HC Stadion Vrchlabí – Důležité dva body z ledu Klatov + ztráta Klášterce = upevnění čtvrté pozice
A Team

Důležité dva body z ledu Klatov + ztráta Klášterce = upevnění čtvrté pozice

26.01.2017
Jan Přikryl

Čtvrtou lednovou středu bylo na programu devětadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole došlo na šlágr mezi druhými Klatovy a Horali z Vrchlabí. Duel vyšel lépe hostům, kteří si odvezli důležité dva body v boji o první čtyřku. Roli favoritů potvrdili Kobra, Řisuty a Jablonec. Souboj mezi Trutnovem a Kláštercem museli rozhodnout samostatné nájezdy.

Buldoci ve stylu Kobry vyřídili soka za čtyřicet minut

Zápasy na pražském Braníku a ve Slaném měly podobný průběh. V obou duelech totiž bylo o vítězi rozhodnuto bezpečně již po dvou třetinách. Buldoci z Řisut v domácím prostředí slánské haly po dvou trefách Borovanského s Náprstkem a jedné Slavíčka vedli po dvou třetinách nad Bílinou 5:0 a bylo hotovo. Ke cti hostům, že si zapsali alespoň čestný úspěch Fučíkovým gólem, čímž tak zkazili Ilašenkovi v řisutské brance čistý štít.

HC Řisuty – HC Draci Bílina 5:1 (1:0,4:0,0:1)
Branky a nahrávky: 11. Náprstek (Keller), 27. Borovanský (Kos), 28. Slavíček (Keller, Bílek), 36. Náprstek (Kolařík), 39. Borovanský (Hegenbart, Kos) – 49. Fučík (Petráš).

Defenzivní bitvu v Trutnově rozsekly až nájezdy

Tři stovky diváků, kteří dorazili na mrazivý zimní stadion v Trutnově, střelci příliš nezahřáli. Hrála se totiž defenzivní partie, v níž padly v řádné hrací době pouhé dvě branky. Přitom Draci vedli od osmé minuty trefou Abraháma. Hubený náskok soupeř smazal necelých sedm minut před třetí sirénou. Zafungovala spolupráce bratří Charousků – nahrávajícího Kamila a skórujícího Jiřího. Až nájezdy musely nakonec rozhodnout o majiteli dalšího bodu. Tím se stali Trutnovští, protože Chytráček s Alešem Půlpánem zastínili všechny hostující nájezdníky.

HC BAK Trutnov – HC Klášterec nad Ohří 2:1 po sám. náj (1:0,0:0,0:1-0:0)
Branky a nahrávky: 8. Abrahám (T.Půlpán, Kastner), rozh. náj. A.Půlpán – 54. J.Charousek (K.Charousek, Cestr).

Sokolov se v Jablonci dlouho držel, Vlci rozhodli v závěru

Sněhová kalamita na Jablonecku snad už kulminovala, a tak se i fanoušci z těch nejzapadlejších tamních koutů mohli dostat na utkání svých oblíbených Vlků. Ti se jim odměnili výhrou nad Sokolovem, i když cesta k tomu vedla pořádně trnitá. Ještě sedm minut před vypršením řádného času držel Baník vyrovnaný stav 2:2, leč domácím se po třech trefách v řadě notně ulevilo a nakonec si tak proti beznadějně poslednímu týmu tabulky připsali povinné tři body, i když se na ně hodně nadřeli.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Baník Sokolov 5:2 (0:0,1:1,4:1)
Branky a nahrávky: 38.Peřina (Nevyhoštěný, Demel), 47.Brokeš (Moravec, Mulač), 54.Demel (Peřina), 58.Nevyhoštěný (Bříška), 58.Havlas (Homolka) – 21.Čejka (Janata, Pajk), 56.Trapl (Sláma, Šik).

Za dvě třetiny hotovo – Kobra přejela Děčín

Čtyřicet minut stačilo hokejistům Kobry Praha k tomu, aby bezproblémově zpacifikovali bezbranného soupeře z Děčína. Za tu dobu do sítě Medvědů Pražané nasázeli sedm puků a bylo po zápase. Třetí část hry se dohrála takříkajíc z povinnosti, neboť o jasné výhře Kobry nebylo pochyb. Na výsledku 7:0 se čtyřmi kanadskými body podílel Jakub Jedlička, dvě branky pak zaznamenal Filip Hlinka. V neposlední řadě je pak třeba zmínit shout-out brankáře Bílka.

HC Kobra Praha – HC Děčín 7:0 (4:0,3:0,0:0)
Branky a nahrávky: 6. Jakeš (Jedlička), 12. Hlinka (Vlach, Matějček), 18. Matějek (Verbík J., Kučera), 19. Jedlička (Jakeš), 29. Hlinka, 37. Antončík (Šteiner, Jedlička), 40. Jedlička (Bílek D.).

Nejlepší hráčské výkony 29. kola

Jiiří Uhlík – Klatovy (2+1), Jakub Jedlička – Kobra (2+2), Michal Borovanský – Řisuty (2+0), Šimon Náprstek – Řisuty (2+0), Martin Čurda – Vrchlabí (2+0)

Trenér kola: P.Hlaváč - Vrchlabí

Jeho tým dokázal i bez opor (Šťastný a Novák – Univerziáda) ukořistit z horkého ledu Klatov důležité dva body.

All-Star 29. kola

Pavel Bílek (Kobra)- Dominik Šteiner (Kobra) Adam Jandejsek (Vrchlabí)- Michal Borovanský (Řisuty) Martin Čurda (Vrchlabí) Jakub Jedlička (Kobra)

Program 30. kola – Sobota 28. 1. 2017

Klášterec - Řisuty 17:00, Bílina - Klatovy 17:30, Sokolov - Trutnov 17:30, Děčín - Jablonec 18:00