HC Stadion Vrchlabí – Reportáž ze zápasu: Kobra - Vrchlabí 6:0
Zápasy

HC Stadion poprvé bez bodu

24.09.2016
Raina Tomanová
První venkovní zápas, který se odehrál na ledě Kobry Praha, bohužel pro vrchlabské hráče nedopadl podle představ. Už v první třetině domácí zaútočili a vyhráli poměrem 4:0. V prostřední části sice branka nepadla, v té poslední ale opět skórovali jen pražští a vyprovodili tak Vrchlabí výpraskem 6:0.
3.kolo, sobota 24.9.2016, 18:00
Kobra
6:0
Vrchlabí
Bílek (Langer) – Semrad, Vacek, Šteiner, Kolařík, Verbík, Cafourek (A), Lang, Švaříček – Jakeš (C), Jedlička, Antončík, Slanina (A), Tuma, Matějček, Hlinka, Kuchta, Vlach, Pulkrab, Kučera Trenér: Šeba Miloslav
Abraham (21. Jelínek) – Klement, Hejda, Jirků, Kadavý, Jandejsek, Tržický, Chleborád, Pokorný – Maďar, Filip (C), Šťastný, Novák, Miškovský, Svoboda, Bláha (A), Šimoníček, Oppelt, Čurda, Urban, Procházka Trenér: Holeček Jan
Třetiny: 4:0, 0:0, 2:0  Branky a nahrávky: 6. Jakeš (Kolařík, Antončík), 12. Tuma (Matějček, Slanina), 13. Hlinka (Vlach), 18. Vlach (Hlinka), 48. Jakeš (Jedlička), 59. Semrad (Vacek, Matějček). Rozhodčí: Škrobák – Marek, Kučera. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 4:0, 5:0, 6:0. 

První třetinu odstartovala série několika přerušení během krátké chvilky. Vrchlabské útoky bezpečně domácí blokovali a v 5. minutě byl vyloučen hostující Jandejsek, který tak nabídl Kobře přesilovou hru. Domácí ji dokázali dokonale využít - v čase 5:49 otevřel skóre utkání Jiří JAKEŠ. Hned nato mohla Kobra zvýšit už na 2:0, kdy se jelo trestné střílení. Hostující Abraham ale svoji svatyni před najíždějícím Vlachem uchránil. Více ze hry měli pražští, kteří se tlačili před hostující branku. Ve 12. minutě navyšoval vedení domácích Lukáš TUMA po přihrávce Matejčka. O minutu později už to bylo 3:0, Abraham neměl proti Filipu HLINKOVI šanci. První přesilovka pro Vrchlabí přišla v 15. minutě, kterou ještě podpořilo další vyloučení domácích. Ani dvojnásobnou početní převahu ale hosté nevyužili. V kompletních sestavách se ale dlouho nehrálo, vyloučení nastalo na obou stranách. Hra ve čtyřech prospěla domácí Kobře, konkrétně Danielu VLACHOVI, který propálil vrchlabského brankáře a zvýšil náskok na 4:0. Do konce první třetiny už diváci branku neviděli a hosté měli co napravovat.

Vrchlabský tým nastoupil do druhé části s vyměněným brankářem - místo Abrahama nastoupil Jelínek. Ve 23. minutě mohl hosty nabudit Oppelt, ale špatně trefil puk a střílel mimo. Po vyloučení Jandejska se domácí usadili v útočném pásmu. V největší šanci byl Lang, ale také on střílel mimo branku. Také Vrchlabí dostalo příležitost skórovat v přesilové hře. Spíše ale měli puk na holi domácí, takže HC Stadion branku nevstřelil. Ve 34. minutě byl vyloučet nejdříve hostující Tržický, posléze také Semrad. Hra ve čtyřech branku nepřinesla. Poslední minuty druhé části proběhly bez větších akcí a skončila tak bez branek.

Třetí třetina začala vyloučení domácího Hlinky. Vrchlabí obsadilo útočné pásmo, ale Bílek chránil svou branku. Vyloučení dalšího pražského hráče znamenalo pro HC Stadion dvojnásobnou výhodu. Ani tentokrát se však nedokázali prosadit, měli potíže udržet se v útočném pásmu. Naopak to byla Kobra, který udělila hostům už patý gól. Vrchlabský Jelínek poprvé inkasoval, podruhé v zápase se trefil Jiří JAKEŠ. Jelínek měl plné ruce práce, sám na něho najížděl Pulkrab, ale betonem puk vyrazil. Následující minuty byly v režii HC Stadionu, ani Šťastný ani Bláha ale na Bílka nestačili. Také na druhé straně se Jelínek musel ohánět, puk za svá záda také nepustil. Po vyloučení vrchlabského Maďara se pražská Kobra držela v útočném pásmu, branku ale nevstřelila. Až po naskočení vyloučeného hráče do hry diváci viděli poslední, šestou branku domácích. Od modré se trefil Martin SEMRAD a upravil skóre na 6:0. V posledních vteřinách hry ještě mohl navýšit Pulkarb, ale naštěstí pro Jelínka trefil jen boční síť. Pražská Kobra tak vyprovodila HC Stadion šesti brankami a získala tři body.


Ohlasy trenérů

Petr Hlaváč:Utkání nám nevyšlo. Výsledek je asi trochu krutý, ale nedá se nic dělat. Musíme se naučit hrát na malém hřišti, protože další čtyři mužstva mají také malé kluziště. Podle mě je to smrt českého hokeje, ale je to módní trend a my se tomu musíme nějak přizpůsobit. Nešly nám přesilovky, byli jsme málo agresivní, pomalí v myšlení, nehráli jsme jako tým, prostě všechno na h...o! Házíme to za hlavu, příští týden máme dvě derby a musíme urvat plný počet bodů, abychom se vám za dnešek dostatečně omluvili. Tak ve středu na předkrm a v sobotu hlavní chod.

Související články