HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Děčín 10:3
Zápasy

Body zůstaly doma a HC Stadion vstřelil desítku

29.01.2020
Raina Tomanová
K dalšímu zápasu nastoupil HC Stadion proti Medvědům z Děčína. Po první třetině to vypadalo na vyrovnaný zápas, po té druhé už bylo jasné, že Vrchlabí znovu získá tři body. Druhou část vyhrálo jasně 6:1. V té další přidal Stadion další tři branky a celkově zvítězil 10:3. Patrik Urban si připsal hattrick.
36.kolo, středa 29.1.2020, 18:00
Vrchlabí
10:3
Děčín
Abrahám (Soukup) – Moník J., Vašíček (A), Jirků (C), Bendík (A), Niko, Kynčl, Havránek – Sýkora P., Chalupa, Urban, Bednář, Hozák, Hlaváč, Matějček, Kastner, Šlaicher R., Bláha
Lavinger (32. Skokan) – Loukota, Zdvořáček, Kaltenböck, Zicho, Balcar, Tůma – Arnold, Hruška, Smola, Volráb (C), Faigl, Zajan, Fojt, Sýkora O., Horák
Třetiny: 1:0, 6:1, 3:2  Branky a nahrávky: 19. Kastner (Niko, Hozák), 23. Urban (Bednář, Sýkora P.), 27. Urban (Bednář), 32. Sýkora P. (Matějček, Hozák), 33. Bláha, 37. Urban (Niko, Sýkora P.), 38. Havránek (Hozák, Kastner), 48. Sýkora P. (Bednář, Urban), 53. Chalupa (Havránek), 56. Bednář (Urban) – 29. Sýkora O. (Kaltenböck, Faigl), 53. Zajan (Zdvořáček, Sýkora O.), 54. Sýkora O. (Volráb, Zajan). Rozhodčí: Čáp – Krátký, Hnát. Vyloučení: 4:7. Využití: 4:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 942. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 4:1, 5:1, 6:1, 7:1, 8:1, 9:1, 9:2, 9:3, 10:3.  

Sýkora se dostal k přihrávce, hledal volného Bednáře, ale hosté dobře bránili. Urban střílel ve 2. minutě z levého kruhu, ale neúspěšně. Také Hozákův pokus neskončil v brance. Poté ujel Chalupa sám na Lavingera, ale trefil pouze jeho hruď. Ve 3. minutě nahazoval Volráb, ale to kryje Abrahám. V 5. minutě vytáhl skvělý zákrok Abrahám. Chalupa na druhé straně zase ohrožoval Lavingera, ale trefil pouze jeho betony. Další šanci měl Hlaváč, proti němuž Lavinger musel zasahovat. V 7. minutě zůstal po souboji ležet na ledě Niko, a jen za pomoci lékaře odešel rovnou do šatny. Vašíčkovo nahození tečoval Šlaicher těsně vedle branky. Další teč přišla od Kastnera, také mimo. Na druhé straně Abrahám musel zasahovat po střele Balcara. Arnoldův pokus skončil v jeho lapačce. Z pravého kruhu střílel Matějček, ale jeho střela byla sražena do rohu. V 11. minutě střílel Horák. Také na druhé straně se střílelo, ale Volrábova střela byla sražena do ochranné sítě. Kastner si skvěle najel a dostal přihrávku od Hozáka, ale Lavinger byl dobře připravený. První vyloučení zápasu přišlo ve 13. minutě, a to na hostující straně. Hlaváč poté odjel do šatny s bolavým kolenem. Ve 14. minutě promarnil šanci Matějček, který netrefil poloprázdnou branku. Děčín už byl v plném počtu, když byl vyloučen domácí Vašíček. HC Stadion se ale dobře bránil. Navíc Moník našel najetého Matějčka, který jel sám na hostujícího brankáře, ale puk mu trefil pouze do náruče. Do vedení se dostalo Vrchlabí v čase 18:21 zásluhou Lukáše KASTNERA, který tečoval nahození od Nika. Poslední střela třetiny přišla od Zajana, ale mířila nad branku.

