HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Dvůr Králové - Vrchlabí 3:4
Zápasy

Ze Dvora přiváží Stadion 3 body

19.12.2018
Vendula Sahánková
Dnešní zápas byl plný zvratů. První třetinu sice vyhráli dvorští na plné čáře, ale vrchlabští se nenechali a v následujících třetinách jim vše vrátili i s úroky. Proběhlo několik vyloučení na obou stranách, na každé straně dokonce i do konce zápasu. HC Stadion však nakonec zvítězil o branku a domů tak veze 3 body do tabulky.
27.kolo, středa 19.12.2018, 18:00
Dvůr Králové
3:4
Vrchlabí
Čáp, Landsman – Vitebský, Matějíček, Franc, Petira, Faltys, Karlík, Hoskovec, Panna, Půhoný, Koffer, Řepík, Dušek, Kocián, Luštinec, Fořt, Valášek
Abrahám, Soukup – Vágner, Havránek, Vašíček, Bendík, Moník, Šťáva, Jirků, Půlpán T., Pšurný, Hozák, Půlpán A., Procházka, Hidveghy, Urban, Mrňa, Kastner, Chalupa, Bláha, Moník
Třetiny: 3:0, 0:2, 0:2  Branky a nahrávky: 2. Fořt, 4. Fořt (Půhoný, Kocián), 8. Dušek (Petira, Hoskovec) – 26. Procházka (Havránek, Urban), 37. Půlpán (Urban), 43. Kastner (Mrňa, Půlpán), 45. Mrňa. Rozhodčí: Smitka – Pechánek, Kettner. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 750. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 3:2, 3:3, 3:4.  

Do nedalekého Dvora Králové nad Labem jsme cestovali po několika velice těsných výhrách. Stejně tak po minulé zkušenosti jsme chtěli do utkání vstoupit lépe, jenomže už ve 2. minutě využil zaváhání Patrik Fořt, který se tváří v tvář proti Jakubu Soukupovi nemýlil. (1-0) Na další branku nemuseli diváci čekat dlouho a o dvě minuty později se opět prosadil domácí Patrik Fořt, který tentokrát s přispěním vrchlabského obránce dostal puk do branky podruhé. (2-0) Domácí Rodos nepolevoval a již v 8. minutě vedl o tři branky. Tentokrát se z dorážky prosadil Dominik Dušek. (3-0) Ve zbytku první třetiny už žádný gól nepadl, i když brankáři na obou stranách předvedli několik povedených zákroků, především domácí brankář, který těsně před sirénou vychytal ve velké šanci kapitána Tomáše Jirků.

Druhá třetina začala velikým tlakem vrchlabského týmu, který měl jednu šanci za druhou. Domácí naopak hrozili pouze z protiútoků. První branka Stadionu v tomto utkání má na kontě Michal PROCHÁZKA, který se trefil v přesilové hře střelou pod ruku brankáře. (3-1) Následovala šance za šancí, ale místo snížení stavu přišla vyloučení, kde obdržel Jiří Vašíček trest do konce utkání. To ale Stadion nezastavilo a po dobré práci Patrika Urbana v rohu se prosadil Aleš PŮLPÁN v oslabení a snížil tak na rozdíl jedné branky. (3-2)

Nástup do třetího dějství pro nás nemohl dopadnout lépe. Ve 43. minutě se prosadil nenápadnou střelou Lukáš KASTNER. (3-3) Načež o dvě minuty později ho následoval Pavel MRŇA, který se prosadil po individuální akci a poslal tak tým Vrchlabí do vytouženého vedení. (3-4) Ve zbytku třetí třetiny si zahrál náš tým dlouhou přesilovku 5 na 3, ale využít ji nedokázal a tak skončil zápas nakonec skórem 3-4 pro hostující HC Stadion Vrchlabí.


Ohlasy trenérů

Náš vstup do utkání byl katastrofální, chybovali jsme, měli špatný pohyb, chyběl nám důraz ve všech činnostech a v osmé minutě jsme byli na ručník. Po první třetině v kabině zabouřilo a náš projev se rapidně změnil. Začali jsme lépe bruslit, dohrávat souboje a tlačit se do zakončení. Soupeře jsme dostávali pod tlak a nutili ho k chybám, z kterých pramenilo naše snížení na 3:2 na začátku 5-ti minutového oslabení. Myslím, že to byl klíčový bod, který nastartoval zvrat v utkání. Ve stejném stylu jsme pokračovali i v poslední části hry a dokázali jsme obrátit vývoj utkání v náš prospěch. Druhá a třetí část hry měla parametry výkonu, kterým bychom se měli prezentovat v každém utkání.