HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Trutnov - Vrchlabí 2:3p
Zápasy

Derby v Trutnově vyhrálo Vrchlabí

01.10.2016
Jana Poskerová
Tradiční derby rivalů z Trutnova a Vrchlabí mělo pomalejší start. První třetina byla bez branek, ve druhé třetině otevřeli skóre domácí hráči a Vrchlabí tak muselo dotahovat. Nejinak tomu bylo i v poslední části utkání, kdy domácí Trutnov šel opět do vedení. Vrchlabští hokejisté vyrovnali až v 59. minutě a stejně tak se jim podařilo zápas rozhodnout v poslední minutě prodloužení, kdy o vítězství rozhodl Tomáš Šťastný.
5.kolo, sobota 1.10.2016, 18:00
Trutnov
2:3p
Vrchlabí
Veselý (Kosina) – Píša, Poul, Abrahám L., Bažant, Vácha, Beneš, Junek, Bezděk – Půlpán A., Chytráček, Fedulov, Půlpán T., Kastner, Hlaváček, Malý, Smékal, Janoušek, Ukhin, Kysela, Musil
Jelínek (Abrahám M.) – Klement, Hejda, Jirků, Chleborád, Kadavý, Jandejsek, Tržický – Matějček, Maďar, Filip, Šťastný, Novák, Pokorný, Svoboda, Čurda, Urban, Procházka, Oppelt, Šimoníček, Bláha
Třetiny: 0:0, 1:1, 1:1 - 0:1  Branky a nahrávky:23. Chytráček (Fedulov, Beneš), 53. A.Půlpán (Píša) – 35. Procházka, 59. Procházka (Filip), 65. Šťastný (Klement, Filip). Rozhodčí: Kopeček – Špringl, Pechánek. Vyloučení: 3:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 892. Průběh utkání: 1:0,1:1, 2:1, 2:2 - 2:3.  

Hned na začátku zápasu diváci viděli vyloučení hostujícího Klementa. Domácím se ale nedařilo usadit se v útočném pásmu. HC Stadion se ubránil, ale trutnovští tlačili dál. V 5. minutě mohl skórovat Janoušek po špatné rozehrávce hostů. Tři hráči Draků se v 8. minutě dostali do přečíslení, Chytráček ale netrefil odkrytou branku a Jelínek tasil svůj beton. V polovině třetiny si domácí zahráli dvojnásobnou přesilovku, kterou ale nedokázali využít. Ve 13. minutě si puk nedokázal zpracovat trutnovský Půlpán, hostující Jandejsek mu ho vypíchnul. Domácí se však tlačili dopředu a nevyužili nespočet příležitostí ke gólu. Svůj tým držel nad vodou Jelínek a také jeho zásluhou se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhá část utkání přinesla branku domácím Drakům – na 1:0 v čase 22:10 upravil trutnovský Petr CHYTRÁČEK, který se před Jelínkem ocitl sám. Hosté pak měli možnost využít přesilovou hru, ale po minutě byl vyloučen také vrchlabský hráč. Ve 25. minutě se do šance dostal domácí Beneš, Jelínek ale nemusel zasahovat. Následující minuty patřily domácím hráčům. Nejdříve se do přečíslení dostali bratři Půlpánové, ale neuspěli. Ani po další kombinaci v útočném pásmu se Trutnov gólu nedočkal. Ve 35. minutě byl vyloučen vrchlabský Hejda. A o 40 vteřin později vstřelil vyrovnávací branku ve vlastním oslabení Michal PROCHÁZKA po chybě trutnovského brankáře. Následovala dvě vyloučení na straně vrchlabského týmu, Draci ale tyto výhody nedokázali využít, druhá třetina tak skončila nerozhodně 1:1.

Třetí třetina začala lépe pro vrchlabské hráče, ačkoliv Veselého se jim nedařilo prostřelit. Ve 46. minutě se do střel naopak dostali hosté. Procházka ani Hejda však na trutnovského brankáře nevyzráli. Usadili se v útočném pásmu, ale Draci vyhodili na zakázané uvolnění. V 52. minutě byl vyloučen vrchlabský Hejda. O minutu později byli současně vyloučení domácí Kastner a hostující Klement. Tuto výhodu dokázal Trutnov zužitkovat v čase 52:22, kdy poslal svůj tým do vedení Aleš PŮLPÁN střelou pod horní tyč. Hosté si v 58. minutě vzali oddechový čas, následně poslali na led šest hráčů, což se ukázalo jako skvělý tah, na 2:2 srovnal svým druhým gólem v zápase Michal PROCHÁZKA. Brance předcházela střela od Filipa, která trefila pouze tyč. Půl minuty před koncem třetí části byl ještě vyloučen hostující Šťastný, skóre se už neměnilo a zápas směřoval do prodloužení.

Hosté tak začali prodloužení oslabeni o jednoho hráče. Dokázali se však ubránit a navíc se sami dostali do výhody po vyloučení domácího Kastnera. V čase 64:22 vybojoval druhý bod pro HC Stadion Tomáš ŠŤASTNÝ a domácí se tak museli spokojit pouze s jedním bodem do tabulky.

Foto Petr Kraus

Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč: Dnešní zápas nám nevyšel.Domácí dobře bruslili, hráli jednoduše ze třetiny a my se s tím nedokázali celý zápas vyrovnat. Věděli jsme, co budou hrát, ale bohužel jsme nebyli schopni plnit taktické příkazy a tak jsme se za celé utkání nedostali k naší hře, kdy jsme na puku a kombinace soupeře přehrajeme. Derby se ale nevzdává, natož v úžasném domácím prostředí a tak se nám silou vůle a fanoušků (Díky!!!!) povedlo zápas otočit a urvat aspoň dva body. Náš gól v prodloužení byl zcela v souladu s pravidly, tak nevím, proč to vyvolalo takové emoce, a že hráči nešlo o zdraví, jsme viděli hned po utkání, kdy po svých dojel na střídačku a ještě byl schopen nadávat a zahodit helmu. Jinak soupeři všechna čest, ať se jim daří. Bylo by super hrát jako v kraji derby o první místo, kdy pokladník hlásí: VYPRODÁNO! Díky všem, co nás přišli podpořit a za týden všichni na zimáku, hrajeme s Řisutama, a když se podíváte na tabulku, tak hned uvidíte, o co jde.