HC Stadion Vrchlabí – Souboj nováčků první ligy
A Team

Souboj nováčků první ligy

16.09.2007
Jan Hanuš

Podruhé se představí vrchlabští hokejisté v nové sezóně domácímu publiku. Na domácím ledě přivítá podkrušnohorský celek HC Most. Který ze soupeřů bude šťastnější, se fanoušci dozvědí v pondělí 17. září od 18:00.

Suverén základní části loňského ročníku II. ligy skupiny západ SK HC Most se do I. ligy dostal vyřazením Kolína v play-off 3:0 na zápasy, v druhém kole je lehce potrápili Vlci z Jablonce nad Nisou, které nakonec zdolali ve čtyřech zápasech 3:1, a ve finále narazili na celek HC Benátky nad Jizerou, se kterým sehráli vítěznou pětizápasovou bitvu.

Po úspěšné sezóně nastala výměna trenéra, z Benátek nad Jizerou přišel Ladislav Kolda. S Kadaní si pak Mostečtí vyměnili brankáře, do Kadaně odešel Miroslav Hanuljak a opačným směrem se vydal Robert Slipčenko. Ze stejného klubu přišel útočník Pavel Metlička. Útočné řady posílil také Kamil Koláček z Mladé Boleslavi a Jiří Kudrna z Ústí nad Labem, ze stejného klubu je i bek Jakub Suchánek. Od Rebelů vyrazil na sever obránce Kamil Charousek. Zadní řady vyztuží Roman Prošek, Martin Nosek a Petr Martínek.

Mostečtí fanoušci už nespatří ve svém týmu beka Ondřeje Plačka, spolu s ním šel do Děčína útočník Milan Preussler, do Klášterce nad Ohří odešli Michal Zenk a Jindřich Růžek. Řisuty posílí Josef Zajíc, v Třebíči bude hrát Michal Oliverius.

V přípravě sehráli severočeši osm utkání, pětkrát se radovali, s Kadaní remizovali 2:2 a dvakrát prohráli.

HC Slovan Ústečtí LviHC Most6:1
Sportovní klub KadaňHC Most1:2
HC Klášterec nad OhříHC Most1:8
HC MostSportovní klub Kadaň2:2
HC Děčín HC Most3:5
HC MostHC Klášterec nad Ohří6:3
HC MostBK Mladá Boleslav4:1
HC KladnoHC Most12:3

K prvnímu zápasu nové sezóny cestoval tým SK HC Most do Havlíčkova Brodu a z Kotliny si přivezl porážku 5:3 V druhém kole přivítali na svém ledě Sportovní klub Kadaň, který porazili v prodloužení 5:4

V posledním zápase proti Kadani nastoupil Most v této sestavě: Fiala - Szakal, Růžička, Martínek, Suchánek, Charousek, Nosek, Plaček, Prošek, Plachý, Koláček, Metlička, Buďa, Černý, Sklenička, Urban, Kováč, Zaťovič, Nekvinda, Baran, Kašťák.