HC Stadion Vrchlabí – Třetí porážka v řadě a bodový zisk Řisut = zmenšený bodový odstup na "naši" čtvrtou pozici
A Team

Třetí porážka v řadě a bodový zisk Řisut = zmenšený bodový odstup na "naši" čtvrtou pozici

22.12.2016
Jan Přikryl

Třetí prosincovou středu bylo na programu třiadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl na programu šlágr mezi domácí Vlky z Jablonce a hostujícími Klatovy. Zápas skončil lépe pro domácí. K vidění bylo také krkonošské derby mezi Trutnovem a Vrchlabím, které vyznělo lépe pro domácí Draky.

Kobra vydřela body proti Bílině

Pražané vstupovali do střetnutí proti Severočechům v pozici jasného favorita, hájili totiž první místo žebříčku. Jednoznačný průběh zápasu se však nedostavil. Draci vzdorovali ofenzivním silám Kobry do závěrečné minuty úvodního dějství, pak přišla Matějčkova trefa a domácí brali do kabin vedení. Rozšířili jej na 2:0 ve 44. minutě základní hrací doby, leč o chvíli později inkasovali a o zisk všech tří bodů se strachovali ještě okamžiky před koncem. Bílinští nakonec v hlavním městě nepřekvapili, po statečném soupeření odjíždějí zpátky domů těsně s prázdnou. Pražský klub pojistil výhru trefou do odkryté klece.

HC Kobra Praha – HC Draci Bílina 3:1 (1:0,0:0,2:1)
Branky a nahrávky: 20. Matějček (Vlach), 44. Vlach (Jedlička), 60. Švaříček (Šteiner) – 47. Trubenekr (Petráš).

Vlci se pomstili Klatovům

V Jablonci nad Nisou na sebe narazili tabulkoví sousedé, přestože mezi nimi po dnešním kole vznikl výrazný bodový rozestup. Severočeši dlouho nepoznali přemožitele, naposledy na ně vyzrály právě Klatovy. Tudíž bylo předem jasné, že hráči s šelmou na dresu chystají odplatu. A stalo se. Vítězná branka padla po necelých sedmi minutách hry, to skóroval Marek Frk. Ještě ovšem netušil, že hosté nedosáhnou více než jednoho přesného zásahu. Gól Jana Topinky z druhého dějství SHC nestačil, Jablonec bere vítězství v základní hrací době 4:1 a zůstane těsně na dostřel první Kobře, jež vlastní pouze o bodík více. Dvě branky zapsal Jakub Mulač.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – SHC Klatovy 4:1 (2:0,1:1,1:0)
Branky a nahrávky: 3. Mulač (Brokeš), 7. Frk, 25. Mulač (Brokeš, Frk), 48. Tondr (Bříška) – 25. Topinka (Kokoška).

Děčín ukončil trápení

Podobně jako na většině stadionů západní skupiny, také v Řisutech publikum přihlíželo vyrovnanému hokeji. Dokonce natolik, že zápas neskončil po základních šedesáti minutách. Děčínští Medvědi ve druhé části duelu získali na svou stranu těsné vedení, drželi jej až do samotného závěru, kdy je Buldoci o plný zisk připravili. Matěj Kos poslal střetnutí do nastavené pětiminutovky, tam se ale další domácí hody nekonaly. Brzy osud mače určil severočeský Pavel Zajan. Děčín tak má dva body, po čtyřech porážkách konečně slaví.

HC Řisuty – HC Děčín 2:3 po prodl. (0:0,1:2,1:0-0:1)
Branky a nahrávky: 34. Fortelka (Brém, Hierman), 58. Kos (Borovanský, Hegenbart) – 28. Fojt (Vacek), 30. Racek (Faigl, Sýkora), 61. Zajan (Michajličenko).

Sokolov znovu ztroskotal, tentokrát v Klášterci

Už před začátkem utkání v Klášterci nad Ohří Baník tušil, že z nejhorší příčky tabulky po dnešku neodpluje. Vzdoroval hned šesti prohrám po sobě a dobře to se Sokolovem nevypadalo ani tři dny před Vánoci. Západočeši sice stáhli náskok Klášterce z první poloviny utkání, stačili srovnat na poměrně výhodných 2:2. Jenže Sokolovským to nebylo nic platné – opět inkasovali, a to dokonce třikrát v řadě, čímž nadějně rozehraný duel ztratili. Domácí družina si výsledek pohlídala a zvítězila 5:2.

HC Klášterec nad Ohří – HC Baník Sokolov 5:2 (1:0,2:2,2:0)
Branky a nahrávky: 8. Tupý (Šmejc), 29. Hrdlička (Vrtek, Mála), 34. Macháček (Deveri), 47. Zicho (Žižka, Tupý), 57. Vrtek (Mála) – 31. Davídek (Janata), 32. Řezníček (Sláma).

Nejlepší hráčské výkony 23. kola

Daniel Vlach – Kobra (1+1), Vladislav Vrtek – Klášterec (1+1), František Mála – Klášterec (0+2), Tomáš Šťastný – Vrchlabí (2+0), David Skočovský – Vrchlabí (1+1), Martin Filip – Vrchlabí (1+2)

Trenér kola: T.Demel - Jablonec

Jeho tým dokázal po výhře na ledě Vrchlabí vyhrát i proti Klatovům.

All-Star 23. kola

Jiří Stejskal (Jablonec) - David Skočovský (Vrchlabí) Dominik Šteiner (Kobra) - Pavel Zajan (Děčín) František Mála (Klášterec) Martin Filip (Vrchlabí)

Program 24. kola – Středa 28. 12. 2016

Bílina - Sokolov Již odehráno 2:3 (23.11), Klatovy - Trutnov 18:00 , Kobra - Jablonec 18:00 , Děčín - Klášterec Odloženo na 18.1