HC Stadion Vrchlabí – Zvítězí konečně vrchlabští nad Kláštercem?
Preview k zápasu

Zvítězí konečně vrchlabští nad Kláštercem?

09.02.2017
Raina Tomanová

Další, již 34. kolo, vrchlabští odehrají na vlastním ledě. Proti soupeři zatím mají odehrané pouze dvě vzájemná utkání, dohrávka 25. kola je na programu po sobotním zápase. V prvním střetnutí v letošní sezoně zvítězil Klášterec na svém ledě 6:3, body si vzal také v odvetném utkání ve Vrchlabí za výhru 3:2. Oba týmy budou bojovat o 4. příčku v tabulce.

Klášterec je aktuálně na 5. místě a na kontě má 53 bodů. Za sebou má sérii čtyř vítězství, nad Buldoky z Řisut, v nájezdech porazil Bílinu, 6:2 vyhrál nad Sokolovem a v posledním odehraném kole porazil na domácím ledě Děčín také na nájezdy 3:2. Prohrál naposledy v utkání s Trutnovem, kdy prohrál na nájezdy 1:2. Začátek sezony se kláštereckým nevydařil, sice v prvním kole zvítězili, potom však následovala série tří proher, ta největší byla na ledě Řisut, kdy Klášterec schytal 11 branek. Ve 14. kole ale sami 11 gólu vstřelili, a to do sokolovské branky. Bude se Klášterci proti Vrchlabí dařit i potřetí?

HC Stadion je jen o dva body nad Kláštercem a očekává se tak litý boj o 4. místo a postup do play off. Za sebou má dva vydařené zápasy, v tom posledním odehraném porazil řisutské Buldoky po vyrovnaném souboji 6:5 a předtím si v derby poradil s Trutnovem 4:1. Od začátku roku je to ale s vrchlabským týmem jako na houpačce a prohry střídaly výhry. Vysoké vítězství slavilo Vrchlabí ve 26. kole proti Baníku Sokolov, kdy mu vstřelilo 11 branek. Na rozdíl od Klášterce se HC Stadionu začátek sezony vydařil, z prvních šesti duelů vyšel vítězně celkem pětkrát. Bude Vrchlabí pokračovat na vítězné vlně nebo Klášterci podlehne?

Zápas se odehraje na vrchlabském zimním stadionu v sobotu od 18. hodin. Všichni jste srdečně zváni, přijďte podpořit svůj tým v důležitém zápase!