HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Sokolov - Vrchlabí 0:1
Zápasy

Vrchlabí ukořistilo výhru v Sokolově

02.02.2019
Raina Tomanová
Po bezbrankových dvou třetinách se v poslední minutě třetí části diváci dočkali branky. Bohužel pro sokolovské hráče skončil puk v jejich síti a HC Stadion si zajistil výhrou všechny tři body a upevnil si tak první místo v tabulce.
36.kolo, sobota 2.2.2019, 17:30
Sokolov
0:1
Vrchlabí
Závorka (Fečo) – Vodička, Pajk, Tomeček, Kadeřávek, Rulík, Michálek, Přindiš (A), Šik (A) – Kovařík, Kuběna, Vracovský, Čejka, Čurda, Stříbrný, Trapl, D. Hruška, Bečvář, Vrána, zadražil, Rohan (C). Trenér: Karel Mlejnek
Soukup (Abrahám) – Vágner, Havránek, Vašíček (A), Bendík (A), Moník, JIrků (C) – Matějček, T. Půlpán, Hozák, A. Půlpán, Berger, Urban, Bednář, Mrňa, Kastner, Chalupa, Pilař, Bláha, Hlinka. Trenér: Václav BaďoučeK
Třetiny: 0:0, 0:0, 0:1  Branky a nahrávky: 59. Bláha (Bednář, Vágner). Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Janíček. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1095. Průběh utkání: 0:1. 

Hned na začátku utkání se do šance dostal Stříbrný, který ale nestačil na vrchlabského brankáře. První minuty patřily domácím. V 6. minutě zasahoval Soukup vyrážečkou. V 9. minutě byl vyloučen sokolovský Hruška. Ve vlastním oslabení ujel Stříbrný se Zadražilem, ale hostující obránce byl v pozoru. Ve 13. minutě předvedl zásah betonem Závorka. Tlak Sokolova slábl, i tak se ale do šance dostal Čurda. Vracovský ještě zahrozil před koncem třetiny, ale neúspěšně.

Také začátek druhé části byl v režii Sokolova. Stříbrný byl opět na scéně, i tentokrát byl Soukup na místě. Ve 24. minutě byl vyloučen vrchlabský Urban. Tomáš Půlpán ujel ve vlastním oslabení do útočného pásma, ale nic nevymyslel. Ve 27. minutě nahazoval Přindiš, ale před brankou nebyl nikdo, kdo by poslal puk do branky. V polovině utkání si najel Stříbrný od pravého mantinelu, ale Soukup opět skvěle zasáhl. Ve 34. minutě byl vyloučen vrchlabský Bendík. Sokolov v útočném pásmu kombinoval, ale branka nepadla. Skoro se povedlo ve 35. minutě, ale Zadražil trefil pouze tyč. Také Vracovský se pokusil o gól.

Třetí třetina začala ostrým zákrokem Tomečka na vrchlabského Bendíka. Tomeček byl poté vyloučen. HC Stadion ale přesilovou hru nevyužil. V Sokolově zápas navštívilo téměř 1100 diváků, což je nejvyšší návštěva letošní sezony. V 50. minutě byl vyloučen domácí Šik. Ani tuto výhodu ale Vrchlabí nedokázalo využít. V 55. minutě se Bečvář dostal do vlastní akce, ale bohužel pro sokolovské trefil pouze tyč. Soukup musel zasahovat také proti střele Zadražila. V 59. minutě byl vyloučen hráč Sokolova za příliš mnoho hráčů na ledě. A toho konečně hosté využili. V čase 58:46 vstřelil jedinou a vítěznou branku HC Stadionu Tomáš BLÁHA. Sokolovští ještě zkoušeli hru v šesti hráčích bez brankáře, ale ani tak nedokázali skórovat a Vrchlabí si odvezlo všechny tři body.