HC Stadion Vrchlabí – Východočeská bitva
Preview k zápasu

Východočeská bitva

01.02.2008
Jan Hanuš

Oba východočeští účastníci I. hokejové ligy mají před sebou vzájemné utkání 41. kola ve vrchlabské D&D Elektromont Aréně. Ze vzájemných utkání má mírně navrch Jeřábkova parta, z devíti zatím rozdaných bodů jich mají kluci z Krkonoš pět. Vzhledem k očekávané hojné účasti hradeckých fanoušků, se dá očekávat úporná bitva, jak na ledě, tak v ochozech. Jak to všechno dopadne se dozvíme v sobotu 2.2. od 18:00.

Aktuálně z kádru Hradce Králové

Jisté 3. místo v tabulce dodává Hradci Králové pohodu před play-off a redukuje soupeře do předkola, Energetici se utkají buď s Prostějovem nebo Třebíčí. Hradec má za sebou těžkou sérii tří venkovních zápasů v řadě která se mu vůbec nepovedla. Prohry v Mostě a v Havlíčkově Brodě, proložil možná až příliš krutý debakl v Mladé Boleslavi. Se silně prořídlou sestavou Hradec nedokázal favoritovi celé soutěže vzdorovat. Těžkou hlavu mají letos v Hradci z Kadaně, ze čtyř zápasů pouhopouhý a těžce získaný jeden bod. Po vánocích se Energetiky rozloučil jejich nejproduktivnější hráč Petr Domin který odešel do Chomutova. Naopak z Nitry přišel vyztužit zadní řady Tomáš Burián.

Hradec Králové – SK Kadaň 0:2

Trápící se týmy se do šancí v první třetině nedostávali, ale přesto v 15. minutě Roman Pražák překonal Duška v domácí brance. V druhé části hry se hned z kraje prosadil Jan Stehlík a zvýšil na 0:2 pro hosty. Domácí Hradec Králové nevyužil dlouhou přesilovku 5 na 3 kdy hosty držel famózní brankář Hanuljak. Hradecké po zbytek zápasu trápilo zakončení, naopak hosté často zlobili a z nebezpečných útoků ohrožovali domácího brankáře Duška.

Hradec Králové – Vrchlabí 5:3

Hráči hostujícího Vrchlabí se poprvé radovali v 9. minutě po střele Richarda Rapače. Za domácí o minutu později srovnal Patrik Fořt. Ve 12. minutě šlo Vrchlabí opět do vedení po trefě Pavla Kříže, v poslední minutě první části srovnal Jiří Kadlec. Dvěmi slepenými brankami ve 27. a 28. minutě odskočili Energetici na rozdíl dvou branek. Nejprve se trefil junior Tomáš Seidl a hned po něm zvýšil vedení Jiří Kadlec. Ve 33. minutě přidal pátý domácí gól Jan Šeda. Za Vrchlabí snížil bombou z mezikruží ve 39. minutě Petr Horčička. V závěrečné třetině se hosté snažili seč mohli o zkorigování výsledku, jenže v cestě jim stál pozorný brankář Koutský anebo připravená domácí obrana a Vrchlabí poprvé s Hradcem prohrálo.

D&D Elektromont Aréna
2.2. 18:00
HC Vrchlabí 41. kolo HC VCES Hradec Králové
znak týmu znak hokej.cz znak týmu
4. 63 b. Umístění 3. 79 b.
18 – 3 – 3 – 16 Celková bilance 22 – 3 – 7 – 8
Kamil Tvrdek 17 g.+ 16 as. Nejproduktivnější hráč Jaroslav Roubík 15 g.+ 16 as.
Kamil Tvrdek 17 g. Nejlepší střelec Jaroslav Roubík 15 g.
Ladislav Gengel 17 as. Nejvíce asistencí Jiří Kadlec 18 as.
Aleš Vála
Martin Rýgl
oba +14
Nejlepší hráč v +/- Petr Haluza +14
Petr Hrach -7 Nejhorší hráč v +/- Tomáš Seidl
Ladislav Jindřich
oba -4
Petr Přeučil 130 min. Nejtrestanější hráč Martin Koudelka 70 min.
Petr Ševčík 2,26
Pavel Falta 2,47
Alexandr Hylák 2,69
Brankový průměr na zápas Vladislav Koutský 2,09
Tomáš Dušek 3,08
Miroslav Brož 4,80
Petr Ševčík 92,72 %
Pavel Falta 92,32 %
Alexandr Hylák 92,03 %
Úspěšnost gólmanů Vladislav Koutský 93,66 %
Tomáš Dušek 91,23 %
Miroslav Brož 89,74 %
Petr Ševčík 3
Pavel Falta 1
Alexandr Hylák 1
Čistá konta Vladislav Koutský 3
Tomáš Dušek 0
Miroslav Brož 0

36. kolo HC VCES Hradec Králové - KLH Chomutov 6:2
37. kolo SK HC Baník Most - HC VCES Hradec Králové 4:3 sn
38. kolo BK Mladá Boleslav - HC VCES Hradec Králové 8:1
39. kolo HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové 3:2 sn
40. kolo HC VCES Hradec Králové - SK Kadaň 0:2

Sestavy z posledního kola

Vrchlabí: Ševčík (Tomíček) - Matějíček, Vála, Bendík, Chaloupka, Volek, Hrach, Vomela, Kájínek - Gengel, Brynecký, Beck - Horčička, Přeučil, Plodek - Kováč, Bezděk, Jech

Hradec Králové: Dušek (Koutský) - Toužimský, Lesák, Táborský, Pavlů, Pazdera, Karlíček, Burián, Seidl - Fořt, Koudelka, Kadlec - Kočan, Hruška, Šeda - Haluza, Roubík, Suchý - Jindřich, Sakrajda, Volráb.

Rozhodčí

Jako hlavní arbitr byl delegován pan Petr Blecha, spolu s ním budou ve Vrchlabí Milan Dančišin a Tomáš Matějček