HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Řisuty 9:2
Zápasy

Vrchlabí znovu vstřelilo devět branek

14.12.2019
Raina Tomanová
Další devítigólový příděl schytaly tentokrát HC Řisuty. Buldoci vstřelili pouze dvě branky v poslední třetině, ale víc už nestihli. HC Stadion tak pokračuje na vítězné vlně a stále si hlídá vedeni v tabulce. Poslední zápas v letošním roce sehraje Vrchlabí na ledě Děčína.
26.kolo, sobota 14.12.2019, 18:00
Vrchlabí
9:2
Řisuty
Soukup (Abrahám) – Jirků (C), Niko, Havránek, Moník J., Bendík (A), Voženílek, Kynčl, Vágner – Rolinek, Bláha, Hlaváč, Kastner, Bednář, Sýkora, Urban, Mrňa, Matějček, Chalupa, Hozák, Moník F.
Jiroušek (27. Ilašenko) – Novák, Potěchin (C), Kolářík (A), Rudovský, Zderadička – Fortelka (A), Vyskočil, Holub, Řepka, Formánek, Danov, Patyk, Keszi, Okegawa, Paršakov
Třetiny: 3:0, 3:0, 3:2  Branky a nahrávky: 5. Rolinek (Kastner, Niko), 8. Hlaváč (Bednář, Jirků), 17. Bláha (Moník F., Urban), 23. Hozák (Chalupa, Kastner), 27. Niko (Rolinek, Matějček), 28. Hlaváč (Bednář), 48. Hlaváč (Bednář, Mrňa), 53. Chalupa (Hozák), 58. Kastner (Bendík) – 42. Keszi (Vyskočil), 59. Kolářík (Formánek). Rozhodčí: Luczków – Goltsch, Hnát. Vyloučení: 3:3. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1039. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0, 6:1, 7:1, 8:1, 9:1, 9:2. 

První třetina začala vyhraným buly pro domácí celek. Útočníci se dali hned do práce, ale Matějčkovu nahrávku Rolinek nedokázal zpracovat.V třetí minutě dostal řisutský brankář pukem do masky a hra byla přerušena. První vyloučení zápasu přišlo na začátku čtvrté minuty a na trestnou lavici zamířil Juja Okegawa za podrážení. Domácí se ihned snažili využít přesilové hry, ale střela Tomáše Jirků neprošla skrz Jirouškovy betony. Na konci páté minuty, několik vteřin před ukončením přesilové hry, se k puku dostal vrchlabský Tomáš ROLINEK, který po přihrávce od Lukáše Kastnera a Jána Nika trefil puk za Jirouškova záda. Vzápětí se pokusil řisutského brankáře překonat Kastner, ale minul branku. Přišlo několik dalších akcí, až hosté zazmatkovali a rozhodčí odpískal vyloučení pro příliš mnoho hráčů na ledě, který si odpykal Paršakov. Domácí využili i další přesilové hry, kdy se puk ocitl na hokejce Jana HLAVÁČE, který zakončil střelou zápěstím z mezikruží za záda Jirouška. Následovalo další vyloučení, tentokrát na straně domácích, kdy na trestnou lavici zamířil Tomáš Rolinek za hákování. Hosté se snažili přesilové hry využít, ale Soukup puk za svá záda nepustil. I další vyloučení padlo na domácí straně, ve dvanácté minutě šel na trestnou lavici Štěpán Matějček za krosček. Domácí šetřili čas v útočném pásmu a v poklidu hráli celé oslabení. K puku se dostal po chvíli hry Petr Sýkora, vystřelil doslova dělovou ránu proti Jirouškovi a ten měl co dělat, aby mu puk neproklouzl za záda. V sedmnácté minutě domácí vsítili další branku, kdy se k puku dostal Tomáš BLÁHA po přihrávce od Filipa Moníka a Patrika Urbana. Do konce první třetiny se již žádná velká akce neodehrála.

Ani druhá třetina nezačala příliš šťastně pro hostující celek, řisutští útočníci se nedokázali pořádně probojovat do útočného pásma. Domácí je takřka nepustili k puku, na konci dvacátétřetí minuty se o překonání Jirouška pokusil nejprve Lukáš Kastner, vzápětí David Chalupa, ale pokořil jej až Jiří HOZÁK a zvýšil tak skóre na 4:0. Hosté se snažili rozehrávat zpoza vlastní branky, ale bez úspěchu. Pátá branka utkání přišla na začátku dvacáté sedmé minuty, kdy se k puku dostal Ján NIKO a prostřelil Jirouška. Hosté po této brance vystřídali brankáře a Jirouška nahradil Ilašenko. Tomu vzápětí rozhodčí odpískal dvouminutový trest za hrubost, ale odpykal jej za něj Formánek. To bylo již třetí vyloučení hostů a tím pádem třetí přesilová hra domácích. I tuto dokázali domácí útočníci využít a zvedli skóre na 6:0. Z pravého kruhu Ilašenka prostřelil Jan HLAVÁČ za asistence Jaroslava Bednáře. Vzápětí se k puku dostal Štěpán Matějček, z těžkého úhlu trefil Ilašenka, který jeho pokus vyrazil maskou. Domácí na hosty hodně tlačili a takřka je nepouštěli k puku a do hry. Proti řisutskému brankáři mířila jedna střela za druhou a naskýtalo se mnoho dalších akcí, ale až do konce druhé třetiny se žádná nedostala až za Ilašenkova záda.

Poslední třetina sice začala vyhraným buly pro Stadion, ale na začátku čtyřicáté druhé minuty padla jediná branka za Soukupova záda. Puku se ujal David Vyskočil a nahrál Vincentu KESZIMU, který na druhý pokus překonal domácího brankáře. Následovala nepřesná hra na obou stranách, kdy ani jeden z týmů nedokázal zkrotit puk. Oba brankáři měli co dělat, ale postupně se štěstí otočilo zpět k domácím. Ve čtyřicáté osmé minutě se puku ujal Jan HLAVÁČ, který tak završil hattrick v dnešním utkání. Vrchlabští útočníci si mezi sebou střídali puk tak rychle, že Ilašenko nestíhal koukat, kde vlastněje. Další branka zápasu padla v padesáté třetí minutě. Kdy Jiří Hozák našel perfektní přihrávkou Davida CHALUPU a ten vsadil puk přes Ilašenkovu lapačku do branky. Proběhlo několik dalších akcí, ale ani jedna nevedla k brance. Více jich však bylo na domácí straně, ale ani jednou puk neskončil za Ilašenkovými zády. Mezi neustálými ataky domácíchse hosté dokázali projevit pouze jednou, kdy ujeli dva na jednoho, ale Danov celou akci zazdil. Na konci padesáté sedmé minuty Ilašenko zlomil hůl o Voženílka a jeden z jeho spoluhráčů mu půjčil svoji. A v čase 57:20 přišla devátá branka domácího celku – přesnou nahrávku Jana Bendíka zpracoval Lukáš KASTNER a z levé strany brankoviště překonal Ilašenka. V posledním dvou minutách zápasu došlo k vyloučení vrchlabského Kynčla za sekání a po chvilce přesilovou hru využili i hosté - Václav KOLÁŘÍK bekhendem vstřelil puk za Soukupova záda. Vzápětí se Ilašenko srazil se svým spoluhráčem a zůstal ležel na ledu, ale po chvilce hra pokračovala do vítězného konce pro domácí celek.


Ohlasy trenérů