HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Nymburk - Vrchlabí 3:2
Zápasy

Vrchlabí odjelo z Nymburka s prázdnou

30.01.2019
Raina Tomanová
Po bezbrankové první třetině se v polovině utkání dostalo do vedení Vrchlabí. O vítězi rozhodla třetí část, ve které dokázal Nymburk srovnat krok. O minutu později už ale opět vedl HC Stadion. Od 52. minuty však na ledě vládli domácí. Otočili stav utkání dvěma brankami během půl minuty.
35.kolo, středa 30.1.2019, 18:00
Nymburk
3:2
Vrchlabí
Krofta (Sup) – Kříž (A), Hroudný, Tržický, Mašek, Rittig, Knesl, Jirásek – Stehlík, Bičiště (A), Josefus (C), Král, Kuzďas, Bouřil, Kolouch, Smejkal, Eis, Kačírek
Abrahám (Soukup) – Vágner, Havránek, Vašíček (A), Bendík (A), Moník, Kukla, Jirků (C) – Matějček, Půlpán T., Hozák, Půlpán A., Berger, Urban, Bednář, Mrňa, Kastner, Chalupa, Pilař, Bláha, Hlinka
Třetiny: 0:0, 0:1, 3:1  Branky a nahrávky: 46. Stehlík (Kříž), 52. Knesl, 52. Kačírek – 29. Pilař, 47. Hlinka. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.  

První střelu poslal vrchlabský Kastner. Také domácí se dostali k puku, ale Mašek jen nahazoval puk. Ve třetí minutě střílel Jirků. V 5. minutě musel zasahovat Krofta. Hosté byli častěji v útočném pásmu, Havránek střílel z mezikruží. Před nymburskou brankou bylo rušno i dalších minutách. Ale do velké šance se dostali hosté, Abrahám musel použít lapačku. V 15. minutě se dostal Urban do samostatného úniku a bylo nařízené trestné střílení. To ale Urban nevyužil a skóre se neměnilo. V 18. minutě se na druhé straně dostal do šance Smejkal, ale mířil nad branku.

Ve druhé třetině přišlo první vyloučení v zápase a to na vrchlabské straně. Nymburk několik na Abraháma vystřelil, ale nebyla to žádná střela, která by ohrozila vrchlabskou branku. Ve 25. minutě se dostal do akce Bičiště, ale minul levý roh branky. Nymburk se dostal do tempa a hosté nestíhali bruslit. Ve 29. minutě byl vyloučen další vrchlabský hráč. A HC Stadion dokázal i ve vlastním oslabení skórovat. V čase 28:31 Jan BERGER vypíchl puk Křížovi a neměl problém puk zasunout do prázdné nymburské branky. Také na domácí straně došlo k vyloučení. Krofta zneškodnil několik vrchlabských střel. Ve 36. minutě se Krofta zapotil proti další střele Vrchlabí. Bláha se poté dostal ke střele, ale domácí brankář vyráží. V posledních vteřinách ještě dostal přihrávku Tomáš Půlpán, ale Kroftův beton nepřehodil.

Třetí část začali aktivněji hosté. Nejdříve střílel Vašíček, poté se o střelu pokusil Matějček, ale jeho pokus Krofta vyrazil a nedopustil ani žádnou dorážku. Na druhé straně to zkusil Stehlík. Ve 45. minutě se do velké šance dostal Kačírek. Objel Abrahámovu branku a snažil se puk dostat do branky, což se mu nepodařilo. Až v čase 45:03 vyrovnal na 1:1 Jan STEHLÍK po přihrávce Kříže. Následovalo vyloučení na nymburské straně. Bláha se dostal do mezikruží, odkud pálil pouze do Krofty. V čase 46:32 si vzalo vedení znovu Vrchlabí po gólu Martina VÁGNERA. Netrvalo dlouho a autor branky byl vyloučen. V oslabení ujel Berger, přihrával Pilařovi, ten ale branku minul. V čase 51:14 Nymburk znovu vyrovnal zásluhou Aleš KNESLA, který střílel z mezikruží. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat, znovu padla do vrchlabské svatyně. Autorem byl Matyáš KAČÍREK, který tak zajistil svému týmu těsné vedení. Po této akci byli domácí častěji u puku a také v útočném pásmu. V 56. minutě byl vyloučen Bičiště. Jirků se ani nedostal ke střele, Krofta byl u puku dříve. Vyloučení Bičiště si po naskončení na led hned vzal puk a řítil se k Abrahámovi. V 58. minutě byl ještě vyloučen vrchlabský Vašíček. Eis se dostal před Abraháma po přihrávce Stehlíka, vrchlabský brankář ho ale vychytal. Vrchlabí tak z nymburského stadionu odjel bez bodů.


Ohlasy trenérů

Václav Baďouček:
První třetina se odehrávala převážně v obranném pásmu domácích ale náš tlak nebyl efektivní překombinovávali jsme akce a málo jsme se tlačili do zakončení, neproměnili jsme trestné střílení. Na začátku druhé třetiny měl soupeř dvě přesilové hry dostal nás pod tlak, ale paradoxně jsme to byli my, kdo šel v oslabení do vedení. Poté se hra vyrovnala a v závěru druhé části jsme měli několik dobrých příležitostí k navýšení vedení, které ale zůstaly nevyužity. V závěrečné části jsme vedení ztratili, protože soupeř dal do hry více elánu a nasazení. Porážka mne mrzí hlavně kvůli Martinu Abrahámovi, který po čase opět nastoupil do utkání, odvedl výborný výkon, ke kterému se bohužel zbytek týmu nepřidal a několikrát mužstvo podržel.