HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Dvůr Králové - Vrchlabí 3:7
Zápasy

Ze Dvora vezeme všechny body

27.11.2019
Raina Tomanová
Derby, které se odehrálo ve Dvoře Králové, skončilo vítězně pro hostující HC Stadion. Hned v první třetině vstřelil tři branky do domácí sítě. Ve druhé části přidal další čtyři, zatímco soupeř skóroval pouze dvakrát. Poslední třetina přinesla pouze jednu branku, která skončila ve svatyni hostů. Body tak bral HC Stadion.
21.kolo, středa 27.11.2019, 18:00
Dvůr Králové
3:7
Vrchlabí
Čáp, Janský – Karlík, Čáslava, Tondr, Petira, Matějíček, Franc, Hrádek, Mocek, Luštinec, Hrazdíra, Brokeš, Fořt, Půhoný, Dušek, Havlas, Rozlílek, Šedivý, Ježek, Hoskovec, Valášek
Soukup, Abrahám, Jirků, Moník, Havránek, Bendík, Vašíček,, Voženílek, Kynčl, Vágner, Sýkora, Chalupa, Urban, Mrňa, Jirásek, Hlaváč, Bednář, Rolinek, Matějček, Kastner,Hozák, Bláha
Třetiny: 0:3, 2:4, 1:0  Branky a nahrávky: 22. Dušek (Hoskovec, Půhoný), 27. Brokeš (Hrazdíra), 45. Hrazdira – 7. Matějček (Rolínek), 10. Hozák (Mrňa), 11. Hlaváč (Bednář), 23. Bláha (Havránek), 32. Jirásek, 39. Havránek (Bednář), 40. Rolínek (Sýkora, Hlaváč). Rozhodčí: Jan Bernat – Aleš Roischel, Ondřej Bohuněk. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1463. Průběh utkání: .  

První vyloučení zápasu přišlo v sedmé minutě. Byl vyloučen hostující Vašíček. Vrchlabským ale oslabení nedělalo problémy, naopak v čase 6:46 slavili první gól. Autorem byl Štěpán MATĚJČEK, který poslal svůj tým do vedení. Tři minuty trvalo, než padl další gól. V čase 9:54 to bylo znovu Vrchlabí, kdo skóroval. Tentokrát se trefil Jiří HOZÁK. V čase 10:47 to byl již o tři branky zásluhou Jana HLAVÁČE. Ve 14. minutě byl vyloučen domácí Havlas, ale hosté tuto výhodu nevyužili.

Druhá třetina začala lépe pro Dvůr Králové. V čase 21:51 snížil na 1:3 Dominik DUŠEK po signalizovaném trestu. HC Stadion ale dokázal rychle odpovědět, v čase 22:20 byl znovu signalizovaný trest, ale Tomáš BLÁHA prostřelil Čapa. Ve 26. minutě byl vyloučen vrchlabský Mrňa. A tuto přesilovou hru Dvůr využil, v čase 26:14 se trefil Tomáš BROKEŠ. Další vyloučení přišlo ve 28. minutě na vrchlabské straně. Dvůr tentokrát neskóroval a hosté se ubránili. V čase 31:05 navýšil náskok HC Stadionu Filip JIRÁSEK. Následovalo vyloučení na straně Dvora. V čase 38:18 za Vrchlabí vstřelil další branku Štěpán HAVRÁNEK. O chvíli později byl vyloučen dvorský Luštinec. A hostům se povedlo přesilovku využít - v čase 39:59 skóroval Tomáš ROLINEK.

Do třetí třetiny domácí postavili brankářskou dvojku - Jana Janského. V čase 44:03 se za domácí Dvůr trefil David HRAZDÍRA po samostatné akci. Ve 47. minutě byl vyloučen vrchlabský Chalupa. Domácí se ale k žádné velké akci nedostali. Další vyloučení přišlo znovu na hostující straně. Ani tentokrát ale Dvůr neskóroval. Poslední vyloučení v zápase přišlo v 59. minutě, kdy si šel odpočinout Hlaváč. Dvůr ale za celý zápas dokázal vstřelit pouze tři branky, které na body nestačily.


Ohlasy trenérů

Komentář Václava Baďoučka:

Jsem rád, že hráči ve včerejším utkání dali našim příznivcům zapomenout na nepovedenou poslední třetinu utkání s Bílinou.
Nástup do zápasu jsme měli dobrý, jednoduše jsme přecházeli do útočného pásma a dokázali jsme dostávat soupeře pod tlak. Paradoxně jsme se poprvé prosadili až při našem oslabení a poté jsme během dvou minut naše vedení navýšili na 3:0. Závěr první části hry byl z naší strany, po nepovedené přesilové hře, ne úplně ideální.
V úvodu druhé třetiny domácí snížili na 3:1. Důležitá byla naše rychlá odpověď v podobě branky na 4:1. následně jsme mohli naše vedení navýšit po vyložených brankových příležitostech, ale byl to opět soupeř, který v přesilové hře snížil na 4:2 ale třemi brankami v druhé desetiminutovce prostřední části hry jsme zápas definitivně rozhodli v náš prospěch.
Třetí perioda se pouze dohrávala a domácí z ojedinělé akce skórovali na konečných 7:3 v náš prospěch.