HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Kobra - Vrchlabí 3:4p
Zápasy

Do druhého kola vstoupilo Vrchlabí výhrou

12.03.2017
Jana Poskerová
Netradiční čas nedělního utkání přinesl více štěstí hostujícímu Stadionu Vrchlabí. Hosté se hned v úvodu utkání dostali do brankového náskoku, který si udrželi dvě třetiny. Poslední část přinesla obrat hry a vyrovnání domácích, až se šlo do prodloužení. Prodloužení ukončil v 64. minutě Tomáš Šťastný, který vstřelil vítězný gól Vrchlabí.
ČF1, neděle 12.3.2017, 13:00
Kobra
3:4p
Vrchlabí
Bílek P. (Langer) – Šteiner, Verbík J., Švaříček, Bílek D., Verbík R., Vacek, Semrád – Jakeš (C), Antončík, Jedlička, Vlach, Matějček Martin, Hlinka, Tuma, Slanina (A), Kysela, Matějek, Kučera, Pulkrab, Kuchta Trenér: Šeba Miloslav
Jelínek (Abrahám) – Klement, Hejda, Jirků, Matějček Martin, Jandejsek, Tržický, Chleborád, Moník – Procházka, Filip (C), Šťastný, Maďar, Šimoníček, Bláha (A), Čurda, Urban, Novák, Erban, Miškovský, Oppelt
Třetiny: 0:2, 1:1, 2:0 - 0:1  Branky a nahrávky: 33. Bílek D. (Verbík J., Jedlička), 47. Šteiner (Verbík J.), 47. Semrád (Jedlička, Verbík R.) – 2. Maďar (Bláha, Jirků), 5. Maďar (Matějček), 26. Jandejsek (Jirků, Filip), 64. Šťastný (Čurda, Bláha). Rozhodčí: Sýkora, Valenta - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 374. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 0:2, 0:3, 1:3, 2:3, 3:3 - 3:4.  

Úvod utkání měli na hokejkách hosté, což v čase 1:39 vyústilo v první branku zápasu do Bílkovy branky. Autorem vrchlabského gólu byl Patrik MAĎAR. Ve 3. minutě si zákrok připsal také hostující Jelínek. Do akce se dostala také Kobra, ale nevycházelo jí zakončení. V čase 4:22 už to bylo 2:0 pro Vrchlabí, když se opět trefil Patrik MAĎAR, který byl domácí obranou nehlídaný a s Bílkem si poradil. První vyloučení zápasu přišlo v 6. minutě, kdy byl vyloučen vrchlabský hráč. Jelínek se musel v brance otáčet, ale ani Jakeš ani Vacek branku nevstřelili. Přesilovku si od 8. minuty zahrálo také Vrchlabí. Kobra se ale úspěšně bránila. V čase 8:57 se hostům naskytla dvojnásobná přesilovka, trvající 43 vteřin. Jandejskova střela ale našla pouze lapačku Bílka. Ani v klasické přesilové hře se HC Stadion nepodařilo vstřelit branku. Ve 12. minutě byl do konce utkání vyloučen Klement za hru vysokou holí, po které zůstal Jakeš ležet na ledě. Trest za něj odseděl Oppelt. Během této pětiminutové přesilovky se ale Kobra k ničemu nedostala, všechny pokusy o útoku hosté zdárně odrážely vyhozením. Jelínek poté chytil střelu Tumy.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí, Jelínek si během dvou minut několikrát zachytal. Ve 23. minutě byl vyloučen vrchlabský Urban. Hosté se ale úspěšně bránili, pouze Jedlička stihl na Jelínka vystřelit. Ve 26. minutě si pro změnu přesilovku zahrálo Vrchlabí po napadení od Verbíka. Tu za pouhých 6 vteřin využil Adam JANDEJSEK, který střílel od modré čáry a navýšil náskok Vrchlabí už na tři branky. Minutu poté byl velký závar před Jelínkovou brankou, kdy se do sebe pustilo několik hráčů. Jeden z pražských objel branku a snažil se puk prostrčit za Jelínka, ale neúspěšně. Ve 28. minutě tu byla další možnost zvýšit náskok po vyloučení Tumy. Opět ale byla přesilovka nevyužita. V polovině utkání byl vyloučen hostující Bláha. Jelínek poté předvedl skvělý zákrok proti střele Slaniny. Další přesilovka pro Kobra přišla ve 33. minutě po faulu Maďara. Tu dokázal v čase 32:43 využít Dominik BÍLEK, který tečoval střelu od Verbíka. Ve 36. minutě byl vyloučen domácí Verbík. Hosté se ale k žádné velké akci nedostali. Do konce třetiny diváci viděli ještě několik střel na obou stranách, ale žádný gól z toho nepadl.

Třetí část začal HC Stadion přesilovou hrou. Dva hráči se dostali do útoku proti jednomu, ale dojíždějící Švaříček je dojel a puk jim odebral. Ve 43. minutě byl vyloučen Slanina, hosté se sice dostali do útočného pásma a kombinovali, ale nestřílelo se. Slanina se ani nestačil na ledě ohřát a byl znovu vyloučen. Následoval ho vrchlabský Šťastný a hrálo se 4 na 4. Ve 45. minutě nahazoval od modré pražský Semrád, ale naštěstí trefil jen tyč. Po vyloučení hostujícího Urbana hrála Kobra 4 na 3. Tuto přesilovku využil v čase 46:11 domácí Dominik ŠTEINER, který byl v těsné blízkosti Jelínka. Už v klasické přesilovce 5 na 4 vstřelil vyrovnávací gól Kobry v čase 46:38 Martin SEMRÁD a hrálo se od začátku. V 50. minutě se sice Vrchlabí dostalo do útoku, ale nedařily se jim přihrávky. O minutu později byl vyloučen hostující Procházka. Ten ještě nestihl ani skočit na led a HC Stadion přišel o dalšího hráče. Jelínek tak musel chránit branku o to víc, střely a dorážky na něj lítaly jedna za druhou. 56. minuta přinesla přesilovku pro vrchlabský tým. Domácím se podařilo ubránit, a vypadalo to, že zápas půjde do prodloužení. Poslední minuty třetí části byly ve znamení zakázaných uvolnění a ofsajdů. Branka ale nepadla a diváky čekalo pětiminutové prodloužení.

To začalo střelou od Jedličky, tu ještě dorážel Antončík, ale Jelínek svůj tým podržel. Následně ujížděl Novák společně s Filipem, ale bez úspěchu. V 63. minutě byl vyloučen domácí Švaříček za hákování. Střela od hostujícího Jandejska šla mimo tři tyče. Poté vystřelil Jirků, ale Bílek jeho ránu vyrazil mimo. Až v čase 63:12 zaútočil Tomáš ŠŤASTNÝ a jeho rána zajistila pro HC Stadion Vrchlabí výhru a tudíž první bod do této série.


Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč: Dnes se nám podařil začátek utkání, kdy hráči dodržovali taktiku a myslím, že jsme soupeře trochu zaskočili. Samozřejmě nám zkřížily plány dvě přesilovky soupeře plus další, přísná, pětiminutová, ale naštěstí jsme to ustáli. Bohužel i v dalším průběhu utkání se neustále vylučovalo na obou stranách a domácí v těchto situacích byli lepší a třemi góly v přesilovce nakonec vyrovnali. Zápas tak dospěl do prodloužení a tam jsme rozhodli. Máme první bod, ale musíme rychle vystřízlivět, protože tam byly nějaké věci, které se mi nelíbily a těch se musíme vyvarovat. Pak to bude dobré. Velké díky našim fanouškům a v úterý zase doma.