HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Jablonec - Vrchlabí 1:8
Zápasy

Z Jablonce veze Stadion domů 3 body

02.11.2019
Vendula Sahánková
Dnešní zápas byl celý v převaze vrchlabského celku, v první třetině padlo šest branek, ve druhé dvě a pouze ve třetí třetině padl jeden gól domácího celku. Hattrick oslavil v tomto zápase Jiří Hozák.
15.kolo, sobota 2.11.2019, 18:00
Jablonec
1:8
Vrchlabí
Jelínek (od 13.Mašek) – Čechura, Krejsa, Jandejsek, Pavlů (C), Pulec, Pilař, Pilek - Miškovský, Bouřil, Král, Kačírek, Homolka (A), Gecko, Jursa, Maďar (A), Nezbeda, Kotyza
Soukup (Abrahám) - Moník J., Havránek, Jirků (C), Bendík (A), Voženílek, Kynčl, Vágner - Mrňa, Bednář, Chalupa, Jirásek, Dvořák, Urban, Matějček, Sýkora, Šlaicher T., Kastner, Hozák, Moník F.
Třetiny: 0:6, 0:2, 1:0  Branky a nahrávky: 43. Pavlů (Čechura, Gecko) - 5. Matějček (Dvořák), 11. Jirásek (Voženílek, Moník F.), 11. Hozák (Kastner, Vágner), 13. Sýkora (Mrňa, Jirků), 14. Havránek (Vágner, Soukup), 20. Hozák (Kastner, Matějček), 33. Bednář (Urban), 36. Hozák (Vágner, Matějček). Rozhodčí: Veinfurter - Řezníček, Axman. Vyloučení: 11:10. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 395. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 0:4, 0:5, 0:6, 0:7, 0:8, 1:8.  

První třetina byla jednoznačně v režii Vrchlabí. Už po půl minutě se řítil sám na Jelínka Mrňa, ale skulinku pod vyrážečkou nenašel. V 5. minutě byl vyloučen hostující hráč. Jablonec měl pár šancí, ale byl to Stadion, který udeřil. Štěpán Matějček, po přisunutí od Dvořáka, ujel sám na Jelínka a přesnou střelou pod vyrážečku poslal hosty do vedení 0:1. Od této chvíle v první třetině už existovalo pouze jedno družstvo a to Vrchlabí. Po pár šancích se ujala v 11. minutě střela Moníka, kterou šikovně tečoval Jirásek0:2. Hned o 20 vteřin později se po přečíslení prosadil v nepřehledné situaci Hozák a zvýšil na 0:3. Ve 13. minutě dostali hosté možnost hrát přesilovku 5:3. Nejdřív Urban trefil tyč, poté však dostal nabito od Mrňi Sýkora - 0:4. V pokračující přesilovce 5:4 se rozjel přes celé hřiště Havránek a po povedeném sólu zvýšil na 0:5 u této branky má asistenci i Jakub Soukup, jeho druhou v této sezóně. Na 0:6 v závěru třetiny uzavíral po pěkné akci Kastnera šikovnou tečí Hozák. První set (třetina) tedy skončil kanárem 0:6.

Ve druhé třetině Vrchlabí polevilo a i Jablonec se začal dostávat do zajímavých příležitostí. Ty však s přehledem vyřešil pozorný Soukup v bráně. Jablonec dokonce dostal příležitost hrát 5:3, ale byli to hosté, kteří najížděli z boku do zajímavých příležitostí. Nejdřív Voženílek a pak Bendík pálili jen do připraveného Maška. Ve 33. minutě po obléhání branky domácích, v přesilové hře prosadil Bednář a zvýšil na 0:7. O 3. minuty později dostal Stadion další možnost hrát přesilovku a v ní završil Hattrick Hozák – 0:8.

Ve třetí části už se zápas spíše dohrával. Tempo hry hodně upadlo a hra byla hodně rozkouskovaná. Jablonec toho využil a začal víc a víc hrozit. Ve 43. minutě dostal další příležitost hrát přesilovku 5:3 a tentokrát ji využil. Po několika výborných zákrocích Soukupa ho ovšem prostřelil Pavlů a snížil tak na 1:8. Zápas už další branku nepřinesl a tak Stadion slavil jasné vítězství 1:8.