HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Kobra 6:3
Zápasy

Další důležitý krok k postupu! Vrchlabí v závěru rozhodlo třemi góly během osmi minut.

14.03.2017
Tomáš Brož
Vrchlabští hráči vstoupili do série s vítězem základní části famózním způsobem a po dnešním utkání se ujímají vedení 2:0. První dvě třetiny to vypadalo, že by se diváci mohli dočkat dramatického závěru. Nakonec ale domácí opět v závěrečných minutách ukázali větší hlad po vítězství a vypracovali si tříbrankový náskok během osmi minut.
ČF2, úterý 14.3.2017, 18:00
Vrchlabí
6:3
Kobra
Jelínek (Abrahám) – Hejda, Jirků "A", Matějček, Jandejsek, Tržický, Erban – Moník, Procházka, Filip "C", Šťastný, Maďar, Šimoníček, Bláha "A", Čurda, Urban, Novák, Chleborád, Miškovský, Oppelt
Bílek P. ( od 50. min Langer) – Šteiner, Verbík J., Švaříček, Bílek D., Verbík R., Vacek, Semrád – Jakeš "C", Antončík, Jedlička, Vlach, Matějček, Hlinka, Tuma, Slanina "A", Kysela, Matějek, Pulkrab, Kuchta
Třetiny: 1:1, 2:1, 3:1  Branky a nahrávky: 13. Jandejsek (Jirků), 25. Filip (Procházka), 31. Urban (Novák), 42. Jandejsek (Maďar), 47. Jirků (Filip, Šťastný), 50. Šťastný (Filip) – 8. Jakeš (Antončík), 25. Slanina (Verbík R., Semrád), 41. Jakeš (Verbík J.). Rozhodčí: Wagner Radek, (Jablonec nad Nisou) Luczków Tomáš (Praha) – Toman Jan, (Děčín) Bosák Petr Bc. (Jablonec nad Nisou). Vyloučení: 2:8 + 5 + OK (Verbík R.). Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1263. Průběh utkání: 0:1, 1:1 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 5:3, 6:3.  

Jako první zaútočili domácí hráči, ale až k Bílkovi střela neprošla. Také Jelínek si sáhl na puk po střele Vlacha. Ve 4. minutě vystřelil Oppelt a jeho střelu Bílek musel udržet ve výstroji. Poté byli u puku hlavně hosté, postupně si zastříleli Antončík, Matějček a Hlinka. Všechny pokusy Jelínek zlikvidoval. Nestačil až v čase 7:30 na střelu od Jiřího JAKEŠE, který otevřel skóre utkání. V 9. minutě diváci viděli první vyloučení zápasu na straně hostů. Za domácí střílel Jandejsek, ale jeho střela pouze trefila bránícího pražského hráče. Naopak v oslabení ujel Semrád a Jelínek musel vše zachraňovat. Ve 12. minutě opět zazářil Jelínek, kdy vychytal osamoceného Jakeše. Následovalo další vyloučení na hostující straně. Toho využil v čase 12:42 Adam Jandejsek, který stál na modré čáře a jeho střelu Bílek neměl šanci chytit. Také na vrchlabské straně se ve 14. minutě vylučovalo a nějakou dobu se hrálo 4 na 4. Na 2:0 mohl navýšit Novák, který si Bílka sice položil, ale nedokázal branku vstřelit. V 17. minutě střílel Šimoníček, ale jeho rána letěla nad Bílkovu branku. Ve větší šanci byl Novák, toho ale Bílek vychytal. Pár vteřin před koncem první třetiny ještě Bílka ohrozil Maďar, ale puk za brankovou čáru nedošel.

Také druhou část načali domácí střelbou. Bílek si ale s ránou Šťastného poradil. Další střela přišla od Tržíckého. Ve 22. minutě Bílek opustil branku, ale do střely se Urbanovi položil pražský hráč. V čase 24:02 přihrával Procházka Martinu FILIPOVI, který poslal HC Stadion do vedení. Radost domácích ale netrvala dlouho, už v čase 24:51 vyrovnal Michal SLANINA střelou nad vyrážečku Jelínka. Poté byl hostující hráč vyloučen. Vrchlabí se ale v přesilovce nedařilo. Ve 28. minutě si na Jelínka troufl Verbík, ale domácí brankář si s ním poradil. V polovině zápasu si na Bílka najížděl Procházka, pražský gólman puk raději podržel. V čase 30:57 šel HC Stadion znovu do vedení zásluhou Patrika URBANA, který se nejlépe zorientoval v chumlu před brankou. 35. minuta přinesla vyloučení na domácí straně. Hosté se k žádné větší šanci nedostali, domácí skvěle bránili. Dlouho však v plném počtu nehráli, v 38. minutě došlo k vyloučení Hejdy a o půl minuty později ho následoval hostující Jakeš. Při hře 4 na 4 se ale nic nestalo a Vrchlabí šlo do třetí části s jednobrankovým náskokem.

Třetí třetina začala lépe pro hostující Kobru, když v čase 40:14 vstřelil branku Jiří JAKEŠ a vyrovnal. Domácí ale nezaháleli a v čase 41:29 už zase vedli. Adamu JANDEJSKOVI se povedlo puk nahodit před branku, kde ho tečoval jeden z pražských hráčů. Poté následovalo několik icingů. Ve 46. minutě byl vyloučen Bílek. Na pražského brankáře se v přesilovce řítil Šťastný, ale netrefil se přesně. V čase 46:35 poslal do dvoubrankového vedení HC Stadion Tomáš JIRKŮ, kterému nahrával Filip. Další branka mohla padnout ve 48. minutě, Bláha sice objel branku, ale za Bílka se mu nepovedlo puk propasovat. V čase 49:11 už to bylo o tři branky zásluhou Tomáše ŠŤASTNÉHO, který střílel z pravého kruhu. Po této brance Kobra vystřídala brankáře, místo Bílka nastoupil Langer. Následovalo několik vyloučení – nejdříve byl vyloučen pražský Verbík, který dostal 5 minut a trest do konce utkání. Přidal se k němu Jakeš, který dostal trest za vysokou hůl. V 52. minutě přišlo ještě jedno vyloučení na hostující straně. O minutu později se Vrchlabí dostalo do kombinace, ale puk nakonec v brance neskočil. Pražský brankář svou svatyni chránil velmi dobře. V 57. minutě byl vyloučen hostující Vacek – HC Stadion se ale k žádné akci nedostal, jen si hlídal výsledek. Před domácími fanoušky dokázal zvítězit a přidat další vítězství v této sérii.