HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Trutnov - Vrchlabí 5:4
Zápasy

HC Stadion z Trutnova body neveze

21.12.2016
Raina Tomanová
Další vyhrocené derby bylo na programu 23. kola. HC Stadion zajížděl do trutnovské arény, aby zde získal důležité tři body. Bohužel pro hosty, kteří sice byli aktivní, ale nedařilo se jim vstřelit dostatek branek, zápas dopadl neúspěšně a veze si prohru 4:5.
23.kolo, středa 21.12.2016, 18:00
Trutnov
5:4
Vrchlabí
Jeschke (Veselý) – Bažant, Poul "A", Abrahám, Vácha, Beneš, Bezděk, Junek – A.Půlpán "C", Kastner, T.Půlpán, Fedulov, Ukhin, Chytráček "A", Smékal, Janoušek, Hlaváček, Tatar
Abrahám (Jelínek) – Jirků "A", Hejda, Chleborád, Skočovský, Jandejsek, Tržický, Kadavý, Procházka – Filip "C", Šťastný, Novák, Šimoníček, Bláha "A", Čurda, Urban, Svoboda, Oppelt, Miškovský, Maďar
Třetiny: 2:2, 1:0, 2:2  Branky a nahrávky: 6. A. Půlpán (TS), 19. Chytráček (Fedulov), 28. T. Půlpán (Kastner, A. Půlpán), 46. Ukhin (Fedulov, Abrahám), 51. Ukhin (Chytráček, Fedulov) – 14. Filip (Šimoníček, Skočovský), 15. Šťastný (Filip), 50. Skočovský (Svoboda), 52. Šťastný (Filip) Rozhodčí: Jechoutek – Žídek, Horažďovský. Vyloučení: 10:6. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 996. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4. 

Jako první rozjeli útok domácí Draci, ale branku nevstřelili. Abrahám poté utěsnil mezeru u levé tyče a nedal Chytráčkovi šanci skórovat. Ve 3. minutě se také hosté z Vrchlabí dostali do útočné třetiny a vyzkoušeli Jeschkeho. HC Stadion si ale držel puk a zkoušel trutnovského brankáře ze všech stran. V čase 5:54 rozhodčí písknul trestné střílení pro HC Bak. K puku se postavil faulovaný Aleš PŮLPÁN, nájezd proměnil a poslal tak svůj tým do vedení. První vyloučení viděla skoro tisícovka diváků v 8. minutě, kdy si šel odpočinout vrchlabský Novák. Hosté ale skvěle bránili a nepustili Trutnov k žádné větší šanci. V 11. minutě dostal ten samý hráč osobní trest za nesportovní chování. Také trutnovští ale chybovali a v čase 11:59 byl vyloučen Fedulov. HC Stadion si s přesilovkou sice poradil lépe než domácí, ale také neuspěl. Procházkova teč ani jeho následná klička nepomohla Vrchlabí ke gólu. Okolí trutnovské branky bylo poté plné hráčů z obou týmů. Z této mely poté rozhodčí vyloučil celkem tři hráče – jednoho z Vrchlabí a dva trutnovské. Tuto přesilovku 5 na 3 hosté využili na 100% - v čase 13:33 vyrovnal stav utkání Martin FILIP po přihrávce od Šimoníčka. A v čase 14:02 už bylo Vrchlabí ve vedení 2:1, když se trefil Tomáš ŠŤASTNÝ z mezikruží. HC Stadion dva rychlé góly nakoply a byl aktivnější. Do šance se ale dostal Chytráček, kterého Abrahám vykryl. V 19. minutě se do samostatného úniku dostal hostující Svoboda, ale trutnovský Kastner včas ránu blokoval. V čase 18:56 vstřelil druhou branku do vrchlabské sítě Petr CHYTRÁČEK a utkání tak bylo opět otevřené.

Hned na začátku druhé části byl vyloučen vrchlabský Filip. Přesilovou hru Trutnova ale překazilo vyloučení na jeho straně, kdy si šel odpočnout Abrahám. Ani při hře 4 na 4 ani ve zkrácené přesilovce ale gól nepadl. Ve 25. minutě se musel Jeschke v brance otáčet, ale jeho spoluhráče mu v obraně hodně pomáhali. Ve 27. minutě se do přečíslení dostali trutnovští Kastner a Půlpán, ale Abrahám nastavil beton. V čase 27:09 se Trutnov opět dostal do vedení zásluhou Tomáše PŮLPÁNA, který střílel z první a Abrahám neměl čas zareagovat. Ve 29. minutě byli současně vyloučení Chytráček a Tržický. V této hře 4 na 4 bylo mnohem více aktivnější Vrchlabí, ale gól nevstřelilo. Ve 34. minutě mohl vrchlabský Bláha skórovat, ale Jeschke se vytasil se skvělým zákrokem. V čase 34:39 neměl štěstí Ukhin, který střílel přímo do výstroje vrchlabského brankáře. Následovala dvě vyloučení, první na trutnovské straně, další na straně hostů. Ve 37. minutě spálil obrovskou šanci Půlpán, který nahrával Bažantovi. Ten bohužel narazil na výborného vrchlabského brankáře. Dvě minuty před koncem třetiny byl ještě vyloučen trutnovský Bažent, ale oslabení sehráli výborně a HC Stadion se neprosadil.

Třetí část začala opatrněji, ale také střelecky. Oba brankáři ale byli ve střehu. V 44. minutě promáchnul prázdnou branku vrchlabský Procházka, který trefil pouze tyč. Trutnovští Draci svou třetinu skvěle bránili, ale v čase 44:41 byl vyloučen domácí Vácha a poskytl tak soupeři možnost vstřelit gól. Vrchlabským hráčům se ale nedařilo usadit se v útočném pásmu a v čase 45:49 branku vstřelil Trutnov, konkrétně Jaroslav UKHIN, který se dostal do brejku spolu s Fedulovem a střílel do prázdné branky. Další vyloučení na sebe nenechalo dlouho čekat, ve 49. minutě byl vyloučen opět domácí hráč. Tentokrát početní výhodu hosté využili – v čase 49:19 se za HC Stadion trefil David SKOČOVSKÝ a snížil na rozdíl jediné branky. Dlouho se však hosté neradovali, protože v čase 50:23 Trutnov znovu zabodoval, konkrétné Jaroslav UKHIN, který byl před brankou nikým nehlídaný a neměl problém kotouč uklidit za Abraháma. Další branka padla do trutnovské sítě v čase 51:13 po individuální akci Tomáše ŠŤASTNÉHO. Velkou šanci srovnat skóre dostal v 54. minutě vrchlabský Šimoníček, ale nezvládl před Jeschkem zpracovat puk. Poslední minuty se odehrávaly především kolem branky Jeschkeho, hosté se snažili ještě odvrátit nepříznivé skóre. Draci ale svému brankáři vydatně pomáhali a obrana se činila. Ke konci třetí třetiny to Vrchlabí zkusilo bez brankáře se šesti hráči v poli. Bohužel ani tak se neprosadili, a k velkému

Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč: Omlouvám se všem vrchlabským fanouškům za to obrovské utrpení, co museli v Trutnově zažít a děkuji jim za podporu, kterou nám zachovali až do konce utkání. Slibuji, že vynaložíme všechny síly na to, aby se takové zápasy už neopakovaly. Přeji Vám všem krásné prožití vánočních svátků, hodně zdraví a prosím, abyste nezapomněli přijít 28.12. na zápas s Dvorem. Tady nepůjde jen o hokej, ale i o dobrou věc.

Související články