HC Stadion Vrchlabí – V úterý do Hradce Králové
A Team

V úterý do Hradce Králové

02.09.2007
Jan Hanuš

K poslednímu přípravnému utkání před sezónou zajíždějí vrchlabští borci do Hradce Králové. Mají desátý pokus na to, aby se pokusili vstřelit více než dvě branky v utkání. V devíti odehraných zápasech Vrchlabí vyhrálo pouze jednou a to právě v duelu s hradeckými energetiky, 3x remizovalo a 5x svým soupeřům podlehlo.

Hradec loni soupeře válcoval

Už od prvních kol loňské první ligy si Hradec Králové vytvořil náskok který si po většinu sezóny udržoval. Jen když se Hradečtí dostali do krize, tak je vystřídali v čele tabulky hokejisté Ústí nad Labem, ovšem na konci základní části vedli tabulku opět Východočeši.

V prvním kole play-off vyřadili energetici Sarezu Ostrava 4:2 na zápasy a ve druhém kole se střetli s Chomutovem kterému podlehli 1:3.

Po sezóně se jako první měnil trenérský post, Vladimíra Jeřábka, který odešel do Vrchlabí vystřídal Pavel Pazourek. Do Pardubic se vrátil brankář Alexandr Hylák, z obrany odešel do Kadaně Patrik Fink, Petr Šinágl se vrátil do Berouna, velká ztráta bude odchod Petra Mocka do Košic a Petr Haluza zkusí štěstí v Pardubicích. Prvoligového nováčka z Mostu odešel posílit Roman Prošek.

Naopak ke Lvům přišli z Brna Milan Karlíček a Tomáš Klement, z Chrudimi se vrátili Jan Šeda a Petr Domin. Ze Vsetína přišel forvard Petr Sakrajda, a z Boleslavi Jiří Kadlec. S Pardubicemi se rozloučili Vladislav Koutský a Jan Kolář. Roman Vondráček se vrátil z Ústí nad Labem.

Hradec Králové zatím absolvoval přípravu s těmito výsledky.

VrchlabíHradec Králové2:1
Ústí nad LabemHradec Králové2:2
Mladá BoleslavHradec Králové4:4
ChrudimHradec Králové0:3
Havlíčkův BrodHradec Králové5:5na nájezdy 5:6
Sparta PrahaHradec Králové6:5
ŠumperkHradec Králové1:1
Hradec KrálovéHavířov5:2
Hradec KrálovéMladá Boleslav3:3na nájezdy 4:3
HavířovHradec Králové2:5
Hradec KrálovéŠumperk5:0
Hradec KrálovéHavlíčkův Brod3:0

V posledním zápase proti Havlíčkovu Brodu nastoupili Hradečtí v této sestavě: Dušek (Balážik) - Toužimský, Burian, Karlíček, Hendrich, Pazdera, Klement, Lesák - Suchý, Roubík, Kadlec - Sakrajda, Koudelka, Vondráček - Fišer, Domin, Volráb - Šeda, Jindřich.