HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Jablonec - Vrchlabí 5:4
Zápasy

Z Jablonce bez bodu

09.11.2016
Jana Poskerová
Vrchlabí se dostalo do vedení v 15.minutě, ale Vlci okamžitě zareagovali a oba týmy se po celý zápas přetahovaly o vedení. Většinu času to byl hostující tým, který dotahoval. Poslední branka padla v 51.minutě a vrchlabskému týmu se již nepodařilo zápas aspoň srovnat.
13.kolo, středa 9.11.2016, 18:00
Jablonec
5:4
Vrchlabí
Stejskal - Moravec, Pilař, Čechura, Pavlů, Zeman, Žalud, Bílek, Šulc, Bříška, Havlas, Nevyhoštěný, Demel, Homolka, Mulač, Brokeš, Frk, Gecko, Pulec, Tondr, Babec
Jelínek - Klement, Hejda, Jirků, Matějček, Jandejsek, Tržický, Kadavý, Urban, Filip, Šťastný, Novák, Šimoníček, Bláha, Maďar, Miškovský, Čurda, Krsek, Kerekanič, Chleborád
Třetiny: 2:1, 1:2, 2:1  Branky a nahrávky:15. Bříška (Havlas, Šulc), 17. Brokeš (Frk, Mulač), 32. Demel (Nevyhoštěný, Gecko), 42. Gecko, 51. Paulů (Brokeš, Mulač) - 15. Šťastný (Hejda, Filip), 31. Novák (Šťastný, Matějček), 35. Miškovský (Čurda), 41. Novák . Rozhodčí: Smítka, Myhola, Mašek. Vyloučení: . 4:6 + po 10 16 (Jab) a 30 (VRC) Využití:0:0 . V oslabení:0:0 . Průběh utkání:0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4 .  

Hosté začali ve vysokém tempu, domácí borci však nezůstávali pozadu a byli to oni, kdo více zaměstnával brankáře soupeře. Jenže stále platí otřepané nedáš - dostaneš. A tak to bylo Vrchlabí, které se ujalo v 15.minutě vedení, když roztočilo kolotoč před Stejskalem a Šťastný vstřelil úvodní branku zápasu. Neuteklo však ani 50 vteřin a jablonecký kanonýr Bříška vyrovnal ! Každému na stadionu bylo v tu chvíli jasné, že to bude boj až do konce, a že sleduje opravdu špičkový druholigový hokej. Vlci v něm zůstali při chuti a v 17.minutě se po pěkné kombinaci prosadil v koncovce Brokeš. 2:1 byl stav, který svítil na ukazateli po dvaceti minutách hry.

V druhé části hry pak pokračovalo pěkné hokejové drama, prim v něm ale měli hosté. Jejich snaha a rozebírání domácí obrany jim přineslo vyrovnávací branku v polovině utkání. Na ní sice Vlci opět bleskově odpověděli Demelem, Vrchlabí ale bylo v tu chvíli lepším týmem. "Ve druhé třetině nás soupeř začal přehrávat, lépe bruslil a byl důraznější. Naši hráči až příliš ustupovali a chyběl důraz v soubojích, byli jsme vždy o kousek pozadu. Jako kdyby se kluci začali bát o výsledek. Bylo tam moc pasivity“ – tak to viděl ze střídačky vedoucí Březina. A Vrchlabí to využilo, ale naštěstí pouze jednou a tak byl po druhé třetině stav 3:3.

Úvod do poslední třetiny byl pro domácí šokující – v čase 40:46 bylo proti nim nařízeno trestné střílení a Novák v něm překonal Stejskala. Vlky ale šokující úvod nabudil a za minutu bylo srovnáno, když se do úniku dostal Gecko a s jistotou prostřelil Jelínka (znám i z dresu Vlků). V kabině to asi z kluků spadlo, začali hrát to, co v první části hry. Vyrovnávací branka nás zvedla a měli jsme malinko více ze hry. Klobouk dolů, jak všichni hráli disciplinovaně a bojovně. Bojovnost a nasazení spolu s navráceným důrazem pak přineslo rozhodující branku. V 51.minutě dotlačil kotouč za Jelínkova záda Pavlů a Vlci opět vedli. O tři minuty později Stejskal chytil tutovku útočníka Maďara, hráče s jabloneckou minulostí, který se zklamaně vztekal, ale byl domácími beky ztrestán. Jmenovaný měl ještě jednu šanci, ale Vlci výhru udrželi. Hosté v posledních vteřinách sice hráli power - play, ale bez úspěchu ba naopak Bříška netrefil prázdnou branku, což už nebylo podstatné. Slušně zaplněný stadion tak mohl spolu s hráči slavit důležité vítězství.

Převzato z www.hcvlci.cz


Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč: Opět zápas jako přes kopírák ostatních venkovních zápasů. Nehrajeme špatně, ale velká nedisciplinovanost hráčů, kdy po našem gólu dostaneme do minuty nebo dvou hned gól, je neuvěřitelná. To už je na psychologa. Slušné výrazy se hledají jen těžko. Omlouváme se všichni divákům, kteří nám věří za to, co venku předvádíme. Chtěl bych vás pozvat na sobotu, protože to je utkání VÍTĚZSTVÍ, NEBO SMRT! Tak v 18:00 na značkách.