HC Stadion Vrchlabí – Posily z Moravy ve Vrchlabí
A Team

Posily z Moravy ve Vrchlabí

21.07.2009
Jana Poskerová

V pondělí 20.07.2009 představil sportovní ředitel HC Vrchlabí Aleš Kmoníček další posily mužstva. Roční smlouvu podepsal extraligový brankář Radovan Biegl, který přichází ze Zlína. Zároveň s ním přijíždí z Brna na roční hostování útočník Milan Kostourek. Gólman Biegl nepočítá s pozicí jedničky, dle dohody se brankáři budou střídat podle momentální formy a samozřejmě strategie mužstva. Zároveň může Radek svým mladším spoluhráčům předat cenné zkušenosti, poradit jim a podržet je ve vypjatých situacích. S Vrchlabím se na ledě potkal ještě za působení v Prostějově, ale když jmenoval hráče, které zná, bylo to skoro čtení soupisky. Co se očekává od nejlepšího střelce první ligy Kostourka? Tak to musí být jasné bez dalšího vysvětlování. Navíc se Milan proti Vrchlabím představil jak v dresu Chomutova, tak Brna a milé vzpomínky to nejsou. Oba už se zapojili do tréninku a neopomněli se pochlubit vítězstvím ve fotbalovém utkání.

Jak jste se dostali do Vrchlabí?
R.B.:Ukončil jsem působení ve Zlíně, ale ještě se necítím na to, abych nehrál. Jiná nabídka z extraligy nepřišla a z rodinných důvodů jsem zvažoval něco poblíž Pardubic, tedy Vrchlabí, Hradec, Chrudim. S Chrudimí jsem nějaké jednání měl, ale nedopadlo to. Konkrétní nabídka přišla tady z Vrchlabí a my jsme se s panem Kmoníčkem na spolupráci domluvili.

M.K.: Je to jeden z ambiciózních klubů v první lize a v Brně už jsme se nedohodli. Měl jsem i nabídky do zahraničí. Nakonec ale nejlépe vyšla nabídka Vrchlabí.

Znáte Vrchlabí po hokejové stránce?
R.B.:Vím, že Vrchlabí bude začínat teď třetí sezónu v první lize, první rok byl spíš oťukávací, ale loňská sezóna vyšla absolutně skvěle, aspoň ta dlouhodobá část. Vrchlabí se pohybovalo na špici, ve společnosti Komety, Chomutova, což si myslím, že je skvělý výsledek. Je škoda, že podle představ nedopadly zápasy s Hradcem. Určitě vím, že Vrchlabí na tom bylo velice dobře. Jsem sám překvapený, kolik kluků znám. A hodně mě překvapila příjemná atmosféra v šatně.

M.K.: Znám, vždycky byli jako soupeř nepříjemní. Věděl jsem, že nejdu do žádného špatného klubu, vždycky se pohybovali na vrcholu. Teď tedy věřím, že jim budu něco platný. Některé hráče znám, s Romanem Chatrnúchem jsem hrál v Chomutově.

Kde a jak probíhala letní příprava?
R.B.:Připravoval jsem se sám, měl jsem individuální plán. Bylo to specifické, trénoval jsem sám a to je přece jenom těžší, než když jste v partě. Můj trénink byl dost na kole, jezdil jsem na inlajnech, obratnostní starty, švihadlo a cviky na overbalu. Bylo to pestré, ale když je parta, je to lepší.

M.K.: Příprava letos byla individuální. Cítím se dobře. Dělal jsem spinning, fotbal, občas jsem si šel zaběhat. Uvidím v sezóně, jestli to bylo dobré nebo špatné.

Přeji Vám, aby Vaše působení v celku Vrchlabí přineslo úspěchy pro obě strany.