HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí čeká první domácí zápas, v pátek přijede juniorka Hradce!
A Team

Vrchlabí čeká první domácí zápas, v pátek přijede juniorka Hradce!

24.08.2017
Jakub Slunečko, Kateřina Havlíčková

Po nezdaru v Trutnově chce tým Petra Hlaváče rychle zapomenout a připsat si v přípravě první vítězství. Proti juniorce Mountfieldu HK se doma poprvé představí nový tým i s posilami, přijďte Stadion v pátek od 18:30 podpořit!

První přípravný zápas se hokejistům Vrchlabí výsledkově nepovedl, derby v Trutnově vyhráli domácí 3:1. I když aktivněji začali hokejisté v modrých dresech. Jenže několik velkých šancí nedokázali hráči Vrchlabí využít.

Jako první tak v úvodní třetině udeřili domácí a hosté museli dotahovat. To se jim povedlo ve 25. minutě, kdy Šťastný našel rozjetého Martina Matějčka, který svůj pokus namířil přesně pod horní tyč. Pro Vrchlabí to byla vzpruha, jenže další branka už nepřišla. Naopak v hostující síti skončil puk ještě dvakrát, a tak Trutnov zvítězil 3:1.

„Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas, bylo to vyrovnané,“ hodnotil zápas trenér Hlaváč. Mrzela ho ale nepovedená minuta ve třetí třetině, kdy Vrchlabí obdrželo dvě rozhodující branky. „Bohužel ve třetí třetině jsme udělali chybu po buly, což mě mrzí, protože na tohle jediné jsme se mohli připravovat a my z toho dostaneme gól,“ smutnil.

Nepříjemnou zprávou je i to, že Vrchlabí trápí zdravotní potíže. Tomáš Bláha musel úvodní zápas vynechat kvůli nataženým vazům v kotníku, Michal Procházka bude delší dobu lavírovat se zlomenou rukou.

„Nezbývá nám nic jiného, než trénovat. Doufám, že se nám zranění už budou vyhýbat. Příští týden by to mělo být s hradeckou juniorkou lepší,“ dodal Hlaváč optimisticky směrem k pátečnímu zápasu. Šanci by opět měli dostat jiní hráči.

S juniorkou Hradce se vrchlabští hokejisté v rámci přípravy potkávali už dříve. Před domácími fanoušky a s posilami v týmu budou chtít tentokrát určitě zvítězit. Proti rozjetému soupeři to ale nebude snadné -Hradec má za sebou v přípravě několik vítězství a přijede i s hráči bojujícími o místo v hradeckém áčku.

Dorazte proto podpořit hokejisty Vrchlabí v prvním domácím zápase této sezony! Začínáme v pátek 25. srpna v 18:30.