HC Stadion Vrchlabí – Vladislav Vrtek: První liga je rychlejší
A Team

Vladislav Vrtek: První liga je rychlejší

09.01.2011
Jana Poskerová

Posila vrchlabského týmu Vladislav Vrtek za sebou má úspěšný zápas proti Benátkám, kde si připsal tři body. První za branku, další za asistenci a poslední za úspěšný samostatný nájezd. Jistě právem si také odnesl ocenění pro nejlepšího hráče zápasu z domácího týmu.

Vláďo, jak se Vám líbil dnešní zápas?
První třetina byla taková vlažnější, ani na jednu stranu nebylo moc šancí. Ve druhé třetině se nám podařilo dát branku. Ale zase jsme se nechali vylučovat, takže jsme dost času strávili v oslabení. Ve třetí třetině jsme sice dali dalšího góla, ale pak přišel nějaký útlum a my se bránili. V proudloužení jsme se dostali do situace, kdy jsme soupeři umožnili přesilovku, to se přece stávat nesmí. A nájezdy, to už byla loterie, kde jsme byli úspěšnější.

A co Vy sám, jak jste u nás spokojený?
Ve Vrchlabí jsme nadmíru spokojený. Je tady super parta, kluci mě vzali mezi sebe, což jsem strašně rád. Hlavně jsem rád za šanci, kterou jsem dostal. V Mostě hraju druhou ligu a toto je pro mě velká příležitost. Samozřejmě, že je to i velká změna, druhá liga určitě není špatná, ale prostě tady už je to jiné tempo. Jednoduše, první lize už jsou profesionálové.