HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabští hokejisté znovu pomohli uklidit Krkonoše
A Team

Vrchlabští hokejisté znovu pomohli uklidit Krkonoše

06.06.2017
Kateřina Havlíčková, Anna Zívrová

Ani mladí hokejisté Vrchlabí nejsou lhostejni k přírodě a okolí, a proto se v sobotu vydali na tradiční brigádu pro Krkonošský národní park. Akce přinesla jako loni dobrou náladu a příjemnou atmosféru. Počasí také přálo, a tak není divu, že úklid šel jako po másle. I díky mladým hokejistům a jejich rodičům Krkonoše prokoukly čistotou.

V sobotních ranních hodinách se mladí vrchlabští hokejisté spolu s rodiči vydali sbírat odpadky do hor. Počasí dávalo napovědět, že brigáda proběhne úspěšně. Dopravu zajistila společnost KAD, která je vyvezla až k Lomu Strážné. Tam byli hokejisté rozděleni do skupin a byla jim přidělena práce jejich věku úměrná.

Krkonoše byly zásluhou škol už poměrně čisté, a tak se nejmladší hokejisté vrhli do úklidu prostoru pro vysazení nových mladých stromků. Zaměstnanec z Krkonošského národního parku odvezl starší žáky do vyšších poloh Krkonoš, kde sbírali odpadky. Mezi nejmenšími panovala dobrá nálada, a to nejen díky trenérovi Tomášovi Jirků, ale i skvělé partě rodičů.

Ti byli plně vybaveni proti úrazům, hladu i žízni. Stačil malý škrábanec a „maminka doktorka“ přiběhla s desinfekcí pro děti a náplastí s krásným motivem dinosaura. Tu využil i trenér Jirků, který se při cestě lesem škrábl.

Po zdařilém úklidu lesa všechny čekala odměna v podobě opékání buřtů.