HC Stadion Vrchlabí – Výhra v šlágru kola nad Kobrou nás posunula zpět na vedoucí příčku
A Team

Výhra v šlágru kola nad Kobrou nás posunula zpět na vedoucí příčku

07.11.2016
Jan Přikryl

První listopadovou sobotu bylo na programu dvanácté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole dařilo spíše střelcům na úkor obrany a gólmanů. Padlo celkově 48 branek v 5 zápasech, což činí neuvěřitelných 9,8 gólů na jedno utkání. Nejvíce branek celkově třináct bylo k vidění na ledě Klášterce, kam zavítali Buldoci z Řisut.

Buldoci byli v Klášterci efektivní a tlačí se do čela

Už první třetina jasně napověděla, kdo bude v utkání pánem. Hráči ze středu Čech sice rychle ztratili brzké vedení, ještě před první sirénou ale opět vedli dokonce s tříbrankovým náskokem. Malou naději na zvrat vykřesal pro domácí Vrtek. Rozhodnutí přinesla dvojice slepených branek v pětatřicáté minutě, když se během třiačtyřiceti vteřin trefil nejprve Bílek ve dvojnásobné početní převaze a záhy i v oslabení Kalla. Řisuty se tak po velmi efektivním výkonu v tabulce opět tlačí na vedoucí duo Vrchlabí a Kobra Praha.

HC Klášterec nad Ohří – HC Řisuty 4:9 (1:4, 1:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 5. Hrdlička (Vrtek, Zdeněk), 32. Vrtek (Hrdlička, Cestr), 43. Strunz (Macháček), 49. Charousek (Cestr, Tupý) – 3. Janeček (Vyskočil), 12. Krpata (Brém), 16. Náprstek (Fortelka), 20. Kos (Slavíček, Hegenbart), 34. Bílek (Kolářík), 35. Kalla, 42. Kulicha (Brém), 56. Brém (Babický), 60. Kos

Klatovy v závěru zachránily tři body

Více než čtyřicet minut to v zápase Bíliny a Klatov vypadalo díky dobrému defenzivnímu výkonu hostí na jejich zaslouženou výhru. Během deseti minut třetí periody se ale utkání zcela otočilo ve prospěch domácích. Nikdo z domácích fanoušků si po vedoucí trefě Trubenekra nepřipouštěl, že by mohlo dojít ještě k jednomu obratu. Ten zrežírovali jen několik desítek vteřin před koncem poslední části Indrák s Topinkou. Zkušenější hosté už v poslední minutě nedovolili Drakům žádný výraznější tlak.

HC Draci Bílina – SHC Klatovy 3:4 (0:1, 0:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 44. Zeman (Dunko), 50. Šefl (Čmolík, Baránek), 54. Trubenekr (Čmolík, Kučera) – 3. Švarc (Indrák, Beneš), 27. Pacanda (Topinka), 58. Indrák, 59. Topinka

Souboj Medvědů s Vlky skončil dělbou bodů

Že je skupina Západ hodně vyrovnaná, nenaznačila pouze předchozí dvě klání. I v Děčíně se zrodil výsledkový obrat. Až do pětačtyřicáté minuty tahali za delší konec domácí Medvědi. Své vedení ovšem ztratili po brankách Nevyhoštěného a Havlase. Ani druhá branka Zajana nestačila Medvědům na více než jeden bod, jelikož dvě trefy zaznamenal v utkání i hostující Nevyhoštěný a rozhodující pátou branku znamenající druhý bod pro hosty zařídil v prodloužení Moravec.

HC Děčín - HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:5p (2:0, 1:1, 1:3 – 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Zajan (Chovanec), 8. Vacek (Hašek, Volráb), 25. Volráb (Hašek), 54. Zajan (Oliverius) – 22. Demel (Čechura), 45. Nevyhoštěný (Demel, Pavlů), 49. Havlas (Šulc), 57. Nevyhoštěný (Zeman), 64. Moravec

Sokolov se díky výhře dotáhl na svého soka

Baník Sokolov byl posledním celkem ve vyrovnané tabulce s jednociferným počtem získaných bodů. To se změnilo po souboji s Trutnovem. Základy domácího úspěchu položil v první třetině dvoubrankový Trapl. Draci z Trutnova se ke slovu dostali až za nepříliš příznivého skóre 0:3, avšak jejich dvě branky ještě před završením čtyřicáté minuty udělaly ze zápasu drama. Baník nakonec dělbu bodů nepřipustil a na Trutnov se ve vyrovnané tabulce bodově dotáhl.

HC Baník Sokolov – HC BAK Trutnov 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 14. Trapl (Račanský, Říha), 17. Trapl (Kukla), 22. Binias (Sláma, Chládek), 53. Sláma, 60. Říha (Kašpar) – 25. Abraham (A. Půlpán, T. Půlpán), 38. T. Půlpán (Kastner, A. Půlpán)

Nejlepší hráčské výkony 12. kola

Jan Topinka – Klatovy (1+1) , Tomáš Brém – Řisuty (1+2) , Martin Filip – Vrchlabí (1+2) , Michal Nevyhoštěný – Jablonec (2+0) , Martin Trapl – Sokolov (2+0)

Trenér kola: M.Procházka - Řisuty

Jeho tým dokázal zvítězit na ledě rozjetého Klášterce a posunout se znovu do boje o první příčky.

All-Star 12. kola

Petr Hruška (Sokolov) - Martin Matějček (Vrchlabí) Tadeáš Hejda (Vrchlabí) - Jan Topinka (Klatovy) Michal Nevyhoštěný (Jablonec) Tomáš Brém (Řisuty)

Program 13. kola – Středa 9. 11. 2016

Klášterec nad Ohří – Bílina 18:00 , Kobra Praha - Klatovy 18:00 , Řisuty – Sokolov 18:00 . Trutnov - Děčín 18:00