Druhou třetinu začaly střelecky hostující hráči. Zicho nahazoval od modré čáry a Volráb puk tečoval, ale pouze do betonů Abraháma. Následovalo vyloučení na vrchlabské straně. Stadion znovu zahrál skvělé oslabení, Sýkora se dokonce dostal ke střele. Ve 22. minutě přišlo vyloučení také na děčínské straně. Medvědi sice nejdříve vyhodili, ale v čase 22:58 HC Stadion využil přesilovou hru a vedl již o dvě branky. Bednář našel přesnou přihrávkou Patrika URBANA, který neměl problém zasunout puk do sítě. Ve 24. minutě předvedl čistý zákrok Šlaicher. Sýkorův pokus byl sražen do rohu. Ve 27. minutě se Chalupa dostal až před Lavingera, ale trefil pouze jeho vyrážečku. Další branka do děčínské sítě padla v čase 26:55 z hole Patrika URBANA, který dal druhý gól v zápase. Ve 28. minutě byl Sýkora zahákován, ale rozhodčí faul nepískal. Poté byl vyloučen vrchlabský Niko. Tůma tečoval nahození od modré. V čase 28:34 se radovali také Medvědi. Ondřej SÝKORA byl na konci přesilové kombinace a poslal puk za Abrahámova záda. Poté byl vyloučen hostující brankář Lavinger, jehož trest odpykal Hruška. Vrchlabí znovu bylo úspěšně v přesilové hře. Na 4:1 navyšoval v čase 31:27 Petr SÝKORA, kterému přihrával Matějček. Poté došlo ke střídání děčínských brankářů. Skokan se ale v brance moc neohřál, a v čase 32:18 dostal první branku z hole Tomáše BLÁHY, který se prosadil po samostatné akci. Chalupa tečoval puk vedle branky. Ve 36. minutě přestřelil prázdnou branku Šlaicher. Poté byl vyloučen děčínský Horák. Toho využil v čase 36:43 Patrik URBAN, který zaznamenal hattrick. Netrvalo dlouho a Skokan měl za zády puk znovu. V čase 37:54 se prosadil Štěpán HAVRÁNEK, který střílel od levého mantinelu. Urban dostal přihrávku od Sýkory, ale nedokázal dostat puk za Skokanova záda.

Třetí část začala před vrchlabskou brankou, kam si málem Havránek dal vlastní branku. Bláhova střela skončila v lapačce děčínského brankáře. Ve 42. minutě byl vyloučen domácí Chalupa. Chybu Bednáře před vlastním brankou mohl potrestat Zajan, ale Abrahám skvěle zasáhl. Další vyloučení přišlo na straně hostujícího Děčína. Kaltenböck minul branku. Sýkora zase střílel pouze do boční sítě. Kastnerův pokus byl sražen do rohu. Také na druhé straně se střílelo, ale Smola trefil jen beton Abraháma. V čase 47:36 přidal další branku do hostující sítě Petr SÝKORA, který trefil horní růžek. Tůma se v 50. minutě nedostal ke střele. V 51. minutě byl vyloučen děčínský Balcar. Hosté často puk vyhazovali, domácím se přesilovka moc nedařila. Nakonec přeci jen puk skončil v brance. V čase 52:02 přidal další gól David CHALUPA. Také Medvědi se dokázali prosadit. V čase 52:28 odpověděl na domácí branku gólem Pavel ZAJAN, který střílel z pravé strany brankoviště. Další gól přidal Děčín o necelou minutu později – v čase 53:10 Abraháma překonal Ondřej SÝKORA. Kastner nepřekvapil Skokana, ten byl nalepený na svojí tyčce a puk si pohlídal. V 55. minutě se do šance dostal Smola, který ujel sám na Abraháma, ale trefil pouze jeho náruč. O 20 vteřin později střílel Vašíček, brankáři vypadl puk, ale nebylo u něj nikdo z domácích, kdo by ho dostal do branky. Poté ujel sám na Skokana Petr Sýkora, ale puk poslal nad branku. V čase 55:53 se domácí podesáté radovali z branky. Autorem byl Jaroslav BEDNÁŘ. V 58. minutě byl ještě vyloučen hostující Zdvořáček. Hozák trefil pouze přesouvajícího se Skokana, neúspěšný byl také na druhé straně Ondřej Sýkora. V poslední minutě zápasu ještě mohl přidat branku Havránek, ale minul poloprázdnou branku.


Ohlasy trenérů