HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Děčín 5:2
Zápasy

Vedeme sérii 1:0!

02.03.2019
Vendula Sahánková
První zápas play-off skončil pro vrchlabské vítězně. Ač závěrečné minuty se HC Děčín snažil dát domácím ránu a srovnat stav, vrchlabští se nedali a vybojovali vítězství 5:2. Za domácí dnes branky vstřelili pánové Jan Berger, Štěpán Havránek, Jaroslav Bednář, Tomáš Půlpán a Pavel Mrňa, z hostujícího týmu se trefili Tomáš Faigl a Štěpán Kuchynka.
ČF1, sobota 2.3.2019, 18:00
Vrchlabí
5:2
Děčín
Soukup (Abrahám) – Vágner, Havránek, Vašíček (A), Bendík (A), Moník J., Voženílek, Jirků (C) – Matějček, Půlpán T., Hozák, Půlpán A., Berger, Urban, Bednář, Mrňa, Kastner, Chalupa, Pilař, Bláha, Moník F.
Lavinger (Kácha) – Hříbal, Černohorský, Kaltenböck (A), Loukota, Zukal, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb (A), Tůma, Faigl, Oliverius (C), Petráš, Ineman
Třetiny: 2:0, 1:0, 2:2  Branky a nahrávky: 2. Berger (Matějček, Urban), 13. Havránek (Mrňa, Kastner), 29. Bednář (Matějček, Urban), 49. Půlpán T. (Mrňa), 57. Mrňa (Půlpán T.) – 47. Faigl (Vaněk, Oliverius), 56. Kuchynka (TS). Rozhodčí: Jaroš Jan – Žídek Ondřej, Hnát Stanislav. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1622. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2.  

Na začátku utkání byl vyloučen hostující Vaněk. Berger se poté dostal do šance, ale ani nadvakrát se mu nepodařilo Lavingera překonat. Nakonec to v čase 1:47 Jan BERGER dokázal a využil přesilovou hru. Ve 3. minutě byl vyloučen domácí Vašíček. Děčín ale svoji příležitost nevyužil, domácí se dobře bránili. Delší dobu se hrálo bez přerušení. Bláha střílel pouze do ochranné sítě. Soukup poté musel zasahovat proti střele Děčína. V 11. minutě střílel Vágner, ale neúspěšně. Poté byl vyloučen hostující Balcar a HC Stadion dostal další šanci. Urbanova střela ale mířila vedle. Také Děčín se dostal do akce, ale Soukup zasáhnul. Už při plném počtu hráčů ale Děčín dostal další branku - v čase 12:42 zvýšil na 2:0 Štěpán HAVRÁNEK, který dorážel puk do branky. V 15. minutě byl vyloučen děčínský Faigl. Bednář ani Urban ale neuspěli, naopak se do akce dostal Zajan, ale trefil pouze tyčku. V 18. minutě Soukup pomohl svému týmu dobrou rozehrávkou. Poté byl vyloučen domácí Chalupa. Ve vlastním oslabení ujel Mrňa, ale na Lavingera nevyzrál.

Soukup musel zasahovat proti střele Tůmy. Ve 22. minutě se zbytečně radovali domácí, protože Bendík trefil pouze boční síť. O minutu později Bláha mohl využít přihrávku od Chalupy, ale nezpracoval správně puk. Také na druhé straně Soukup zasahoval proti střele Volrába. Lavinger měl ale více práce, střely na něj šly jedna za druhou. Ve 27. minutě byl vyloučen Procházka, Bednář poté nahazoval před branku, ale Urban gól nevstřelil. Hosté už byli v plném počtu, když domácí navýšili na 3:0. V čase 28:33 vstřelil branku Jaroslav BEDNÁŘ, který puk dostal za záda Lavignera. Prázdnou branku poté minul Mrňa. Děčínu se nedařilo usadit se v útočném pásmu. Ve 32. minutě byl znovu vyloučen Vašíček. Medvědům se ale přesilová hra vůbec nedařila, navíc byl vyloučen Petráš. Moníkovu střelu vyrazil Lavinger. Stadionu se ale ani zkrácená přesilovka nedařila. Další šanci dostali v 36. minutě, když byl vyloučen Tůma za hákování. Bednářova střela se ale k Lavingerovi nedostala. Ve 39. minutě ujel na Soukupa Kuchynka, ale nezakončil přesně. V posledních vteřinách poslal puk Bednář na Aleše Půlpána, ale proti Lavingerovi neuspěl.

Poslední třetina začala klidněji. Vaněk z mezikruží branku minul. Také Tomášovi Půlpánovi se nepodařilo zpracovat puk. Ve 43. minutě byl vyloučen nejdřív Bendík, následoval ho Volráb. Jirků sám ujel na Lavingera, ale puk zůstal před brankovou čarou. Berger ani Jirků branku nevstřelili. V čase 46:55 se dočkali i Medvědi - jejich první branku vstřelil Tomáš FAIGL. Vrchlabí dlouho bez odpovědi nezůstalo. V čase 48:39 přidal čtvrtou branku domácích Tomáš PŮLPÁN, který zpracoval puk na výbornou. Poté mohl skórovat i děčínský Vaněk, ale minul branku. Následovalo vyloučení Děčína. V 50. minutě ujel na Lavingera Aleš Půlpán, ale nevyšla mu střela. Další vyloučení přišlo znovu na děčínské straně. HC Stadionu se ale nedařila přesilová hra. Také na druhé straně došlo k vyloučení. Domácí se ale dobře bránili. Navíc se do šance dostal Mrňa. V 55. minutě byl vyloučen Volráb, který dostal osobní trest za zasáh do hlavy nebo krku. Domácí si ale nechali vzít přesilovku vyloučením Vágnera. V čase 55:32 Děčín snížil zásluhou Štěpána KUCHYNKY. Další vyloučení na sebe nenechalo dlouho čekat - vrchlabský Matějček si šel odpočinout na trestnou lavici. V čase 56:01 vstřelil pátou branku HC Stadionu Pavel MRŇA. Chalupa mohl přidat další, ale Lavingera neprostřelil. Soukup svým betonem vyrazil střelu Drašara. V 59. minutě přišlo současné vyloučení Tomáše Půlpána a Kaltenböcka. Do konce zápasu už se na ledě nic velkého neodehrálo a domácí tak zvítězili a vedou sérii 1:0.