HC Stadion Vrchlabí – Fanoušci jsou super, chválí Čurda. Čeká vyrovnanou sérii
Rozhovory

Fanoušci jsou super, chválí Čurda. Čeká vyrovnanou sérii

28.02.2017
Jan Šimek

Hokejisté Vrchlabí důležitou bitvu na ledě Kolína zvládli, do Krkonoš si přivezli výhru a srovnali stav série na 1:1. Teď se tak začíná od nuly a série se stěhuje zpátky na led Stadionu. Útočník Martin Čurda očekává dlouhou bitvu.

„Využili jsme šance. V tom byl hlavní rozdíl, protože Kolín měl taky příležitosti, ale my jsme byli úspěšnější v jejich proměňování,“ vrací se Martin Čurda k pondělnímu utkání na kolínském stadionu.

Vrchlabští vedli, jenže v 52. minutě srovnal Malý a komplikace byly na světě. „Udělali jsme chybu. Nevyhodili jsme puk a soupeř srovnal. Brzy jsme ale dokázali odpovědět, když Tomáš Šťastný prostřelil gólmana. To nás nakoplo a naštěstí jsme to udrželi,“ dodává Čurda k vydařenému závěru utkání.

Play-off zdobí skvělá atmosféra, kterou vytváří diváci v obou městech. „Fanoušci jsou super. Nemůžu si stěžovat. U nás asi byla vyšší návštěva, ale lidem musíme poděkovat. Nedá se jim nic vytknout. Snad to vydrží. Musíme se snažit, abychom si získali jejich přízeň,“ uvědomuje si útočník Stadionu.

Vyřazovací boje, to je vždy vrchol sezony. Jak vnímá play-off pětadvacetiletý borec? „Baví mě to. Zápasy jsou vyhecovanější. Navíc Kolín je nám herním stylem podobný. Série bude vyrovnaná až do konce, nečekám jednoznačné vítězství jednoho či druhého týmu,“ myslí si.

Na druhou stranu. Zápasový program je pořádně náročný. Hraje se obden. „Je to jedině dobře, osobně mi to vyhovuje víc, než kdyby byla nějaká delší pauza. Je dobré, že jsme dostali Kolín. Je to hodina cesty, což je pro nás dobře. Bylo by horší, kdybychom dostali jiného soupeře, který je daleko do Vrchlabí, a museli bychom cestovat delší dobu,“ pokračuje forvard, který zatím ve dvou utkáních play-off zapsal dvě asistence.

Co ve hře zlepšit pro další zápasy? „Máme mraky šancí, ale nedokážeme je proměnit. Na tom hodně ztrácíme. Potýkáme se s tím delší dobu. Potřebovali bychom poradit, protože nám to dělá problém,“ uzavírá Martin Čurda.

Tak snad to bude Stadionu ve středu 1. března od 18 hodin, kdy hostí Kolín, pořádně pálit.