HC Stadion Vrchlabí – Zatím jsme spokojení, shodují se trenéři
A Team

Zatím jsme spokojení, shodují se trenéři

04.06.2010
Jana Poskerová

Za A-týmem je šest týdnů z letní přípravy. Posilovna, výjezdy na kolech, běhání, trocha tenisu a fotbalu. V pátek 4.6. skončil další týden, který hokejisté strávili na soustředění ve Špindlerově Mlýně. Tady absolvovali túry, odjeli časovku na Špindlerovu boudu, regenerovali se ve wellnes, sehráli fotbalový zápas proti Benátkám a po vlastní ose, lépe řečeno na kolech, se v pátek odpoledne vrátili do Vrchlabí.

Oba trenéři si dosavadní průběh přípravy pochvalují, vše probíhá v pohodě, tým pracuje na své kondici, nikdo z hráčů se nepotýká s vážnými zdravotními problémy. Dva hráči mají natažené svaly, ale nejedná se o zranění, které by je vyloučilo z přípravy. "Jen to počasí nám tak úplně nehraje do noty. Zatím jsme museli asi jen dvakrát improvizovat," usmívá se kouč Řeháček, "do tohoto týdne jsme se věnovali objemu, po návratu ze soustředění se budeme zabývat rychlostí."

Jak se připravujete na trénink na ledě?
Samozřejmě, že máme představu, jak by to mělo vypadat. Dá se říct, že už si s Radkem (asistent trenéra Svoboda) připravujeme jednotlivé sestavy. Během srpna se to bude určitě tisíckrát měnit. Ale představu o hře máme. Začíná se hrát v polovině září, ale skoro bych řekl, že je to pro nás málo času. Čeká nás dvanáct přátelských utkání s kvalitními soupeři. Věříme, že tato utkání prověří naši taktiku, kterou chceme s mančaftem hrát.

Radoslav Svoboda dodává: Uvidíme, jestli hráči budou schopni plnit požadavky, jestli se k sobě budou navzájem herně hodit nebo jestli budeme pětky měnit.

Pane Řeháčku, disponujete nějakým videomateriálem nově příchozích hráčů?
Ne. Sice některé jsem hrát viděl. Tím, že jsme letos brzy vypadli, měl jsem čas jezdit dívat se na jiné týmy. Některé kluky znám, ale videozáznamy nemáme.

Radoslav Svoboda: Máme k dispozici videa z internetu a pak samozřejmě statistiky, u některých hráčů dodávají podklady jejich agenti, ale není to pravidlem. Nejvíce informací má sportovní manažer, který nám je doporučí. Ale vše se ukáže pak na ledě. V přípravě se může posila jevit výborně a pak mu na ledě hodíte puk a další práce je zbytečná.

Jste spokojení s rozlosováním?
Dá se říct, že ano. Stejně hraje každý s každým, ale nakonec jsme se shodli, že je to pro nás dobré. První zápas nás sice čeká s poměrně těžkým soupeřem v Chomutově, ale... Určitě je lepší hrát s těžkým soupeřem, kterého známe, než nováček, o kterém nevíme nic. Podíváme se občas na příchody, tak jsme schopní odhadnout, co nás čeká, ale některá mužstva jsou pro nás neznámá. Každopádně bude letošní sezóna vyrovnaná

Jsou ještě nějací hráči v jednání?
Ano. (Oba se usmívají)

Můžete říct, kdo?
Řekl bych to asi následovně: Chtěli bychom doplnit centry a ještě určitě jednoho hráče do útoku. Stejně tak budeme potřebovat mít tři gólmany, jak do přípravy, tak na sezónu.

Jména jsme z trenéru nedostali ani lstivými dotazy, potvrdili nám pouze to, že se bude jednat o českého hokejového hráče, a slíbili, že v okamžiku, kdy bude jeho angažmá jisté, budeme první, komu trenér Řeháček zavolá.