HC Stadion Vrchlabí – Jak to vidí kapitán…
Ohlasy k zápasu

Jak to vidí kapitán…

22.09.2017
Lucie Horčičková

Kapitán vrchlabského A-týmu Martin Filip hodnotí přípravu zakončenou přátelskými zápasy jako kvalitní, je spokojen s posilami a je přesvědčen, že při správném přístupu hráčů bude herní projev mužstva s probíhající sezonou lepší a lepší.

Co říkáte na nového soupeře z Letňan?
Hráli tak nějak to, co jsme od nich čekali. Bohužel jsme se s tím ale nějak nemohli porvat. Jsou to mladí kluci a nehrají moc hokej, ale spíš takový „hurá systém“, což je přesně to, co nám nesedí. Vždycky je ale co zlepšovat a i kdyby se vyhrálo, tak máme ještě na čem pracovat. Takový zápas musíme hodit za hlavu a zaměřit se zase na ty následující, abychom zlepšili naši hru a vyhrávali.

Jak hodnotíte, jako kapitán, herní výkon týmu v předchozích dvou zápasech?
Je začátek sezony a těžko se hodnotí… Vlastně pořádně ani hodnotit nejde, protože se mužstva teprve poznávají a většina jich je jiná než loňskou sezonu. Hráli jsme se Dvorem, který je nováčkem, a i oni mají od přáteláku novou půlku mužstva. V sobotu jsme hráli v Sokolově, kde také byla minimálně půlka nových kluků, tam je to tím, že se odhlásil Klášterec. Takže každý zápas čekáme, co na nás vyleze a jak soupeř bude hrát.

Jak byste zhodnotil přípravná utkání?
Přípravné zápasy jsou od toho, aby se dalo mužstvo trochu dohromady a seznámilo se. Těmto zápasům se v podstatě nepřikládá ani žádná velká váha, je to jen příprava na sezonu. My jsme ale hráli tak, jak jsme měli v plánu, a myslím si, že se nám poměrně dařilo.

Do týmu přišlo pár nových kluků… jak jste si sedli?
Vždycky to nějaký čas trvá. Hned druhý trénink se zranil Michal Procházka, což je pro nás velká ztráta. Jako pětka máme nového obránce, přesto nám chybí levé křídlo, se kterým jsme sehraní, takže se v podstatě hledáme. Jinak v manšaftu to sedlo třetí lajně. Kluci se dali dohromady hnedka a dávají i góly. Druhá lajna zůstala vlastně stejná. Myslím si ale, že vše je jen otázka času, sešli jsme se samí rozumní lidé a jen tento zápas s Letňany byl takový nepovedený.