HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Bilina - Vrchlabí 2:11
Zápasy

Vstup do nového roku se vydařil vrchlabským hráčům

04.01.2020
Raina Tomanová
První zápas nového roku vyšel lépe HC Stadionu, který zajížděl na bílínský led. Tam domácí porazil celkem jedenácti brankami, zatímco Bílina se prosadila pouze dvakrát, a to v prostřední části. Čtyři branky si připsal Sýkora, po dvou gólech vstřelili Hlaváč a Bednář.
29.kolo, sobota 4.1.2020, 17:30
Bilina
2:11
Vrchlabí
Hamalčík (Štěpka) – Kolíček, Pokorný, Jarý, Petržílka, Kučera, Běhula – Mašek, Kobes, Lomovskij, Kubišta, Procházka, T. Urban (C), Fábry, Šimeček, Zdeněk, Šmejc
Soukup (Abrahám) – Jirků (C), Niko, Vašíček (A), Moník, Bendík (A), Voženílek, Kynčl, Vágner, Havránek – Bláha, Sýkora, Kastner, Hozák, Hlaváč, Bednář, Mrňa, P. Urban, Chalupa, Matějček, Moník
Třetiny: 0:4, 2:2, 0:5  Branky a nahrávky: 38. Procházka (Šmejc, Šimeček), 40. Zdeněk (Běhula) – 2. Hozák (Chalupa, Bendík), 8. Matějček (Chalupa, Hlaváč), 13. Hlaváč (Jirků, Matějček), 15. Sýkora (Hlaváč), 30. Sýkora (Hlaváč, Matějček), 33. Sýkora (Niko), 41. Hlaváč (Matějček, Bednář), 48. Kastner (Hozák), 48. Sýkora (Moník, Voženílek), 52. Bednář (Urban, Sýkora), 59. Bednář (Mrňa). Rozhodčí: Místecký – Toman, Janíček. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 0:5, 0:6, 1:6, 2:6, 2:7, 2:8, 2:9, 2:10, 2:11.  

První třetina byla jasně v režii hostujícího celku. Hned ve 2. minutě se Vrchlabí ujalo vedení a to zásluhou Hozáka, který využil Chalupovu nahrávku do brejku a střelou pod lapačku nedal Hamalčíkovi šanci 0:1. Poté přišla šance domácího celku, ale tu Soukup s přehledem kryl. V 8. minutě šel stadion do vedení 0:2 a to zásluhou Matějčka, který dostal nabito od Hlaváče. Ve 13. minutě přišla smolná chvíle pro Hamalčíka, kterému střelu Hlaváče srazil obránce do vlastní branky 0:3. Povedenou první třetinu horalů poté korunoval Sýkora tvrdou střelou, která skončila pod břevnem domácího gólmana 0:4.

Druhá třetina přinesla vyrovnanější průběh. Vstoupili do ní lépe hokejisté Bíliny, kteří měli možnost skórovat ve dvou přesilovkách po sobě, ale Soukup byl připravený. A tak opět převzalo otěže Vrchlabí a ve 30. minutě udeřil znovu Sýkora, který využil akce Hlaváče s Matějčkem a uklidil puk do poloprázdné branky - 0:5. O 3. minuty později završil Petr Sýkora hattrick, když se snažil před bránou najít svého spoluhráče, ale puk se odrazil od bruslí domácích obránců za záda Hamalčíka - 0:6. Konec třetiny však patřil domácím, kteří konečně překonali Soukupa. Nejdříve to byl ve 38. minutě Procházka - 1:6 a poté ve 40. minutě Zdeněk, který trefil střelou zápěstím pravý roh Soukupovi brány - 2:6.

Vrchlabí na konci druhé třetiny dostalo příležitost přesilovky 5 na 3, která byla využita hned po úvodních 8 vteřinách třetí třetiny. Postaral se o to Hlaváč po přihrávce Matějčka 2:7. Ve 48. minutě upravoval na 2:8 po krásné nahrávce Hozáka do prázdné brány Chalupa. O 20 vteřin později našlápl po křídle Sýkora a blafákem nedal Hamalčíkovi šanci a dal tak svoji 4 branku v zápase2:9. Hamalčíka poté vystřídal v domácí kleci Štěpka. V 52. minutě se po přenechání Urbana dostal ke střele Bednář a nedal Štěpkovi šanci 2:10. Poté ještě upravoval v 58. minutě na konečných 2:11 po nahrávce Mrni do odkryté klece znovu Bednář.
Horalé si tak odváží jednoznačné vítězství a připravili se dobře na středeční derby se Dvorem Králové.


Ohlasy trenérů

Komentář V. Baďoučka:

Po vánoční pauze bylo vidět, že hráči měli chuť opět si zahrát mistrovské utkání. Od úvodu zápasu jsme na ledě jasně dominovali, lépe jsme bruslili, dobře kombinovali, ale hlavně jsme se snažili o častou střelbu. Pokud bychom nezvolnili v druhé třetině mohlo utkání skončit daleko větším rozdílem.