HC Stadion Vrchlabí – Tomáš Urban: Zase půjdu do těla
A Team

Tomáš Urban: Zase půjdu do těla

20.06.2010
Jana Poskerová

Tomáš Urban přišel v loňském roce z angažmá v Mostě. Premiérová sezóna mladého útočníka ve vrchlabském dresu neproběhla zrovna šťastně. Koncem listopadu přišla nešťastná srážka v Kadani a zranění zápěstí Tomáše vyřadilo na dlouhé týdny. Na střídačku se vrátil až v zápase proti Třebíči, který ale byl zápasem posledním. Na letošní sezónu se poctivě připravuje a slibuje, že pro dobrý výsledek udělá maximum. Pokud netrénuje, relaxuje s rybářským prutem.

Tomáši, jak vlastně došlo ke zranění?
Vlastně ani pořádně nevím. Chtěl jsem vidět záznam zápasu, ale shodou okolností se nahrávka ztratila. Pamatuji si, že jsme šli s Klozem spolu do těla, souboj jsme oba ustáli, ale jestli jsem se zranil o něj nebo o mantinel, to fakt nevím. Doktoři mi říkali, že jsem měl špatné postavení ramene a tím pádem jsem si zlomil zápěstí. Teď už jsem v pořádku, na to, jak těžké zranění to bylo, dělám už vše. Občas nějakou bolest cítím, ale žádné omezení nemám.

Během zranění a rekonvalescence jste měl nějaký speciální trénink?
Nejdřív jsem měl asi tři týdny sádru až po rameno a nařízený klid. Když mi zkrátili sádru, respektive uvolnili loket, tak jsem chodil aspoň do posilovny. Zaměřoval jsem se hlavně na nohy, s klukama jsem chodil bruslit a kondiční trenér mi připravil nějaký individuální plán.

V letošní sezóně se tedy soubojům budete vyhýbat?
To je těžké, hraju spíše agresivní hokej do těla. Navíc od zranění už nějaký pátek utekl, teď je do toho letní příprava, tak mi asi bude chybět i respekt. Na led půjdu normálně, v hlavě to mít budu, ale to je asi všechno.

První sezóna tedy nevyšla, co očekáváte od té nadcházející?
Chci, aby byla o 360 stupňů jiná než ta předchozí. Letní přípravě dávám všechno a tréninky jsou kvalitní, takže budeme dobře připravení. Chci co nejvíce hrát, dávat góly a hlavně být mužstvu platný.

Současná sestava se omladila, jak myslíte, že budete fungovat na ledě?
Myslím, že se bude hrát hokej, který se hrál dříve. Bude asi agresivnější a budeme soupeřům zápasy znepříjemňovat. Přišli kluci, kteří mají zkušenosti z extraligy, jsou tady i mladí hokejisti, ale předpokládám, že nás promíchají, aby ze všech dostali maximum. I příprava je zaměřená na výkon a sílu. Za sebe musím říct, že mi to vyhovuje, že je to opravdu výživné a na tréninky se těším. Letos jsme měli i zpestření na horách. Trenéři říkali, že to bude oddychový týden, ale pro mě teda nebyl. Túry mi o moc oddechu nedovolily, ale zase aspoň jsem trochu poznal Krkonoše. I když díky počasí jsme toho moc neviděli.Na Špindlerovce byla mlha a tři stupně, na Labské zase viditelnost asi deset metrů.

Jaké máte plány na léto?
Teď mě čekají prázdniny. (Culí se, protože ví, že já vím.) No jo, v srpnu se budu ženit, po pěti letech si beru svou přítelkyni.

Přejeme tedy hodně štěstí jak v rodinném, tak sportovním životě.