HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Kobra - Vrchlabí 4:1
Zápasy

HC Stadionu končí sezona, na ledě Kobry nedokázal zvítězit

20.03.2017
Raina Tomanová
Až poslední zápas série rozhodl o vítězi druhého kola play-off. V něm jako první skóroval hostující tým, Kobra ale během minuty vyrovnala. Druhou třetinu už měli v ruce pouze domácí, vyhráli ji s přehledem 3:0. V posledním dějství se zázrak nekonal, ani jeden z týmu gól nevstřelil a postupujícím do dalšího kola se stala Kobra Praha.
ČF5, pondělí 20.3.2017, 18:00
Kobra
4:1
Vrchlabí
Bílek (Zapletal) – Šteiner, Verbík J., Švaříček, Bílek D., Semrád, Vacek, Verbík R. – Jakeš (C), Antončík, Jedlička, Vlach, Matějček Martin, Hlinka, Tuma, Slanina (A), Kysela, Matějek, Pulkrab, Kuchta, Kučera
Jelínek (Abrahám) – Klement, Hejda, Jirků (A), Matějček Martin, Jandejsek, Tržický, Chleborád, Moník – Procházka, Filip (C), Šťastný, Maďar, Šimoníček, Bláha (A), Čurda, Urban, Novák, Erban, Miškovský
Třetiny: 1:1, 3:0, 0:0  Branky a nahrávky: 11. Jakeš (Verbík J., Jedlička), 22. Slanina (Šteiner, Verbík R.), 23. Antončík (Jakeš, Jedlička), 40. Jakeš (Jedlička) – 11. Bláha (Matějček). Rozhodčí: Zubzanda, Valenta – Malý, Šimán. Vyloučení: 4:10 + Jakeš (Kobra)- Klement (Vrc) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 575. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1. 

Začátek zápasu začali aktivněji hráči domácí Kobry. Ve 2. minutě se o zakončení pokoušel hostující Čurda jeho pokus, však byl sražen do ochranné sítě. Na druhé straně se pokoušel překonat Jelínka Jedlička, ale s jeho nahozením neměl hostující gólman problém. V 5. minutě se strhla tlačenice na brankovišti domácích, ale nikdo z hostů nedostal puk za Bílka. Minutu poté se dostal domácí Matějček do úniku 1 na 1, ale Hejda špičkou hole dokázal vypíchnout puk a překazit tak domácímu útočníkovy zakončit. V 7. minutě se ihned po buly dostal k zakončení domácí Švaříček, ale Jelínek byl připraven. 9. minuta přinesla obrovskou šanci hostů. Maďar zachytil přihrávku a ujížděl sám na Bílka, ovšem domácího strážce svatyně nepřekonal. V 11. minutě se hostující HC Stadion dostal do vedení. Ve skrumáži před Bílkem se nejlépe zorientoval Tomáš BLÁHA a poslal hosty do vedení – 0:1. Jenže v téže minutě bylo vyrovnáno. Jiří JAKEŠ napřáhl od mantinelu a prostřelil Jelínka – 1:1. 15. minuta přinesla první vyloučení v zápase a na trestnou usedl hostující Miškovský. Nabídnutou přesilovou hru ovšem Kobra nevyužila. 17. minuta přinesla střelecký pokus hostujícího Čurdy, Bílek pokus pokryl.

Prostřední část začala domácí Kobra na výbornou. Michal SLANINA nahodil puk z téměř nulového úhlu, ten propadl za Jelínkova záda – 2:1. Ve 23. minutě se dostali domácí již do dvoubrankového vedení. Odražený pokus se dostal k Šimonu ANTONČÍKOVI, který poslal puk za roztaženého Jelínka – 3:1. Ve 25. minutě musel pokus Jakuba Verbíka, Jelínek vykopávat do rohu kluziště. 27. minuta přinesla pokus Jakeše, hostující brankář vyrazit puk ramenem do ochranné sítě. Na druhé straně se dostal do šance Tržický spolu s Novákem, byli však ubráněni. Ve 30. minutě přihrál Jedlička Slaninovy, jeho pokus Jelínek schoval do lapačky. Ve 32. minutě mohli domácí přidat další branku. Antončík zachytil vyhozený puk a připravil šanci volnému Jedličkovi, ovšem proti byl Jelínek, který drží akcie HC Stadionu v dnešním utkání ještě v reálném hledisku. Ve 34. minutě před Jelínkem tečoval puk Tuma, ale hostující gólman všechny pokusy pokryl. Na druhé straně se pokoušel o zkorigování skóre Procházka, jeho pokus mířil těsně vedle růžku branky. 38. minuta přinesla pokus domácího Semráda, Jelínek zasáhl betonem. V poslední minutě hostující Filip nedokázal trefit prázdnou branku. Na druhé straně se potvrdilo „Nedáš, dostaneš“. Jedlička poslal do útoku Jiřího JAKEŠE , který Jelínkovi nedal šanci – 4:1.

Závěrečnou část začali opět aktivněji domácí Kobry. Ve 43. minutě předvedl výbornou individuální akci hostující Novák jeho zakončení, však mířilo pouze do lapačky Bílka. Ve 46. minutě musel zasahovat Jelínek proti střele Romana Verbíka. Minutu poté musel Jelínek znovu zasahovat. Jedličkovu střelu vyrazil holí, i když nic přes hráče neviděl. 49. minuta přinesla šanci hostujícího HC Stadionu. Bílek ve svém brankovišti skákal ze strany na stranu, gól ovšem nedostal. V 51. minutě se dostali hosté do další vynikající šance. Procházka vypálil dělovku od modré Bílek puk vyrazil, Procházka se dostal k dorážce domácí gólman se stihl ale přesunout a kotouč mu zaduněl o výstroj. Minutu na to se pokoušel přišpendlit na mantinel Čurda Jedličku ten byl ale rychlejší a Čurda tak narazil naprázdno do mantinelu. V 54. minutě se pokoušel dostat k dorážce hostující Tržický, domácí byly rychlejší a puk vyhodily. V 57. minutě se pokoušel navýšit skóre, Antončíkova střela mířila pouze do Jelínkových betonů. V poslední minutě zápasu hledal Jedlička před brankou Vlacha, ten však puk promáchl.