HC Stadion Vrchlabí – Začíná příprava na ledě! Už ve středu hraje Vrchlabí s Trutnovem
A Team

Začíná příprava na ledě! Už ve středu hraje Vrchlabí s Trutnovem

15.08.2017
Anna Zívrová

V pondělí vstoupili vrchlabští hokejisté v rámci tréninku poprvé na led. Stalo se tak měsíc před začátkem soutěže, což znamená, že v porovnání s ostatními týmy jde ten vrchlabský na led jako jeden z posledních. Na přípravu a pozdější zápasy by to ale nemělo zanechat vůbec žádný dopad. Ostatně ukáže se už tuto středu, kdy Vrchlabí hraje v Trutnově.

Začátkem přípravy se opakují základní hokejové dovednosti – střelba nebo bruslení. Naopak moc se zde neobjevují taktické prvky, ty se budou teprve postupně nabalovat.

Ohledně složení mužstva už je jasno. Útok byl poskládaný na konci loňské sezony a během přípravy se nic zásadního nezměnilo. Lajny jsou stabilní, 12 útočníků bude hrát v základní sestavě spolu s mladší hráči, kteří jsou věkem ještě dorostenci.

I ti by mohli dostat prostor, zaskakovat by měli hlavně při zranění. Obrana se ladí dál, i tak ale byla účast na prvním pondělním tréninku chvályhodná. Dostavil se i LUKÁŠ ABRAHÁM, který to na vrchlabském ledě zkouší. Je ale stále hráčem Jablonce, takže podrobnosti nového angažmá se pořád řeší.

V pondělí nechyběla ani nová posila mužstva DAVID POJKAR. S juniorským mistrem světa také přineseme na tomto webu rozhovor.

Celé mužstvo Vrchlabí trénuje každý den s výjimkou víkendů. Do toho jsou vloženy přípravné zápasy. První by měl proběhnout už tuto středu, a to s Trutnovem. Žádné velké derby se ovšem neočekává.

Přípravné zápasy jsou brány hlavně jako zkouška, očekává se sice plné nasazení, ale rozhodně zápas s Trutnovem nebude na takové úrovni jako v sezoně.

Další přípravné derby proběhnout opět s Trutnovem, se Dvorem Králové, s hradeckou juniorkou a s Chrudimí, což bude vlastně také rozlučka s Martinem Klementem, dlouholetou oporou Vrchlabí.