HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Vrchlabí - Děčín 6:3
Zápasy

Medvědi si z Krkonoš žádné body neodvezli

30.11.2016
Jan Přikryl
V úvodní třetině to vypadalo, že si poslední týdny výborně hrající Medvědi odvezou všechny body i z Krakonošova. Po patnácti minutách vedli již 0:3, ale na poslední trefu dokázal zareagovat Šťastný a to jako kdyby nakoplo domácí do zbývajících dvou třetin. Ve druhé třetině domácí hosty do ničeho nepustili a vyhráli prostřední část 3:0. V poslední třetině měli hosté dvakrát možnost vyrovnat skóre, ale v obou připadech na brankové čáře zaskočil za domácího Jelínka jeden z jeho spoluhráčů. Do prázdné branky pak pečetil výhru dnes třígólový Tomáš Šťastný.
18.kolo, středa 30.11.2016, 18:00
Vrchlabí
6:3
Děčín
Jelínek (Abrahám) – Klement, Hejda, Jirků "A", Matějček, Tržický, Jandejsek, Chleborád – Procházka, Filip "C", Šťastný, Oppelt, Miškovský, Novák, Krsek, Šimoníček, Bláha "A", Čurda, Urban, Maďar.
Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Molnár "A", Chmel, Zdvořáček, Hucek, Michajličenko – Hašek "A", Zajan, Rubeš, Faigl, Oliverius "C", Racek, Fojt, Sýkora, Vacek, Kopta.
Třetiny: 1:3, 3:0, 2:0  Branky a nahrávky: 15. Šťastný (Filip, Procházka), 22. Bláha (Oppelt, Procházka), 24. Procházka (Filip, Klement), 40. Oppelt (Jirků, Urban), 56. Šťastný (Filip, Procházka), 59. Šťastný (Novák, Filip) – 7. Rubeš (Vaněk), 11. Faigl (Oliverius), 15. Vaněk (Racek, Oliverius). Rozhodčí: Kopeček – Klouda, Laczko . Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 584.  

Začátek zápasu začali aktivněji hráči domácího HC Stadionu. Ve 2. minutě se mohli domácí poprvé radovat. Jirků na hranici brankoviště hledal přihrávkou svého spoluhráče, který nedokázal trefit puk a hostující brankář ho tak dokázal vykopnout. V 5. minutě se do další šance dostali domácí horalé. Oppelt se z boku dostal do samostatného úniku, ale klička do bekhendu mu nevyšla a Michajlov v hostující brance dokázal zasáhnout. V 7. minutě se hostující Medvědi dostali do vedení. Vaněk našel přihrávkou rozjetého Filipa Rubeše, kterého nedokázal zastavit domácí obránce a ten bekhendovou střelou nedal Jelínkovy v domácí brance šanci – 0:1. V 11. minutě dokázali hosté navýšit vedení. Ve skrumáži před Jelínkem se nejlépe zorientoval Tomáš Faigl a prostřelil Jelínka mezi betony – 0:2. 15. Minuta přinesla další branku v domácí síti. Po ose Vacek – Oliverius – Vaněk se ke střele dostal poslední jmenovaný Radomír Vaněk , který střelou k tyči nedal Jelínkovi šanci zasáhnout – 0:3. Na druhé straně vykřesal domácím naději kontaktní brankou Tomáš Šťastný střelou, která se zastavila až za zády bezmocného Michajlova – 1:3.

Prostřední část začali opět aktivněji domácí. Ve 22. minutě se podařilo domácím snížit na rozdíl jediné branky. Po přihrávce od Oppelta se dokázal prosadit střelou k pravé tyči Tomáš Bláha – 2:3. 24. minuta přinesla domácím vyrovnání skóre. Nabídnutou přesilovou hru dokázal po přihrávce od kapitána Filipa využít Michal Procházka – 3:3. Ve 27. minutě se snažil překlopit vedení na domácí stranu Šťastný, ale jeho střelu ztlumil na své hrudi hostující brankář. Na druhé straně se do samostatného úniku dostal hostující hráč. Domácí Jirků ale zabral a výborně dokázal zastavit nebezpečnou situaci. Ve 29. minutě se k zakončení dostal Maďar, ale s jeho střelou si dokázal poradit Michajlov. 33. minuta přinesla střelecký pokus v podání domácího Čurdy, hostující gólman si s jeho pokusem poradil. Ve 35. minutě vyzkoušel pozornost domácího brankáře Sýkora, jeho pokus Jelínek schoval do lapačky. 37. minuta přinesla střelecké pokusy domácích Urbana a Jandejska, ale ani jeden z pokusů nedokázal projít za záda Michajlova. Minutu na to se do dobré šance dostal domácí „veterán“ Filip, v poslední chvíli mu kotouč odskočil od hole. V poslední minutě se dokázali domácí poprvé v zápase dostat do vedení a otočit nepříznivý výsledek. Po přihrávce od Urbana se k puku dostal Jirků, svou střelou našel hůl Tomáše Oppelta , který dokázal protečovat kotouč za záda bezmocného Michajlova – 4:3.

Závěrečnou třetinu znovu aktivněji začali hráči HC Stadionu. 42. minuta přinesla střelu domácího Šťastného, se kterou si hostující gólman poradil. 44. minuta přinesla obrovskou šanci hostů z Děčína, jejich pokus musel vyrazit výborným zákrokem ramenem domácí Jelínek. Ve 46. minutě mohlo být vyrovnáno. Sýkora ujížděl sám na Jelínka, který jeho pokus vytěsnil maskou a následnou skrumáž před brankou musel hasit jeden z domácích obránců, jenž zachytil kotouč na brankové čáře. 48. minuta přinesla další vyloženou šanci na straně hostí. Hosté již zvedali ruce nad hlavu, ale na poslední chvíli se přihnal domácí kapitán Filip a holí dokázal puk zachytit na brankové čáře. V 52. minutě vyprodukoval tvrdou ránu domácí Oppelt, ale jeho pokus branku neohrozil. V 54. minutě se ke střele dostal hostující kapitán Oliverius, jeho pokus Jelínek vykopl. Na druhé straně se zrodilo přečíslení dva na jednoho, pokus domácího hráče dokázal vyrazil Michajlov ramenem. V 56. minutě domácí odskočili na rozdíl dvou branek. V přečíslení tři na jednoho se kousek od branky odhodlal ke střele Tomáš Šťastný, jehož pokus zaplul do pravého horního rohu – 5:3. V 59. minutě po Novákově přihrávce zkompletoval hattrick Tomáš Šťastný – 6:3.


Ohlasy trenérů