HC Stadion Vrchlabí – Stadion s omlazenou sestavou porazil juniory Mountfieldu HK v prodloužení
Zápasy

Stadion s omlazenou sestavou porazil juniory Mountfieldu HK v prodloužení

25.08.2017
Alan Šrámek

Hradečtí junioři šli třikrát do vedení, Vrchlabí se vždy dokázalo dotáhnout na svého soupeře. Ve třetí periodě dostal Stadion poprvé v utkání do vedení Tomáš Šťastný, na jehož branku Mountfield reagoval po sedmi vteřinách zásluhou Dominika Matouše. Utkání bohaté na branky dospělo do prodloužení, ve kterém rozhodl při hře tři na tři Tomáš Jirků, který tak vystřelil Vrchlabí první vítězství v přípravných utkáních.


Utkání začali aktivněji hokejisté hradeckého klubu. Jejich aktivita vyústila v páté minutě ve vyloučení domácího Patrika Maďara. Mountfield několikrát ohrozil domácí branku, avšak Stadion oslabení přečkal bez větších potíží. Ty přišly o chvíli později, to se v deváté minutě z první větší šance utkání trefil FRANTIŠEK HNIK, který zůstal mezi kruhy neobsazený a přesnou ranou poslal svůj celek do vedení. Hradec byl i nadále aktivnější. Jejich snahu však zastavil faul Mašína. Přesilovou hru domácí nedokázali využít. Ve stejný čas, kdy se vyloučený Mašín vracel na led se otevřela opět vrátka na hostující trestné lavici. Na dvě minuty byl vyloučen Chalupa. Domácí kombinovali v pásmu, ale nikdo z vrchlabských se nedostal k pořádnému ohrožení branky, kterou střežil Bartozel. Hra plynula dál a domácí kapitán Martin Filip vymyslel nádhernou přihrávku přes půl hřiště na najetého RADKA KRSKA, který si v nájezdu věděl rady a Bartozela překonal kličkou do bekhendu. Když už to vypadalo, že se do konce třetiny nestane nic zásadního, tak devět vteřin před sirénou mohl poslat hosty do vedení Dominik Matoušek. Ten však ve velké šanci nedokázal překonat Jakuba Jelínka v brance Vrchlabí. Do kabin se tak odcházelo za stavu 1:1.


Prostřední část začali opět aktivněji hosté, kteří šli ve čtyřiadvacáté minutě do vedení. DAVID CHALUPA si sjel před branku a neomylně zavěsil - 1:2. Netrvalo dlouho a Vrchlabí se podařilo podruhé v utkání vyrovnat. Tentokrát mířil do černého MARTIN MATĚJČEK, který dokázal překonat Bartozela v hostující brance. Chvíli po vyrovnání měli dvě obrovské šance hráči Mountfieldu. V první nedokázal dostat kotouč do prázdné branky Patrik Hidveghy a v té druhé o půl minuty později ztroskotal na Jelínkovi v samostatném úniku Patrik Mašín. Následně se hrálo ze strany na stranu, ovšem více šancí měli hosté. Ti se dostali potřetí a naposledy do vedení ve čtyřiatřicáté minutě, když svou šanci dokázal využít TOMÁŠ KYNČL, který překonal střídajícího Jakuba Sobotku v brance Vrchlabí. V půlce zápasu střídali v brankovišti také hosté. Bartozela nahradil jeho kolega Štěpán Kouba. Do konce druhé části se dostal ještě do velké šance Patrik Urban, ale po pěkné individuální akci nedokázal překonat právě Koubu. Ke konci třetiny nabídl Martin Hejna přesilovou hru Stadionu, ovšem tu přerušila siréna na stadionu.


Začátek třetiny se nesl v duchu nevyužité přesilové hry, kterou rozdělila druhá přestávka. Krátce po přesilové hře se nádherně prodral Tomáš Jirků před Koubu, kterého tváří v tvář nedokázal propálit. Vrchlabí mělo k dispozici další přesilovou hru po faulu Jonáše. Tu domácí nevyužili. To je mrzet nemusel, protože se jim V šestačtyřicáté minutě naskytla další početní výhoda, kterou tentokrát využil TOMÁŠ OPPELT, jenž svou střelou nedal Koubovi šanci - 3:3. Netrvalo dlouho a obrana Stadionu strnula. Střela Filipa Moníka ovšem pouze orazítkovala horní tyč domácí branky. Od té chvíle byli aktivnější domácí, ale paradoxně se do velké šance dostali hosté, kteří nedokázali využít přečíslení, po kterém ani jeden z hradeckých juniorů nebyl schopen zasunout kotouč do prázdné branky. Zákonitě přišel trest. Na dvě minuty byl vyloučen Štěpán Matějček za nedovolené bránění a následnou přesilovou hru dokázal využít TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který byl ve správnou chvíli na správném místě. Domácí útočník dorazil vyraženou střelu za záda bezmocného Kouby a poslal poprvé v utkání Vrchlabí do vedení. Vedení Stadionu trvalo přesně sedm vteřin, ihned po buly se dostali hosté do pásma, kde dorazil kotouč do branky po odražené střele DOMINIK MATOUŠ - 4:4. Do konce základní hrací doby jsme se již žádné branky nedočkali a tak se muselo do prodloužení.


Pětiminutové prodloužení se hrálo se třemi hráči na každé straně. Hosté se ihned dostali do pásma, kde se drželi, ovšem následně přišel rychlý protiútok, který zakončil přesnou střelou k pravé tyči TOMÁŠ JIRKŮ, který tak ukončil tento duel a připsal Vrchlabí vítězství po prodloužení. Duel s juniory Mountfieldu HK sledovalo 211 přítomných diváků.
Další utkání Stadionu se odehraje na ledě Dvora Králové nad Labem 1.9. 2017 od 17:00.