HC Stadion Vrchlabí – Tomáš Bláha: O kole už nechci ani slyšet
A Team

Tomáš Bláha: O kole už nechci ani slyšet

10.06.2010
Jana Poskerová

Jedenadvacetiletý útočník Tomáš Bláha zamířil do vrchlabského klubu z Chrudimi, jeho domovským týmem je HC Eaton Pardubice, kde strávil šest let. Poslední tři roky nastupoval na střídavé starty za výše zmiňovanou Chrudim. Ve Vrchlabí je na ročním hostování. Ti, kteří se zúčastnili fotbalových utkání, měli možnost vidět Tomáše v pozici gólmana.

Tomáši, co máte jako útočník za sebou, třeba rozhodující góly v posledních vteřinách zápasu?
Po pravdě, gólu jsem moc nedal, to spíš ještě za dorost. Co nastupuju za muže, tak jsme měli taktiku, že my mladí jsme měli vytvářet tlak a hrát bez chyby, co přišlo navíc, třeba gól, tak to bylo jenom plus. Ale doufám, že ty krásné rozhodující góly příjdou. Nejlépe už v této sezóně.

K hokeji ho přivedli ve Žďáru nad Sázavou rodiče. Hrál tedy za Žďár, Znojmo a Spartu a poté dostal nabídku od Pardubic. Tomáš říká, že má rád tvrdou hru, rychlé napadání a doufá, že svou koncepcí dobře zapadne. S úsměvem říká, že kromě hokeje se věnuje spánku. Když nespí, zahraje si fotbal, tenis nebo bowling, je zadaný. Prozradil, že se vyučil s „odřenýma ušima“ instalatérem.

Přípravou prochází, tak jako většina jeho spoluhráčů, absolutně odmítá jakkoliv komentovat „nejoblíbenější“ disciplínu na kolech. Díky kolu si vysloužil přezdívku Posázavský pacifik, prostě se pro tento sport nehodí.

Máte nějaký vzkaz pro fanoušky?
Pamatuji si je ze zápasu s Chrudimí, vím, že vytvořili skvělou atmosféru. Proto doufám, že s námi budou i letos a pomůžou nám jít za každým vítězstvím.