HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Most 6:2
Zápasy

Na Vrchlabí nestačili ani Lvi z Mostu

15.01.2020
Raina Tomanová
Středeční zápas skončil pro domácí HC Stadion výhrou 6:2. Mostečtí Lvi prohrávali ve druhé třetině již o čtyři branky, poté sice dokázali vstřelit gól, Vrchlabí si ale skóre hlídalo. Ve třetí části, stejně jako v předchozích dvou, Stadion nastřílel dvě branky a získal další tři body do tabulky.
32.kolo, středa 15.1.2020, 18:00
Vrchlabí
6:2
Most
Soukup (Abrahám) – Jirků (C), Moník J., Havránek, Bendík (A), Vašíček (A), Voženílek, Kynčl, Vágner – Hlaváč, Rolinek, Bláha, Kastner, Sýkora, Urban, Mrňa, Matějček, Chalupa, Hozák, Moník F.
Hosnedl (Kubík) – Havlík, Urbánek, Kuncl, Šesták, Havlůj (C), Fučík, Polák – Smolka, Mála, Kýhos (A), Mical, Nedrda (A), Čmolík, Řehoř, Drašar
Třetiny: 2:0, 2:1, 2:1  Branky a nahrávky: 8. Mrňa (Hlaváč, Urban), 18. Matějček (Sýkora, Rolinek), 23. Hozák (Kastner), 30. Sýkora, 47. Kastner (Rolinek, Matějček), 50. Hlaváč (Mrňa) – 31. Čmolík (Šesták, Havlůj), 56. Smolka (Kýhos, Nedrda). Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Roischel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1059. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 4:1, 5:1, 6:1, 6:2. 

Hned úvod utkání patřil domácímu Vrchlabí, Rolinek mířil mezi betony Hosnedla. Další Rolinkova šance přišla po přihrávce od Sýkory. Ve 3. minutě musel zasahovat Soukup. Po střele Smolky musel použít betony, ale svoji branku ubránil. Ve 4. minutě předvedl vrchlabský gólman další skvělý zákrok, když chytil puk na brankové čáře. V 6. minul minul branku domácí Urban. Hodně střel šlo na Soukupa, ale Drašar si na něj nepřišel. Rolinka hledal spoluhráč Vágner. V 8. minutě našel Kastner volného Hozáka, ale jeho střelu vytěsnil Hosnedl betonem. Nestačil ale v čase 7:32 na šanci Pavla MRNI, který si vybruslil až na brankoviště a překonal mosteckého brankáře. Poté přišlo první vyloučení v zápase, a to na hostující straně. Most se dobře bránil, a Sýkora poslal na Hosnedla střelu od modré čáry, který pro brankáře nebyla nijak složitá. V 10. minutě střílel Chalupa. Další vyloučení přišlo na straně domácích. Vrchlabí se dobře bránilo, a Most se k ničemu nedostal. V 15. minutě se Stadion dostal do útočného pásma, ale Hosnedla neohrozil. V 18. minutě přišla střela také na domácího Soukupa, ale jeho lapačka si s ránou od Mály poradila. V čase 17:44 to bylo již o dvě branky zásluhou Štěpána MATĚJČKA, kterému přihrával Sýkora. Nedrda poté ohrozil vrchlabskou branku. Také Mála ujel sám na vrchlabského brankáře, ale trefil pouze tyčku. Poslední šance byla na domácí straně, Sýkora si objel tři protihráče, ale Hosnedl ho vychytal.

Hosté se mohli dostat do přečíslení, ale Jirků svým zákrokem zabránil Mostu přechod do útočné třetiny. V čase 22:07 vedlo Vrchlabí již o tři branky. Jiřího HOZÁKA našel Lukáš Kastner a ten překonal Hosnedla. Urbanova střela byla sražena. Ve 25. minutě střílel Voženílek, o jehož střele Hosnedl nevěděl. Ve 26. minutě byl vyloučen mostecký Kuncl. Vágnerova střela skončila na Hosnedlovi, ale ani jeden z domácích hráčů puk nedostal za brankovou čáru. Řehoř poté mohl potrestat nepřesnou rozehrávku Vrchlabí, ale domácí Vágner se stihl vrátit. Kastnerovu střelu vyrazil Hosnedl betonem. V čase 29:09 domácí vedli již o čtyři branky, když se trefil Petr SÝKORA, který ujel sám na mosteckého brankáře. Netrvalo ale dlouho a také hostující tým skóroval. V čase 30:02 dostal puk za Soukupova záda Jakub ČMOLÍK. Ve 33. minutě byl vyloučen vrchlabský Sýkora. Hosté se sice dostávali do šancí, ale žádná velká akce před Soukupem se nekonala. Ve 36. minutě vstřelili domácí branku, ta ale nebyla uznána, protože byla dosažena rukou. Micalova střela ve 38. minutě byla sražena do ochranné sítě. Ve 39. minutě byl vyloučen Drašar. Ještě několik vteřin před sirénou byli současně vyloučeni Sýkora a Kýhos.

Začátek třetiny patřil opět vrchlabským hráčům, střela Jirků od modré byla sražena a Havránka vychytal Hosnedl. Ve 43. minutě střílel Kastner a jeho pokus dělal Hosnedlovi problémy. Hozák i Jirků mosteckého brankáře nepřekonali. Ve 44. minutě předvedl parádní zákrok Soukup proti Smolkovi. Ve 47. minutě byl vyloučen mostecký Šesták. V čase 46:17 vstřelil pátou branku domácích Lukáš KASTNER, který využil přesilovou hru. Jakub Moník střílel od pravého mantinelu, ale pokus skončil na betonech Hosnedla. Mrňův pokus byl sražen do rohu. V čase 49:16 vstřelil šestou branku HC Stadionu Jan HLAVÁČ, který ujel sám na brankáře, počkal si ještě na spoluhráče, ten mu ještě přihrál puk zpátky a Hlaváč poslal puk mezi betony Hosnedla. V 51. minutě střílel Fučík, ale jeho střela byla sražena mimo branku. Havlůj střílel od modré, Soukup puk vyrazil do rohu. V 55. minutě trefil tyčku Mrňa. V čase 55:49 ještě skóre upravil mostecký Pavel SMOLKA, který překonal Soukupa. Poté se hosté semkli a nepustili domácí hráče do útočného pásma. Do konce třetiny se již nic zásadního neodehrálo a Lvi tak odjeli domů s prázdnou.


Ohlasy trenérů