HC Stadion Vrchlabí – Krátce s trenéry
A Team

Krátce s trenéry

22.07.2010
Jana Poskerová

Po návratu z dovolených se hráči opět vrhli na trénování. Tento týden ještě na suchu a od pondělí budou na ledě. V současné době mají spíše regeneraci, tedy strečink, masáže a tak. Tréninky na ledě ukáží, jak je tým připravený a z přípravných utkání se následně vyprofilují lajny, říkají svorně Josef Řeháček a Radek Svoboda.

V jakém stavu se Vám tým vrátil z dovolených?
J.Ř.: Docela jsme byli překvapení. Hned probíhalo vážení a až asi na dva hráče si všichni váhu udrželi. A ti výtečníci samozřejmě tvrdí, že se před tím vážili na jiné váze. A jinak se vrátili odpočatí.

R.S.: Trochu jsme si je testovali, dopoledne mají cvičení, spíš takové protahování, strečink, odpoledne pak regenerují. Ale jsou v pohodě, všichni zdraví a připravení na led. Vlastně až na Koutského, ten první týden zmešká, má angínu.

Co čeká hráče od pondělí na ledě?
J.Ř.: Hráči dobře vědí, co je čeká, trénink je náročný jako celá příprava. Budou muset nabrat kondici a pak v zápasech uvidíme, jak to s nimi bude dál. Uděláme lajny, případně někoho vyřadíme nebo doplníme. Je to normální hokejový život a kluci s tím musí počítat a zabojovat o své místo v sestavě. Zatím to vypadá, že lajn bude pět. Ale uvidíme po přípravných utkáních.

Půjdou s Vámi na led noví hráčí, kteří s týmem nebyli v přípravě?
J.Ř.: Na zkoušku je tady Ondřej Látal, uvidíme, jak se osvědčí, pak je tady útočník František Bakrlík, ten se vrátil ze zahraničního angažmá. Uvidíme, jak se vyvine ještě Boleslav a taky naši hráči. Zatím je vše otevřené.

R.S.: Řekl bych, že konečnou sestavu budeme mít 15.9., až pojedeme do Chomutova.