HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Řisuty 4:1
Zápasy

Vrchlabí si připsalo plný počet bodů

19.01.2017
Raina Tomanová
V dohrávce 24. kole se doma představil HC Stadion. Jeho soupeř, Buldoci z Řisut, se sice snažil držet s domácím celkem krok, ale všechny tři části prohráli. Jedinou branku vstřelili hosté v první třetině, zatímco HC Stadion soupeři nastřílel celkem čtyři góly. Právem tak zůstaly tři body doma.
24.kolo, čtvrtek 19.1.2017, 18:00
Vrchlabí
4:1
Řisuty
Jelínek (Abrahám) – Klement, Hejda, Jirků, Chleborád, Jandejsek, Tržický – Procházka, Filip, Šťastný, Novák, Šimoníček, Bláha, Čurda, Urban, Oppelt, Maďar, Miškovský
Chabr (Škubal) – Bílek, Kolařík, Sedláček, Babický, Keller, Bunda, Kulich – Havlůj, Kos, Hegenbart, Záleský, Čurilla, Krpata, Slavíček, Janeček, Vyskočil, Brém, Fortelka
Třetiny: 2:1, 1:0, 1:0)  Branky a nahrávky: 16. Filip (Novák), 18. Šimoníček (Jirků), 37. Šťastný, 47. Maďar (TS) – 18. Kolařík. Rozhodčí: Tomáš Veselý – Michal Laczko, David Potůček. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 543. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 4:1. 

Zápas začal tlakem domácího týmu, kdy se ke střele dostal Procházka, ale trefil pouze břevno. Následovala nepříjemná situace pro hosty, kdy si jeden z obránců málem srazil puk do vlastní branky. Pokračovala se se šancemi na obou stranách, Buldokům se ale nepodařilo propašovat puk za Jelínkova záda. V 11. minutě přišlo první vyloučení na straně Řisut. HC Stadion se nedostal k mnoha šancím, navíc byl ve 13. minutě vyloučen Oppelt a výhoda byla na straně hostů. Další dvě vyloučení přišla v 15. minutě, nejdříve si šel na trestnou lavici sednout Čurda, následoval ho Keller na straně Řisut. Při hře 4 na 4 se konečně domácímu týmu podařilo vstřelit první branku utkání – v čase 15:41 se trefil Martin FILIP, který střílel do prázdné branky. Další dvě branky padly v rozmezí 21 vteřin. Nejdříve navýšil náskok Vrchlabí Jiří ŠIMONÍČEK, který střílel od modré čáry. Hned poté v čase 17:50 padla branka také do vrchlabské sítě - Václav KOLAŘÍK nahodil puk, který se dostal až za záda Jelínka.

Druhá perioda začala vyloučením řisutského Krpaty. HC Stadion ale výhodu nevyužil, ačkoliv byl hodnou chvíli v útočném pásmu. I po naskočení hostujícího hráče na led se Vrchlabí drželo u puku. Ve 28. minutě se do velké šanci dostal Oppelt, ale signalizovaný faul od Bílka nakonec faulem nebyl. Domácí pak měli další možnost skóroval po vyloučení Janečka – toho málem využil Klement, který ale trefil pouze tyč. Ve 33. minutě byl vyloučen vrchlabský Oppelt. Ten samý hráč po návratu na led jel sám na brankáře, ale mířil těsně vedle. V čase 34:43 byli vyloučení tři hráči, dva na straně hostujícího týmu. Za Vrchlabí se ale trefil Tomáš ŠŤASTNÝ až po skončení přesilové hry. Trefil se přesně nad rameno brankáře a opět to bylo o dvě branky. Poté svůj tým oslabil Tržický, ale Buldoci nijak Jelínka neohrozili.

Na začátku poslední třetiny diváci viděli několik šancí na obou stranách. Ani jednomu z týmu ale nedařilo brankáře propálit. Ve 44. minutě byl vyloučen hostující Janeček. Výhodu ale domácí Stadion nevyužil, Oppelt se trefil pouze do gólmana. Ve 47. minutě byl faulovaný domácí hráč a rozhodčí nařídil trestné střílení. K puku se postavil Patrik MAĎAR a k radosti domácích fanoušků se nemýlil a už to bylo 4:1. Následovala dvě vyloučení na vrchlabské straně, při hře 5 na 3 ale svou možnost Buldoci promarnili, i když tlačili a většinu času byli v útočné třetině. V 52. minutě došlo k vyloučení i na druhé straně. Ale ani HC Stadionu se přesilovka nepodařila podle představ a hosté se několikrát úspěšně osvobodili. V 56. minutě diváci viděli menší potyčku za brankou, po které došlo k dalším vyloučením. Poslední minuty zápasu se Buldoci snažili vyzrát nad domácí obranou, ta se ale úspěšně bránila zbytek zápasu se pouze dohrával. Vrchlabí zvítězilo rozdílem tří branek.


Ohlasy trenérů