HC Stadion Vrchlabí – Z hor do Kotliny
Preview k zápasu

Z hor do Kotliny

05.02.2008
Jan Hanuš

K poslednímu venkovnímu utkání dlouhodobé části zajíždějí vrchlabští hokejisté do havlíčkobrodské Kotliny. Zatímco Jeřábkova parta má jistotu čtvrtého místa, Rebelové jsou tři kola před koncem jen dva body za pátou Kadaní. I když se zdá, že už o moc nejde opak je pravdou, v případě úspěchu v prvním kole play-off bude každý bod dobrý kvůli nasazení do druhého kola play-off.

Kolísavá forma Rebelů

Střídavé výsledky mají Rebelové v cestě za svým cílem a tím je play-off. A v minulém kole si výhrou v Kadani, při současném klopýtnutí Mostu v Berouně zajistili účast v závěrečných bojích sezóny. Důležitý krok k play-off udělali brodští v zápase s Berounem, překvapili momentálně tápající Chomutov. V přímém souboji o 6. místo podlehli Mostu 4:1, ovšem domácí výhra na nájezdy s Hradcem Králové zlepšila Rebelům náladu. Jako všem ostatním soupeřům, ani Rebelům se nepodařilo vyhrát v boleslavské Zlatopramen Aréně, kde jen těsně prohráli s Mladou Boleslaví. Pro zatím poslední dva body si Havlíčkův Brod dojel do Kadaně, kterou v lítém boji porazil až na nájezdy.

SK Kadaň – HC Rebel Havlíčkův Brod 3:4 sn

První branku utkání vstřelil v 7. minutě kadaňský Petr Freiberg, za Rebely srovnal o čtyři minuty později Lukáš Endál. První třetina tak skončila smírně 1:1. Ve druhé stačilo kadaňským ve 27. minutě13 vteřin dvojnásobné přesilovky ke vstřelení druhé branky. Jako úspěšný střelec se zapíše do statistik Ondřej Mašek. Za hosty opět v dvojnásobné přesilovce srovnal v čase 30:19 Daniel Hodek a v pokračující přesilovce strhl vedení na stranu hostí Lukáš Endál, to časomíra ukazovala 30:50. Po druhé části tak hosté vedli 2:3. Ve třetí třetině se domácí Kadaň snažila o vyrovnání, které se ji se štěstím podařilo v 51. minutě, autorem gólu byl Miloš Kajer. Jelikož již žádná další branka nepadla, a nerozhodlo ani prodloužení, přišli na řadu nájezdy. Jelikož se nikdo z domácích netrefil a z Rebelů se to podařilo Vladislavu Kubešovi vyhrál Havlíčkův Brod 3:4 na nájezdy, úplně stejně jako Vrchlabí s Hradcem Králové.

HC Vrchlabí – HC Rebel Havlíčkův Brod 2:3

První branku viděli diváci v 8. minutě v brance Ševčíka z hole Miroslava Čermáka, který propasíroval kotouč za Ševčíkovy záda - 0:1. Až po několika minutách vystřelilo několik vrchlabských útočníků, Plodek, Přeučil a nejnebezpečnější byl dorážející Beck. Ševčíka poté prověřil Kubeš, ovšem bez úspěchu. V 19. minutě se hosté přidali další branku. Střelu Ondráčka ještě Ševčík stačil vyrazit betonem mezi kruhy, ale tam puk zachytil Daniel Hodek a z otočky skóroval mezi betony – 0:2. Na začátku druhé třetiny při hře 4 na 3 Vrchlabí poprvé udeřilo. Kamil Tvrdek dostal přesnou nahrávku od Matějíčka a v cestě mu stála už pouze Suchanova hokejka, kterou v poklidu přehodil - 1:2. Ve 29. minutě se dostal do šance Beck, ale Suchana nepřekonal. V přesilovce měl před sebou Horčička po nahrávce od Kříže úplně prázdnou klec, kterou těsně přestřelil. Na začátku třetí třetiny dohráli domácí pár sekund přesilové hry, ale po chvíli byl vyloučen Kříž a ve výhodě tentokrát hráli hosté, kterou též nevyužili. Do velké šance se dostal z dobré přihrávky Beck a hned z protiútoku z takřka stejné situace marně zakončoval Kubeš. v 51. minutě měli domácí velice nadějnou přesilovku, ale do kolen je srazil Miroslav Holec, jenž z úniku trefil přesně horní roh branky - 1:3. Domácí si půl minuty před koncem vzali oddechový čas a po vyhraném vhazování odvolali brankáře. Ve hře v šesti proti čtyřem ještě zdramatizoval utkání Jan Bendík a v čase 59:47 upravil na 2:3 a tento stav zůstal až do konce.

Zimní stadion Kotlina Havlíčkův Brod
6.2. 18:00
HC Rebel Havlíčkův Brod 42. kolo HC Vrchlabí
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
6. 53 b. Umístění 4. 65 b.
14 – 5 – 1 – 21 Celková bilance 18 – 4 – 3 – 16
Daniel Hodek 19 g.+ 15 as. Nejproduktivnější hráč Kamil Tvrdek 17 g.+ 17 as.
Daniel Hodek 19 g. Nejlepší střelec Kamil Tvrdek 17 g.
Vladislav Kubeš 19 as. Nejvíce asistencí Kamil Tvrdek
Ladislav Gengel
oba 17 as.
Pavel Procházka
Jiří Vašíček
Jakub Sklenář
všichni +2
Nejlepší hráč v +/- Aleš Vála +15
Vladislav Kubeš
Aleš Kreuzer
Jakub Šulc
všichni -12
Nejhorší hráč v +/- Petr Hrach -9
Jaroslav Borůvka 74 min. Nejtrestanější hráč Petr Přeučil 130 min.
Jaroslav Suchan 2,62
Stanislav Neruda 3,07
Dominik Furch 4,03
Petr Opršal 4,90
Brankový průměr na zápas Petr Ševčík 2,26
Pavel Falta 2,47
Alexandr Hylák 2,71
Jaroslav Suchan 89,55 %
Stanislav Neruda 89,18 %
Dominik Furch 84,31 %
Petr Opršal 83,33 %
Úspěšnost gólmanů Petr Ševčík 92,72 %
Pavel Falta 92,32 %
Alexandr Hylák 91,55 %
Jaroslav Suchan 2
Stanislav Neruda 0
Dominik Furch 0
Petr Opršal 0
Čistá konta Petr Ševčík 3
Pavel Falta 1
Alexandr Hylák 1

37. kolo KLH Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod 2:3
38. kolo HC Baník Most - HC Rebel Havlíčkův Brod 4:1
39. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové 3:2 sn
40. kolo BK Mladá Boleslav - HC Rebel Havlíčkův Brod 2:1
41. kolo SK Kadaň - HC Rebel Havlíčkův Brod 3:4 sn

Sestavy z posledního kola

Vrchlabí: Hylák - Matějíček, Vála, Bendík, Chaloupka, Volek, Hrach, Vomela - Tvrdek, Gengel, Beck, Horčička, Přeučil, Plodek, Nevyhoštěný, Vantuch, Jech, Kováč

Havlíčkův Brod: Neruda - Jebavý, Jelínek Aleš, Kadlec, Pavlík, Procházka, Soldán, Šulc, Vyhlídal, Borovoanský, Dušátko, Endál, Hodek, Jelínek Petr, Kraučuk, Kubeš, Malát, Ondráček, Stromko, Třetina, Varga.

Rozhodčí

Do Kotliny přijede pískat pan Jan Hribík, na čarách budou s ním pánové Václav Guth a David Rittich.