždé poražena, až poté se hra a hlavně výsledky Dukly zvedly a to podstatně. Ve zbývajících 22. kolech odešla poražena z ledu jen osmkrát a vyšplhala se na konečné páté místo se ziskem 60 bodů a ztrátou sedmi bodů na třetí místo.

HC Havířov Panthers - HC Dukla Jihlava

Boj o čtvrtou pozici a start v play-off před vlastním publikem Dukla v Havířově prohrála, před ostravskou Sarezu se tak v tabulce neprobojovala. Jihlavští nedokázali zachytit nástup Panterů, ti si vytvořili dvěma trefami během sedmé minuty dvoubrankový náskok, který po přestávce ještě o gól navýšili. Hostům se sice díky dvěma gólům Martina Krupky podařilo snížit na rozdíl jedné branky, ale to bylo ze strany hostí vše. Domácí ve třetí třetině opět převzali otěže zápasu do svých rukou a hokejek a po třech vstřelených brankách zvítězili 6:2.

HC Vrchlabí – HC Dukla Jihlava 2:5

První branka utkání padla v čase 9:01. Pavel Staněk se dostal ke kotouči a střelou z otočky po ledě překvapil Faltu - 0:1. O 31 vteřin později padla další branka a opět do sítě domácích. Po krásné akci dvou na jednoho zakončoval do prázdné branky Tomáš Hradecký - 0:2. Branky padaly jak na běžícím pásu. Hned za další minutu se trefili domácí. Řehoř vyrazil Vantuchovu střelu pouze před sebe a sám Lukáš Vantuch úspěšně dorazil. - 1:2. Poté přišlo pár menších šancí Vrchlabí, ale výtečný Řehoř likvidoval jednu střelu za druhou. Na jednu však nestačil. Při vyloučení Krupky domácí vyrovnali. V čase 18:57 Špaček nahrál před bránu úplně volnému Antonínu Duškovi, který bez problémů skóroval - 2:2. Po velkých šancích, které neskončily brankou, se nakonec diváci jednoho gólu ve druhé třetině dočkali, ale bohužel pro Vrchlabí do špatné klece. V čase 39:10 jeli už potřetí hosté dva na jednoho a do třetice všeho dobrého. Martin Krupka nahrál Vladimíru Říhovi a ten do prázdné branky dostal Duklu do vedení - 2:3. Třetí třetinu začalo Vrchlabí menším náporem, který se čím dál tím víc stupňoval, ale Řehoř střely domácích spolehlivě kryl. V čase 50:07 odskočila Jihlava na rozdíl dvou branek. Krásnou kombinační akci završil brankou Tomáš Hradecký. Poté domácí neproměnili několik šancí a to Dukla potrestala brankou. V přesilovce pět na tři do prázdné branky zakončil Tomáš Čachotský a bylo rozhodnuto - 2:5.

D&D Elektromont Aréna
14.2. 18:00
HC Vrchlabí 1. kolo play off HC Dukla Jihlava
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. 72 b. Umístění 5. 60 b.
20 – 4 – 4 -16 Celková bilance 16 – 5 – 2 - 21
Kamil Tvrdek 18 g.+ 18 as. Nejproduktivnější hráč Oldřich Bakus 20 g.+ 25 as.
Kamil Tvrdek 18 g. Nejlepší střelec Oldřich Bakus 20 g.
Daniel Brynecký
Kamil Tvrdek
Ladislav Gengel všichni 18 as.
Nejvíce asistencí Tomáš Čachotský 30 as.
Martin Rýgl
Aleš Vála oba +15
Nejlepší hráč v +/- Oldřich Bakus
Tomáš Čachotský oba +11
Petr Hrach
Michal Nevyhoštěný
Ctibor Jech všichni -8
Nejhorší hráč v +/- Jiří Hanzal -11
Petr Přeučil 142 min. Nejtrestanější hráč Petr Štrach 122 min.
Petr Ševčík 2,42
Alexandr Hylák 2,97
Brankový průměr na zápas Pavel Falta 2,65
Milan Řehoř 3,13
Kaspar Zgraggen 3,90
Petr Ševčík 92,52%
Alexandr Hylák 90,85%
Úspěšnost gólmanů Pavel Falta 91,92%
Milan Řehoř 91,88%
Kaspar Zgraggen 88,81%
Petr Ševčík 3
Alexandr Hylák 1
Čistá konta Pavel Falta 1
Milan Řehoř 2
Kaspar Zgraggen 0

Pět poslední zápasů Dukly

40. kolo SK HS Třebíč - HC Dukla Jihlava 2:3 sn
41. kolo HC Dukla Jihlava - HK Jestřábi Prostějov 5:2
42. kolo HC Kometa Brno - HC Dukla Jihlava 5:1
43. kolo HC Dukla Jihlava - HC Olomouc 0:3
44. kolo HC Havířov Panthers - HC Dukla Jihlava 6:2

Sestavy z posledního kola

Vrchlabí: Hylák - Matějíček, Vála, Vomela, Chaloupka, Rýgl, Hrach, Volek, Bendík -Pajič, Gengel, Beck, Horčička, Přeučil, Plodek, Rapač, Vantuch, Brynecký, Jech, Kováč, Nevyhoštěný

HC Dukla Jihlava: Falta - Ficenc, Míka, Staněk, Martinka, Kuchyňa, Duben, Kašpar - Čachotský, Bakus, Kopecký - Man, Hanzal, Krupka M. - Krupka L., Hradecký, Suk - Piluša, Jonáš