HC Stadion Vrchlabí – Poslední bitva vzplála
Preview k zápasu

Poslední bitva vzplála

10.02.2008
Jan Hanuš

Základní část první ligy dospěla do finále, k zápasu posledního kola přijede do Krkonoš soupeř z nejsilnějších, BK Mladá Boleslav. Pondělní utkání nemůže na postavení obou celků nic změnit a oba celky se mohou v klidu připravovat na play-off. Kdo bude lepší se můžeme přesvědčit v pondělí 11.2. od 18:00 ve Vrchlabí.

Boleslavský válec

Není v letošní první lize těžšího soupeře, Mladá Boleslav prochází celou soutěží jak nůž máslem a za celou sezónu má za sebou jen dvě zaváhání v podobě porážky v normální hrací době. Jednu jim přichystala Kometa Brno a druhou, možná trochu překvapivě a navíc jako jediní na domácím ledě, Jeřábkovi vrchlabští spanilí rytíři. Náš soupeř bodoval již ve 21-ti zápasech za sebou. V posledním zápase jim jeden bod překvapivě sebrali hokejisté Mostu, odsouzení k bojům o záchranu prvoligové soutěže. Ze třech odehraných zápasů byl dvakrát úspěšnější soupeř a v každém prohraném zápase nedokázali vrchlabští hokejisté vstřelit žádný gól. Z pohledu kanadského bodování je nejlepším hráčem zkušený 37 letý útočník Richard Král. O čtyři body za ním se drží mladý 24 letý Tomáš Nouza, který je se 21. přesným zásahem nejlepším střelcem mužstva.

HC Baník Most – BK Mladá Boleslav 2:3 sn

Mladoboleslavští hokejisté vstoupili podle předpokladů do utkání velice aktivně a prakticky po celou první třetinu na ledě Mostu dominovali, ale gólu se diváci dočkali až ve druhé tercii. Středočeši už zkoušeli pro zdárné přechody až k Sáblíkově kleci kdeco, ale všechno marně. Ve 29. minutě stačilo jedno vyhrané buly v útočném pásmu a přihrávka na Martina Postla a domácí Most rázem vedl 1:0. Do závěrečné fáze utkání vkročili o něco lépe Mostečtí, když se na několik minut usadili před Šindelářovou bránou a odmítali se hnout nějak výrazněji dál. Až v 50. minutě vyrovnal v přesilovce Lukáš Handlovský. Bohužel pro Mladou Boleslav, za půl minuty poslal Most opět do vedení Ondřej Poživil. Radost mosteckých trvala jen do 54. minuty kdy Tomáš Kolafa vyrovnal. Do konce utkání už žádný gól nepadl a tak utkání dospělo do prodloužení a jelikož ani tady nebyl žádný hráč úspěšný, tak museli rozhodnout samostatné nájezdy. A v těch vstřelil rozhodující branku Richard Král.

BK Mladá Boleslav – HC Vrchlabí 4:0

První branku utkání viděli diváci ve Zlatopramen Aréně ve 13. minutě kdy ve vlastním oslabení ujel Milan Mikulík a prostřelil Hyláka. Vrchlabí přesilovky nešly, přesvědčili se o tom v 18. minutě kdy Tomáš Nouza podruhé v oslabení skóroval. Ve druhé části přidal třetí branku domácí Mladé Boleslavi ve 28. minutě Richard Král, který střelou těsně pod horní tyč proměnil trestné střílení. Vrchlabským hráčům se nedařilo a ke snížení nepříznivého stavu jim nepomohlo ani několik početních výhod, boleslavští hráči ubránili i dvojnásobné oslabení. Ve 43. minutě se dostal do brejku Tomáš Rod, protože byl ale zahákován a nebyl díky tomu schopen zakončit, jelo se ten večer už druhé trestné střílení, které zkušeně proměnil Tomáš Rod. Jelikož se nikomu z vrchlabských nepodařilo vstřelit branku odvezli si do Krkonoš letošní nejvyšší venkovní prohru.

D&D Elektromont Aréna
11.2. 18:00
HC Vrchlabí 44. kolo BK Mladá Boleslav
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. 71 b. Umístění 1. 112 b.
20 – 4 – 3 – 16 Celková bilance 34 – 3 – 4 – 2
Kamil Tvrdek 18 g.+ 18 as. Nejproduktivnější hráč Richard Král 19 g.+ 23 as.
Kamil Tvrdek 18 g. Nejlepší střelec Tomáš Nouza 21 g.
Kamil Tvrdek
Ladislav Gengel
Daniel Brynecký
všichni 18 as.
Nejvíce asistencí Richard Král 23 as.
Aleš Vála +15 Nejlepší hráč v +/- Josef Jindra +30
Petr Hrach -9 Nejhorší hráč v +/- Jan Jaroměřský -1
Petr Přeučil 142 min. Nejtrestanější hráč Jozef Wagenhoffer 91 min.
Petr Ševčík
Pavel Falta
Alexandr Hylák
Brankový průměr na zápas Filip Šindelář 1,65
Jaroslav Jágr 0,00
Martin Růžička 1,32
Jan Chábera 1,88
Petr Ševčík 92,57 %
Pavel Falta 92,31 %
Alexandr Hylák 92,32 %
Úspěšnost gólmanů Filip Šindelář94,15 %
Jaroslav Jágr 100 %
Martin Růžička 95,00 %
Jan Chábera 93,98 %
Petr Ševčík 3
Pavel Falta 1
Alexandr Hylák 1
Čistá konta Filip Šindelář 5
Jaroslav Jágr 0
Martin Růžička 3
Jan Chábera 0

Spanilá jízda Mladé Boleslavi

39. kolo HC Berounští Medvědi - BK Mladá Boleslav 1:3
40. kolo BK Mladá Boleslav HC Rebel Havlíčkův Brod 2:1
41. kolo KLH Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:3
42. kolo BK Mladá Boleslav - SK Kadaň 8:1
43. kolo HC Most - BK Mladá Boleslav 2:3 sn

Sestavy z posledního kola

Vrchlabí přehrálo doma Kadaň v sestavě: Hylák - Matějíček, Vála, Vomela, Chaloupka, Rýgl, Hrach, Volek, Bendík - Tvrdek, Gengel, Beck, Horčička, Přeučil, Plodek, Nevyhoštěný, Vantuch, Jech, Kováč, Pajič, Brynecký.

Mladá Boleslav bojovala v Mostě se sestavou: Šindelář - Drábek, Kolafa, Lukáč, Mazanec, Mocek, Schnabel, Výborný - Gombár, Král, Havlíček - Handlovský, Sýkora, Gajovský - Mikulík, Rumpel, Nouza - Fiedler, Rod, Rozsíval

Rozhodčí

Poslední zápas základní části bude ve Vrchlabí pískat pan Daniel Froněk spolu s ním to budou pánové Petr Mašek a Ladislav Vitík.