HC Stadion Vrchlabí – Povinná výhra ze Sokolova nás drží na dostřel vedoucí příčce
A Team

Povinná výhra ze Sokolova nás drží na dostřel vedoucí příčce

28.11.2016
Jan Přikryl

První adventní víkend bylo na programu sedmnácté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole padlo 44 branek. Všichni favorité v tomto kole zvítězili. Šlágrem kola byl souboj pražské Kobry a Buldoků z Řisut. Duel skončil lépe pro domácí, kteří vyprovodili Buldoky devítigolovým přídělem.

Klatovům se daří, vyhrály počtvrté za sebou

Jen polovina základní hrací doby, a bylo rozhodnuto. Klatovy přijely do Klášterce nad Ohří ve velké pohodě, už po první třetině držely náskok tří branek a ve 32. minutě jej už na 4:0 rozšířil Vojtěch Tulačka. Klášterec sice zásluhou Zdeňka a Charouska dvakrát udeřil, ale víc už nestihl. SHC přidalo jeden přesný zásah navrch a bralo vítězství 5:2. Klatovy zároveň ovládly čtvrtý duel po sobě, zůstávají pouhé dva body za vedoucí Kobrou Praha.

HC Klášterec nad Ohří – SHC Klatovy 2:5 (0:3, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 42. Zdeněk (Kuncl), 54. Charousek (Žižka, Deveri) – 4. Němec, 10. Leština (Švarc), 20. Švarc (Topinka, Krliš), 32. Tulačka (Beneš, Marcel), 50. Krliš (Švarc, Topinka).

Ofenzivní smršť Děčína tentokrát odnesla Bílina

Souboj dvou severočeských klubů vyzněl výrazně lépe pro domácí Medvědy. Děčín potvrdil, že se veze na vlně pohody, a po minulém vítězství 4:0 nad Sokolovem celkem hladce přemohl i bílinské Draky. Ti sice na začátku druhé třetiny umazali domácí náskok o jeden gól, leč potom hru dirigovali už pouze Děčínští. Dvakrát oslavil překonání soupeřova gólmana Pavel Zajan, klub s medvědem ve znaku rozhodl díky povedené prostřední a poslední části. V každé nasázel tři branky. Děčín je v tabulce čtvrtý, vyhrál potřetí za sebou, tentokrát 7:2. Bílina zůstává předposlední.

HC Děčín – HC Draci Bílina 7:2 (1:0, 3:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 13. Volráb (Zajan, Molnár), 27. Racek (Faigl, Oliverius), 32. Faigl (Oliverius, Sýkora), 34. Zajan (Volráb, Hašek), 45. Hašek (Molnár, Vaněk), 54. Oliverius (Chmel), 57. Zajan (Vacek, Hašek) – 22. Baránek (Nedrda, Brettschneider), 45. Procházka (Fučík).

Matějek třemi góly popravil Řisuty

Na tento zápas budou chtít Řisuty co nejdříve zapomenout. Po úvodní periodě ztrácely na pražskou Kobru jen dva zásahy, jenže během následující třetiny domácí jasně dominovali a jednoznačný náskok nepromrhali. Třemi brankami se prezentoval útočník Pražanů Tomáš Matějek, dohromady Kobra skórovala devětkrát a dělala si zálusk na desítku. Na tu nedošlo, i tak mají Řisuty nad čím přemýšlet. Celek z Prahy vede žebříček skupiny Západ o dva body před Vrchlabím.

HC Kobra Praha – HC Řisuty 9:2 (2:0, 4:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Vlach (Matějek, Slanina), 17. Matějek (Vlach, Vacek), 23. Tuma (Šteiner, Hlinka), 25. Antončík (Šteiner, Jakeš), 26. Matějek (Semrad, Vlach), 35. Matějček, 48. Matějek (Slanina, Vlach), 51. Tuma (Hlinka, Pulkrab), 57. Vacek (Jakeš, Antončík) – 37. Bílek (Borovanský), 39. Slavíček (Brém, Kulich).

Vlci v Trutnově potvrdili roli favorita

Dvakrát po sobě museli hráči Jablonce nad Nisou do prodloužení, v sobotu už rozhodli v základní hrací době. Dlouho ale drželi hubený a spíše fotbalový náskok 1:0, na Havlasovu přesnou střelu ze 4. minuty navázal až ve třetí části Kamil Bříška. Domácí pravděpodobně položil zásah Marka Frka z 54. minuty, i když pak Trutnov snížit na rozdíl dvou branek, znovu dvakrát po sobě inkasoval. Severočeši jsou v kontaktu se špičkou pořadníku, na kolbišti Trutnova vyhráli 5:1.

HC BAK Trutnov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 1:5 (0:1, 0:0, 1:4)
Branky a nahrávky: 58. Poul (Bažant, Abrahám) – 4. Havlas, 45. Bříška (Žalud), 54. Frk, 58. Bříška (Havlas, Zeman), 60. Havlas (Pilař).

Nejlepší hráčské výkony 17. kola

Milan Švarc – Klatovy (1+2), Martin Čurda – Vrchlabí (2+2), Patrik Maďar – Vrchlabí (2+1), Pavel Zajan – Děčín (2+1), Tomáš Matějek – Kobra (3+1), Vojtěch Havlas – Jablonec (2+1)

Trenér kola: P.Vostřák - Klatovy

Jeho tým zvítězil v posledních pěti zápasech v řadě a usídlil se na druhém místě tabulky.

All-Star 17. kola

Lukáš Lavinger (Děčín) - Ondřej Leština (Klatovy) Tomáš Zeman (Jablonec) - Vojtěch Havlas (Jablonec) Tomáš Matějek (Kobra Praha) Martin Čurda (Vrchlabí)

Program 18. kola – Středa 30. 11. 2016

Bílina – Trutnov 18:00, Jablonec - Řisuty 18:00, Kobra - Klášterec 18:00, Klatovy - Sokolov 18:00