HC Stadion Vrchlabí – Do Krkonoš přilétí Jestřáb
Preview k zápasu

Do Krkonoš přilétí Jestřáb

05.11.2007
Jan Hanuš

Další, již 19. kolo a zároveň historicky první vzájemné střetnutí, čeká ve středu hokejisty Vrchlabí a Prostějova. Po pekelné atmosféře brněnské haly Rondo, kde vrchlabští hokejisté nestačili na Kometu a prohráli 4:1 se Jeřábkova suita představí na domácím ledě. Bude chtít navázat na výborný výkon z minulého domácího zápasu proti Olomouci a opět naplno bodovat.

Forma Prostějova

Po loňské sezóně, kdy Jestřábům chybělo na osmé místo zajištující účast v play-off pouhých šest bodů se letos Prostějov probíjí I. ligou skupiny Západ od 5. do 7. místa. Letos dokázal vyhrát pouze třikrát, ale Jestřábi tíží hlavně deset proher. Kvůli neuspokojivým výsledkům vedení odvolalo trenéra Martina Stloukala i jeho asistenta Jiřího Vítka, načež ze své funkce dobrovolně odešel také sportovní manažer Robert Hamrla. Novým trenérem byl jmenován Radomír Kužílek, jeho asistentem pak Martin Janeček.

Před novou sezónou přišli posílit tým prostějovských Jestřábů např. Tomáš Vlček z Olomouce, Josef Fojtík z Techniky Brno, na střídavý start přišel do Prostějova Lukáš Vomela z Ústí nad Labem, v útoku hraje Martin Opatovský ze Žiliny, Juraj Prokop z Komety Brno. V říjnu ještě přišel z Hradce Králové Patrik Šebek a nám dobře známý Ondřej Nakládal. Zatím poslední posilou je brankář Radovan Biegl který je u Jestřábů na hostování do konce sezóny.

HK Jestřábi Prostějov - HC Berounští Medvědi 4:3 sn

Po nepříliš povedené první třetině vyhrával Prostějov 1:0 kdy se hned v první minutě trefil Opatovský, ale výborným výkonem ve druhé dvacetiminutovce se dostal Beroun do dvoubrankového vedení, se v průběhu šesti minut trefili postupně Slížek, v 27. minutě dal na 1:2 Pavel a za další dvě minuty dostal hosty do dvoubrankového vedení Kameš. Pak ale přišla dvě vyloučení, Prostějovu se podařilo snížit v 57. minutě Kumstátem a v závěrečné power play vyrovnal Kotásek. V následném prodloužení gól nepadl a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy ve kterých Beroun poprvé v sezóně neuspěl, když vítězný nájezd proměnil Opatovský.

Z historie Jestřábů

Prostějovský hokejový oddíl byl založen roku 1913 a ještě téže zimy byl sehrán první oficiální hokejový zápas proti celku Haná Kroměříž. První světová válka sportu odzvonila a nový začátek hokeje v Prostějově se datuje rokem 1919 a od roku 1924 začalo mužstvo SK Prostějov hrát pravidelnou soutěž. Od sezony 1930 - 1931 měli hokejisté Prostějova už i svůj domovský stánek. Z rybníku se stěhovali na tenisové dvorce, které se v zimním období upravovaly na přírodní kluziště. V sezoně 1943 – 1944 si Prostějov poprvé v historii vybojoval účast v nejvyšší soutěži.V dalších letech si Prostějov počínal se střídavými úspěchy až do sezony 1952 – 1953, která byla zatím poslední, kdy se v Prostějově hrála nejvyšší soutěž. V následujících mnoha letech se v Prostějově hrál hokej od I. ligy až po krajský přebor, po sezóně 1997-1998 bohužel skončil senirský hokej úplně. V květnu 1999 byla zakoupena prvoligová licence od HC Havířov, čímž byly položeny základy pro fungování hokejového klubu a v I. lize byl Prostějov až do sezóny 2003 – 2004 kdy spadl do II. ligy, ale po roce se vrátil a je tam dodnes.

D&D Elektromont Aréna Vrchlabí
7.11. 18:00
HC Vrchlabí 19. kolo HK Jestřábi Prostějov
znak týmu znak týmu
3. 31 b. Umístění 7. 18 b.
8 – 3 – 1 - 6 Celková bilance 3 – 4 – 1 - 10
Kamil Tvrdek 9 g.+ 7 as. Nejproduktivnější hráč Martin Kotásek 9 g.+ 7 as.
Kamil tvrdek 9 g. Nejlepší střelec Martin Kotásek 9 g.
Daniel Brynecký 9 as. Nejvíce asistencí Martin Piecha 8 as.
Aleš Vála
Martin Rýgl
oba +6
Nejlepší hráč v +/- Zbyněk Hampl +2
Ctibor Jech
Michal Bárta
Antonín Dušek
všichni -3
Nejhorší hráč v +/- Pavel Kumstát -14
Petr Přeučil 96 min. Nejtrestanější hráč Michal Vymazal 59 min.
Pavel Falta 2,30
Petr Ševčík 1,50
Brankový průměr na zápas Lukáš Daneček 3,40
Tomáš Štůrala 4,48
Timo Lindström 1,35
Adam Švach 6
Pavel Falta 92,87 %
Petr Ševčík 93,94 %
Úspěšnost gólmanů Lukáš Daneček 91,28 %
Tomáš Štůrala 88,85 %
Timo Lindström 95,95 %
Adam Švach 87,76 %
Pavel Falta 0
Petr Ševčík 0
Čistá konta Lukáš Daneček 0
Tomáš Štůrala 0
Timo Lindström 0
Adam Švach 0

Jak si vedli Jestřábi v posledních kolech

14. kolo HK Jestřábi Prostějov - SK Horácká Slavia Třebíč 1:2
15. kolo BK Mladá Boleslav - HK Jestřábi Prostějov 6:0
16. kolo HK Jestřábi Prostějov - HC Baník Most 3:1
17. kolo KLH Chomutov - HK Jestřábi Prostějov 4:3
18. kolo HK Jestřábi Prostějov - HC Berounští Medvědi 4:3 sn

Sestavy z posledního kola

HC Vrchlabí:Falta - Rýgl, Vála, Bendík, Chaloupka, Vyskočil, Houdek - Brynecký, Pajič, Tvrdek - Nevyhoštěný, Bárta, Horčička - Jech, Kříž, Přeučil - Gengel, Dušek, Vantuch

HK Jestřábi Prostějov:Štůrala - Procházka, Višňák, Kumstát, Vomela, Bartoň, Kundrátek - Kotásek, Piecha, Nakládal, Opatovský, P. Šebek, Vymazal, Korčák, Prokop, Bartošek, Skácel, Mikšovský, Šúrek

Rozhodčí

Do Vrchlabí přijede pískat tato trojice rozhodčích, hlavní Antonín Jeřábek, čároví Roman Hejduk a Radovan Křivský.