HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Trutnov - Vrchlabí 1:9
Zápasy

Z Trutnova putují body do Vrchlabí

11.12.2019
Vendula Sahánková
HC Stadion se dnes prezentoval absolutní převahou po celé utkání. První branku zápasu vstřelil Sýkora, domácím se podařilo posléze srovnal skóre, ale byla to pro domácí jediná střela která skončila za Soukupem. Poté již v zápase pálili pouze hosté a výsledek se zastavil na číslovce devět.
25.kolo, středa 11.12.2019, 18:00
Trutnov
1:9
Vrchlabí
Ašenbrenner (Krofta) – Vácha, Junek, Leder, Jirásek, Kynčl, Suk, Višňák - Kubinčák (C), Krsek, Janoušek, Fedulov, Jirásek F., Bucek, Poul, Planý, Škvrně – trenér: Petr Vácha
Soukup (Abrahám) – Bendík (A), Havránek, Niko, Vašíček (A), Moník J., Voženílek, Vágner - Hlaváč, Rolinek, Bláha, Kastner, Sýkora, Urban, Mrňa, Matějček, Chalupa, Hozák, Moník F. – trenér: Václav Baďouček
Třetiny: 1:3, 0:3, 0:3  Branky a nahrávky: 4. Škvrně (Suk, Jirásek) – 2. Sýkora (Rolinek, Vágner), 16. Kastner (Hozák, Bendík), 21. Hlaváč (Sýkora), 26. Matějček (Hlaváč, Rolinek), 38. Voženílek (Kastner), 43. Niko, 56. Niko (Havránek, Urban), 58. Sýkora (Soukup), 60. Bendík (Voženílek). Rozhodčí: Kamil Zavřel – Martin Kettner, Jan Řezníček. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1096. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5, 1:6, 1:7, 1:8, 1:9.  

Hned v čase 1:16 otevřel skóre utkání Petr SÝKORA. Následovalo vyloučení na vrchlabské straně. Domácí se sice usadili v útočném pásmu, ale Soukupa nepřekonali. To se jim podařilo až osm vteřin před naskočením Voženílka na led, v čase 3:40 vyrovnal ŠKVRNĚ. V sedmé minutě byl vyloučen hostující Niko. V 11. minutě přišlo další vyloučení na vrchlabské straně. Domácí se sice dostali do útočného pásma, ale žádné velké ohrožení Soukupovy branky nepřišlo. Na Ašenbrennera přišlo několik střel, ale dokázal si s nimi poradit. Ve 14. minutě byl vyloučen trutnovský Vácha a zároveň i vrchlabský Matějček. Hra se lépe dařilo hostům, v čase 15:50 střílel Lukáš KASTNER. Půl minuty před sirénou byl vyloučen Kubinčák, ale Vrchlabí výhodu nevyužilo.

Začátek druhé třetiny dopadl lépe pro hostující tým. V čase 20:58 se trefil Jan HLAVÁČ. Ve 23. minutě se do šance dostal Bucek, ale nestihl ani vystřelit. Ve 25. minutě byl vyloučen domácí Višňák. V čase 25:56 vstřelil branku Štěpán MATĚJČEK. Poté byl vyloučen domácí Fedulov, Stadion se usadil v útočném pásmu, ale branka nepadla. Naopak byl vyloučen hostující Kastner. Ve vlastním oslabení se do šance dostal Matějček. V čase 37:59 navýšil skóre Marek VOŽENÍLEK. Před koncem druhé části byl ještě vyloučen domácí Kynčl.

Domácí již byli v plném počtu na ledě, když se za Vrchlabí trefil Ján NIKO. Ve 45. minutě se domácí sice dostali před Soukupa, ale nepodařilo se jim vstřelit branku. Poté byl vyloučen vrchlabský Hlaváč. Hosté se ubránili a v 51. minutě byl vyloučen trutnovský Vácha. Přesilovou hru Stadion neuvyžil, ale na brankáře padala jedna střela za druhou. V čase 55:36 to bylo již 7:1 zásluhou Jana NIKA. Netrvalo dlouho a osmá branka přišla v čase 57:11, kdy se podruhé v zápase trefil Petr SÝKORA. Asistenci si připsal brankář Soukup. V čase 59:38 přidal další branku Ján BENDÍK. Desátý gól mohl do prázdné vstřelit Vašíček, ale střela mu vůbec nesedla a minul. HC Stadion Vrchlabí si tak z Trutnova odvezl výhru 9:1.


Ohlasy trenérů

Václav Baďouček:

Do utkání jsme vstoupili dobře a již v druhé minutě jsme šli do vedení o které jsme záhy přišli při přesilové hře soupeře. Poté bohužel díky častým zbytečným vylučováním hra ztratila na plynulosti a do šaten jsme odcházeli s jednobrankovým náskokem. Od druhé třetiny jsme na ledě ve všech směrech dominovali, měli jsme dobrý pohyb, soupeře jsme téměř k ničemu nepustili a dokázali jsme proměňovat brankové příležitosti jak při hře 5 na 5 tak i v přesilových hrách. Jsem rád, že se mužstvu konečně podařilo prolomit neúspěšnou sérii utkání na trutnovském ledě a že toto prestižní utkání skončilo k naším jednoznačným vítězstvím.